kelab blogger ben ashaari, KBBA,

16 October 2012

senarai lokasi kamera AES di Kelantan


salam dears...

korang tau tak apa itu kamera AES?? untuk yang tak tahu, kamera AES adalah untuk mengesan kenderaan yang memandu melebihi had laju serta melanggar lampu isyarat merah. segala kesalahan kita itu akan direkod secara automatik (melalui gambar). so pasni makin banyak ler saman ekor yerrrr? ~benci!


gambar di cilok dari sini

ia adalah suatu tindakan tegas kerajaan dalam mengurangkan jumlah kemalangan jalan raya. tapi korang rasa adakah tindakan ini relevan? sebagai pengguna jalan raya adakah anda bersetuju pemasangan kamera AES ini? apakah ia dapat memberi kesedaran kepada kita untuk memandu dengan lebih berhemah? cer komen sikit...



********************************************

Lokasi Kamera AES di Negeri Kelantan


sumber : laman web jpj



p/s : pasni kena naik 80km/j jer laa...risau kot dapat 'surat cinta'. 

  

sila LIKE jika suka info ini.

19 comments:

  1. berhati-hati dijalan raya and more berhati-hati dengan kamera AES!!kihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasni, kena lebih alert la...

      Delete
  2. seronok kalau dpt surat cinta kan..tp kaluu surat cinta versi yg ini..takmo lahhh..! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. surat 'cinta' yg ini wat poket kering boleh laa..hihi

      Delete
  3. Setuju sangat2.... kalau tak nak bayar saman.... jangan pandu laju....

    ReplyDelete
  4. So lepas nie kena patuhi undang2 jalan raya lah. Kalau tak, kena saman lah jawabnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal. kena slow mellow jer... xleh melaju cam biasa lagi dah...hihi

      Delete
  5. bak kata kiah propa.. jaga2.. ada yg memerhati...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, drive siang pandang2, drive malam? jaga-jaga..hehehehe

      Delete
  6. lepas ni kena hati2lahkan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu nur...jaa ni lak suka jer kejar lampu hijau... hhahaha...pasni kena beringat dah...

      Delete
  7. Replies
    1. kalo ikut jaa pon, jaa xsuke gak... mcm sajer nak amik kesempatan jer kan? siket2 saman, siket sama. kita gak la yg garu kepala time nak byr..kan?

      Delete
  8. ala kat kelantan je ke... ena ni memang bawa laju.. tapi setakat ni alhamdulilah xpernah kena lagi... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat tempat lain pon hado... kena gi lmn web jpj..heh..

      Delete
  9. tak suka la benda2 alah tu semua. rasanya tak memberi kesan pun kat pengguna jalan raya.

    ReplyDelete
  10. wah.banyak jugak kamera tu kat kelate yea.ingat pasang kat kl ni jea..huhu

    ReplyDelete
  11. takde harapan nak bwk lebih 100 la lps ni. hehe.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...