kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 November 2012

Dua Meninggal, Satu Sakit.


salam dears! malam ni jaa merangkak bak kura-kura utk nak terjah blog korang tau... huhu.. maaf ler bru sempat terjah. byk benda yg berlaku akhir2 ini. sibuk ngn assignment 1 hal, pastu pelbagai kes timbul. sedih dan kalut sekejap. 

hari khamis ayah rakan ofis jaa (ana) meninggal. pastu jaa ke Pasir Puteh untuk menziarah arwah bersama rakan ofis. petang pulak, masa on the way balik, en.suami called katanya, (MIL) sakit. tgh on the way ke Hospital Besar. terus jaa direct ke sana. nasib baik tak masuk wad. doktor bagi tarikh untuk scan perut ngn doktor pakar kot ada batu dalam pundi kencing or hempedu, tapi belom sahih. kena check dulu. pukul 12 malam baru sampai umah.

Hari jumaat pulak jaa abis keje pukul 5 ptg. tapi pukul 4 petang dapat call dari mak jaa. katanya sepupu lelaki jaa pulak meninggal. umur baru 26, belom berkahwin tapi ada kencing manis yang terlampau tinggi. jari kaki dia pon dah penah kena potong 1 kalo tak silap jaa. dia meninggal jam 3.30 petang tadi. 

jaa sempat pergi ziarah arwah selepas magrib tadi di Kg. Baru Nelayan berhampiran Pantai Sri Tujuh. pukul 11 malam baru sampai rumah. on the way balik fikri dah tido tu yang sempat terjah blog korang tu. masih ada lagi yg belom sempat diterjah.. hope korang faham yer... jaa dah cuba sedaya upaya ni... huhu...


p/s : al fatihah buat mereka yang meninggal...

28 comments:

  1. al-fatihah
    moga roh mereka di cucuri rahmat.amin

    ReplyDelete
  2. xpe kak jaa, kita paham.. takziah ye buat mereka

    ReplyDelete
  3. Al-fatihah buat mereka...moga roh mereka dicucuri rahmat...pd yg sakit tu deqla doakan moga cpt sembuh..amin..

    ReplyDelete
  4. al fatihah..Allah lebih menyayangi mereka kan..

    ReplyDelete
  5. Al-Fatihah utk arwah & semoga cepat sihat utk MIL jaa.

    ReplyDelete
  6. as salam Jaa

    al Fatihah untuk arwah..moga ruh mereka dicucuri rahmat Allah..
    take your time k..take care

    ReplyDelete
  7. Al fatihah .ajal maut tak kira tua muda kan.

    ReplyDelete
  8. al-fatihah dan takziah ye jaa.

    itu satu peringatn dari ALLAH buat kita yang masih hidup ni.

    takpelah,tingalkan blog,take ur time,take care tau :)

    ReplyDelete
  9. Al-fatihah buat arwah...
    Moga mereka tergolong dalam golongan org2 yg beriman..

    Takziah juga buat keluarga..

    ReplyDelete
  10. Alfatihah ... semoga kita semua dapat pengajaran dari kematian yang berlaku.

    ReplyDelete
  11. al-Fatihah kepada arwah dan al-fatihah juga untuk yg tengah sakit tu..

    tak mengapa, kami phm, take ur time okay... =D

    ReplyDelete
  12. sememangnya kita tidak dapat mengagak sesuatu akn terjadi melainkan DIA
    Al-Fatihah..

    ReplyDelete
  13. alfatihah.. moga roh mereka dicucuri rhmat dan ditmptkn dlm kalangan org yg beriman..

    ReplyDelete
  14. Takziah kepada mereka dan semoga MIL jaa cepat sihat. InsyaALLAH nothing bad happen to her

    ReplyDelete
  15. Al Fatihah...Takziah buat keluarga2 arwah...

    moga MIL jaa segera sembuh..

    ReplyDelete
  16. al fatihah...

    muda lg yer dh kne kncing manis... tu la, penyakit skrg dh xkenal usia kan

    ReplyDelete
  17. al-fatihah pada yg telah pergi dan mg cepat sembuh pada yg sakit

    ReplyDelete
  18. alfatihah untuk ayah kawan tu..smoga ditmptkan dlam kalangan org2 yg beriman :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...