kelab blogger ben ashaari, KBBA,

14 November 2012

Berehat seminggu


 

Bukan jaa yang berehat seminggu! tapi pada Warga Kelantan yang keje waktu office hour. Mereka beruntung sangat tau. Dapat cuti lelama. Mana tak nya… cer tengok senarai cuti kat bawah tuu. Direct dapat cuti umum… kecuali rabu jer.. kalau apply cuti tahunan pada hari Rabu (hari ni) pulak cukup le 9 hari dapat sambung cuti. Ohh…jelesnya!

     Jumaat              Cuti minggu    
     Sabtu                Cuti minggu
     Ahad                 Hari Keputeraan Sultan Kelantan
     Isnin                  Hari Keputeraan Sultan Kelantan
     Selasa               Hari Deepavali
     Rabu                ‘apply pulak CUTI TAHUNAN’
     Khamis             Awal Muharram
     Jumaat              Cuti minggu
     Sabtu                Cuti minggu

Sangat untung maaa…. Jaa pulak kena keja straight, sebab masa hari selasa (kelmarin) sepatut hari off day jaa tapi kena ganti staff yang bercuti so, tak dapat ler nak bersenang lenang kat umah… huhu… korang hari rabu (hari ni) ada apply cuti tak? Boleh sambung Deepavali ngan Awal Muharam dapat ler 3 hari direct…kan?

20 comments:

  1. saya cuti sebulan... lagi untung... hahaha ;P

    ReplyDelete
  2. wahh untung laa... hari keputeraan sultan 2 hari... byk nyer...

    ReplyDelete
  3. wah seronoknya yg duk kelantan... direct cuti.. leh balik kg lelama.. hihi

    ReplyDelete
  4. wahhh untung laaa.. kan . fiza cuti isnin . ni dah masuk balik dah keje . Jaa dah hantar assgment?

    ReplyDelete
  5. yela kan...tmbh cuti sehari dah dpt sminggu...best2.. :)

    ReplyDelete
  6. edn kat sni hari2 cuti.. dah xkeje apa lg.. ;p

    ReplyDelete
  7. bestttt nye org kije kat kelantammm.. jeless..

    ReplyDelete
  8. best lah owang duduk kelantan..huhu

    ReplyDelete
  9. selamat bekerja...ramai amek cuti pun hari ni...

    ReplyDelete
  10. seronoknyaa..!
    seminggu tu..boleh bersantai kan.. :)

    ReplyDelete
  11. untung la duk kelate.lama tu cuti :)

    ReplyDelete
  12. cikna tak apply cuti tp terpaksa cuti sakit sbb tak sihat. huhu..

    ReplyDelete
  13. saya ct jer...hihihi...selamat bekerja jaa

    ReplyDelete
  14. sonoknyeee....nak cuti jugak!! sok shu koje. hmm :(

    ReplyDelete
  15. sonoknyeee....nak cuti jugak!! sok shu koje. hmm :(

    ReplyDelete
  16. syoknya..tp kan kalo dh cuti lelama ni kan mesti jd segan bila nk start kj balik..
    moral of the story..x yah cuti lama2.hahaha

    ReplyDelete
  17. patutlah cik na yang bikin coklat kata kelantan direct cuti seminggu..huhu baruku tahu..m=patutlah maa nurulpun mari sini rupanya kantimn sekolah pun sah2 dah tutup.hohoho

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...