kelab blogger ben ashaari, KBBA,

16 October 2012

update about fikri


 


salam dears. jaa nak update perkembangan fikri pada hari ini. pada yang dah jemu sila tekan pangkah dan blahh sekarang ya. yang nak tahu, teruskan membaca ~citer psl anak jer. boring kan?huhu.




masa jaa buat 'entry ini' dulu, ku sangka fikri dah ok. rupenya idok lagi. dia masih muntah2 sebab malam tu jaa lupa nak bagi ubat muntah. ~aii tak sengaja okeiii. sebab lepas magrib dia dah tido, dia bangun kul 9 jaa terus bagi susu. lupa nak kasi ubat muntah dulu.




pastu apalagi bila muntah terus ler keluar segala mak nenek yang dia makan di siang hari. bila semua dah habis kuar, dia terus jer lembik. panik gak tau. berterusan dia muntah. ~ngan aii sekali lembik!




makanya, pagi kelmarin sebelum gi keje, jaa bawak fikri ke Klinik Kesihatan Bunohan lepas jaa citer 'kaw-kaw' punya apa yg berlaku. doc pun bagi ler ubat cacing. memula dia takmo bagi gak. katanya umur 2 tahun baru boleh. ~tp aii tak kira, nak jugak..nak jugakk.... hehe.




doktor bagi ubat cacing utk 3 malam berturut-turut. semalam dan malam ni lepas jaa suap. dia okeyy dan baik sajer telan. langsung tak muntah dah...perut pon tak kembung dah. kiranya dia memang C.A.C.I.N.G ler tuuu...kan? btw, tengkiu pada yg ambil berat psl fikri yer...aii lebiuuu...bebeh!!



p/s : maaf semalam tak online. ~mood kelaut!


34 comments:

  1. alhamdulillah. bagus la fikri da ok sikit. hehe. mama dy jgn lupe kasi ubat lagi ye! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. xlupa dah. yg lepas tu sudah dijadikan pgajaran.hihi

      Delete
  2. Syukurla fikri x ape2... angkara cacing rupanye,... cepat2 sehat & aktif mcm biase yer fikri :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kes cacing jer benornya...kesian kan?

      Delete
  3. yke,ksian fikri.Rupanya betullah cacing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cacing.... bukanya rotavirus pon..

      Delete
  4. memang sah lah tu cacing...

    klik sunsilk untuk fikri

    ReplyDelete
  5. tentulah kelaut mood tu, ank xsihatkan..xkan mak nak sonok2 berblogging kot kan..

    apapun, moga fikri cepat sembuh..

    pstt..xjemu baca kisah fikir ni, cuma bila baca tu rasa xsabar nak kawin je..hahahaha.. <---ayat nur gedik gila nih..abaikan ye..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsabar nak kawin.uikkk lain mcm jer bunyi nya tuhh... kena cpt2 kawin laa tu....

      Delete
  6. cacing pulok. bagusla fikri ni senang makan ubat. so harini dah sihat ke belum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni dah sihat walafiat dah.... aktifff sgt...

      Delete
  7. Alhamdulillah, cacing je ke... apa punya doktor kata rota virus apa semua tu.. huuuuu nasib baik tak jadi lagi worst... kirim slm kat fikri ye, tomey la dy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer dia dah sihat dah skrg.alhamdulillah.... kim salam...? huwa.... bila nak jawab xtau ler tuh dia..ekekeke

      Delete
  8. cepat2 baik fikri.. wah, abis satu botol penuh minum susu. bagus ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. minum byk betul skrg ni nak ganti yg dia muntah dulu kot..hehe

      Delete
  9. wisau kan klu budak kecik sakit? tambah lagi ibu,tak duduk senang punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. opkos la dear. maknya mmg xsenang duduk la... sama2 nanges ngn anak..huhu

      Delete
  10. biasa laa budak2.... sekali sekali ada cubaan dan dugaan... mak ayah kena banyak sabar.... semoga fikri sehak sokmo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan... nak sampai umur setahun mcm2 dugaan, sikit lagu xtau lar,,hehehe

      Delete
  11. Replies
    1. dah sihat dah skrg, makin aktiff lagi...hihi

      Delete
  12. hikss . comeylaa :D
    Hope selalu2 sehat lepas nie . Amin -

    ReplyDelete
  13. btul2 kuat minum susu..abis trus 1 btol.bsar gak btol tu...hihi.smga sehat trus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kuat nyusu dia ni..hehe... btw, tengkiu ya...

      Delete
  14. Kesiannya Si kecik ni...kena cacing yek... Rajin2 makan ubat cacing yek..

    ReplyDelete
  15. sian kalau tgk budak kecik muntah kan.
    alhamdulillah. dah ok la yea loni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ok dah... sihat walafiat sgt2...hehehe

      Delete
  16. Mmg rasa cacing jugalah kan?Doktor nie memandaijer

    ReplyDelete
  17. tak nmpk mcm saket pun bile tgk gmbr nye. hehe. mesti tabah ni. ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...