kelab blogger ben ashaari, KBBA,

15 November 2012

Bersantai di PANTAI SRI TUJUH


Ni citer dua Monday lepas. Skang sibuk tak sempat nak update on time. Hihi. aii bukannya blogger sepenuh masa. Sibuk ngan aktiviti seharian. Baru nak update, anak pulak nanges, baru nak rangka 1 peranggan anak ukkk..ukk..pulak… adoii laa..acaner nak update? acaner nak blogwalking?


pantai sri tujuh, pantai cantik di kelantan, tempat best di kelantan, restoran terapung sri tujuh, pantai tujuh, sri tujuh, chalet sri tujuh


ok. berbalik pada tajuk. Jaa ke Pantai Sri Tujuh lepas kak su jaa ajak. Katanya nak bawak sepupu jenjalan. So, jaa join lepas balik keje. Lebih kurang pukul 5.30 gitu kitorang sampai. Bawak bekal pon ringkas saja. sbb pegi pon 5-6 jer.  Kak su jaa bawak nasi ngan gulai ayam. Jaa pulak beli nugget. Sempat ler balik goreng kejap. Sebab dah tau dah, kalo bukan weekend orang tak berniaga makanan.


 


So, bersantai ler kitorang kat depan pantai, bertemankan angin yang sepoi2 bahasa. Disertakan pepasir yang halus memutih….phewww…bermadah gituuu…kelas kau jaaaaa….. hehehe… Fikri pulak masa on the way tu tertido dalam keta. Sampai kat pantai pon still mentido. Senang hati la mama nya nak melahap nasi. T__T




Sedapp sungguh makan kat pantai. Padahal lauk gulai ayam jer pongg… siap bertambah tau… tambah pulak ngan rangup si nugget goreng. Krupp..krapp..krupp..kraapp… kejap jer licin kena pulun dek kami2 semua….hoho..sedappp! adik bongsu jaa ngan anak sepupu jaa jer yang mandi. Yang lain just melepak and sembang2….bergosip pon ada jugak…hihi…
 



Pergi memang best. Tapi lepas balik tu yang tak berapa nak best. Sebab malam tu, fikri tak boleh tido. Entah kenapa, selalu jer nangis… risau gak jaa kot ada yang 'menumpang balik' Coz jaa balik bila azan magrib berkumandang. Semalaman berjaga. Fikri kejap tido, kejap tersedar dan nangis-nangis..
Esoknya pulak fikri demam….. kata orang… angin pantai tak bagus untuk baby. Baby yang sensitive akan mudah demam, batuk atau selesema. Jaa tobat dah pasni. Takmo bawak dia ke pantai dah…. tunggu dia besar2 sikit. Kesian betul. Hari tu baru jer lepas kena demam. Ni demam lagik… terasa bersalah pulak bawak dia ke pantai. :-(


related post about this :
1. restoran terapung pantai sri tujuh
2. berbuka puasa di sri tujuh
3. duty free pengkalan kubor


19 comments:

  1. balas jejak..
    salam maal hijrah ..

    sha ada buat GA tau..kalau sudi meh lah join :)
    http://opzzpinky.blogspot.com/2012/11/birthday-ga-by-sharina.html

    thnks

    ReplyDelete
  2. Mungkin kot jaaa..lgpun waktu maghrib dh kan.. papepun moga fikri sehat2 aje yer

    ReplyDelete
  3. seronoknya bekelah camtu ;p

    ^^SALAM MA'AL HIJRAH^^

    ReplyDelete
  4. mungkin sebab angin pantai tu je kot cik jaa..bby kan..bru bpe thun..tu cik ja? angin pntai sejuk tu yg ngis smpi demam dbuatnye..

    ReplyDelete
  5. Pantai Sri Tujuh katne??? :)

    Salam Maal Hijrah. Semoga tahun baru ni, kite same2 memperbaiki diri. :)

    ReplyDelete
  6. Lamo xg pntai. Sedak jgk jare2 g mkn ns tepi pntai.hihi.

    Sian ki fikri. Mgkin angin pntai kot tu hok demey tuh

    ReplyDelete
  7. alahai best nya berpiknik,,,,, da lama kot x mandi tepi pantai

    ReplyDelete
  8. ooo tu pasal la demam haritu ye. maybe la kot sbb angin pantai. skrg dah ok?

    ReplyDelete
  9. seronoknya dpt bersantai tepi pantai..

    ReplyDelete
  10. alahan cian baby fikri..
    jaa tolong cheery hantar alamat tu skali lagi..xdpt lah..ctcheery87@gmail.com

    ReplyDelete
  11. aduhhh, bestnyaaaa picnic cenggeni.. ena dah lama tak pergi pantai dengan family, bawa bekal macam ni.. rindunyaaaaa...

    ReplyDelete
  12. alahai,fikri demam lg ke..dy xleh tdow mabe siang tu dy tdow lebih dh kowt.Harap fikri tak pape..

    ReplyDelete
  13. alhai..sian fikri..shu pon penah dgr org tua2 ckp mcm tu. lps ni xyah bwk da eh. :)

    ReplyDelete
  14. seronoknya ja..!
    lama kot tak berkelah macam ni...huhuh

    baru tahu ni, angin pantai tak elok untuk baby...lepas ni jgn bwh dah la kan...

    ReplyDelete
  15. haish,
    mmg la kan..kalo nm nya berkelah tu kan..bihun grg pun sodapppp...
    tambah2 mkn bila naik dr mandi cnfirm abis suma tu.hahahha

    sekali skala g picnic mcm ni mmg best lah :)

    ReplyDelete
  16. best g piknik cani.. tp bila ank sensitif, sian la plak kan..

    ReplyDelete
  17. katanya dulu pantai sri tujuhnie ramai yang lemas betulker?

    ReplyDelete
  18. baru je pergi baru2 nih.. serius lawa kat pantai seri tujuh tuh.. hehhe

    ReplyDelete
  19. hihi.. deqla pun mesti ke sini kalo blk kg... alahaii..nape la x knl jaa dari dulu..kalo x boleh jmpa awal2 lagi.. haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...