kelab blogger ben ashaari, KBBA,

16 November 2012

DURIAN CREPE : Akhirnya Dapat Ku Rasa!

salam untuk semua!

 Entry ni sambungan dari entry yang ini ---> Penangan Durian Crepe.

Selepas drama hindustan tu berlaku, si bini pun mula tarik muncung itik 14 inci! >_< makanya en.suami cepat2 pujuk suruh bini bersiap, suh mandikan anak. Si suami pulak cepat2 tutup kedai. Pastu ngan rajin nya gi iron baju sendiri. Gi mandi...hehe.. dalam hati jaa rasa nak gelak besar2 tapi malu. kot en.suami tetiba cancel kan parah jadiknya!


gini ke muka merajuk?!
~sekadar gambar hiasan~

Tapi jaa still jual mahal lagi..kunun merajuk takmo pegi. Terus lari2 keliling dapur, sambil pintal2 rambut, sambil cebik2 kan mulut....haha... okeii itu jaa tipu. Sila jgn percaya. Haha. Lepas tu jaa pon slow-slow gi booking tempahan ngn tokey durian crepe tu... masa tu dah pukul 7.30 malam. jaa sampai umah kul 7.15 (keje petang). Terus jer mandi dan bersiap ngan mulut still muncung dan gaya ala2 moody gituu..wahhh pandai kan jaa berlakon hindustan?



Akhirnya pukul 8.40 dah terpacak kami kat stadium...huh! awal gila. Akak tu janji nak sampai dalam kul 9 ke 9.15 malam gitu... takper le demi mu wahai durian crepe, ku sanggup tunggu....miahaha...



tetiba rasa terliur lagi..glurpp... : D

Akhirnya sampai gak akak tu, jaa terus gi amik. Jaa order 2 paket. Harga dia RM10 (6 biji). Gara-gara takdak nilai sivik, jenis kurang sabar jaa terus ngapp kat parking kete time-time tu jugak... burok sungguh perangai. Tu kira okeii dah tu kalo jaa makan terus sebelum bayar? lagi malu...ye dok?

 

 bekas yg paling bawah tu lah yg jaa makan...hihi...

Zapppp....dlm 3 minit licin 1 bekas! Tinggal le 1 bekas lagi.... mulut terasa nak bedal lagi. Tapi en.suami suh bagi kat abang jaa baki 1 bekas lagi tu. ~baik lak dia. Sebab masa tu memang planning nak gi makan kat kedai abang di Jalan Pengkalan Chepa. Sampai sana...alamak haihh..ramai nya... kakak jaa, laki dia, anak dia... adik2 aku yang lain... aduhh..acaner nak bagi durian crepe nih?



adik jaa : Hisyam

Makanya jaa rempit lelaju ngn en.suami gi ke Stadium semula utk beli lagi 2 bungkus. (pinjam moto adik) Dapat ler merasa 2 keping sorang.... tenang betul hati. Semua duk puji sedapp..sedappp. nasib baik akak tu bawak spare kalo tak memang takleh sorang 1 ler... maybe 1 keping tu kena bagi 3..hua..hua..hua...


abang jaa : Din Rio

Gambar jaa tengah makan memang takde pongg sebab jaa makan dalam kete. Gelap. Tak sempat nak snap pape. Kemaruk cam orang peknen... kah...kah..kah... berhabis RM40 untuk durian crepe yg 5 minit jer dah licin.... tapi berbaloi. sedap, sejuk , lemak , manis , berkrimmmm jer rasa dia... berbaloi...baloi...!!


En.suami pulak, asyik duk kata..alah biasa2 jer pongg...takde la sedap sgt. macam ais krim jer rasa dia.... bnyak songeh lak dia. padahal lepas sekeping, sekeping, dia telan... cheiittt.....! tapi takper, sebab dia tukang bayar kan? Makan ler engkau puas-puas......hihihi... tengkiu abang tak sia-sia jaa berdrama hindustan bagai....len kali jaa nak praktis lagi hebat laaaa.....grrrr :-)


anak sedara jaa : Alia Maisarah

ramai adik beradik jaa yang pakat nak jadik Model Durian Crepe nih...pic byk lagi benornya tapi tak berapa nak cantek. tu jer yang terpilih....hehehehe... Pasni nak order lagi laa... saat duk tulis entry ni pon, jaa boleh terliur lagi tau.. teringat-teringat jer kesedapan dia....hahaha... over sungguuh!  :p korang dah pernah makan Durian Crepe? kalo belom try la buat @ order! konfem tak menyesal punya... hihi...


suka? like laa...

17 comments:

  1. sedap ye jaaa..!
    kat mana nak cri kat taiping niii..!

    teringinlah pulokk..!
    tgk abg jaa mkn penuh gaya tu..hihihihih

    ReplyDelete
  2. ish... xboleh jadi ni.meleleh2 air liur dah. jaa pos ke kedah.huhu

    ReplyDelete
  3. mmg ngetop betul durian crepe ni..tak dapat rasa lagi..

    ReplyDelete
  4. akhirnya ..dapat juga kan:D

    berbaloi lakonan tu..hihi
    tunggu pencalonan tgahun depan yer ;D

    ReplyDelete
  5. Pahni cer try make durian crepe ngan icekrim.lagggi masyuk.hehe.meme sdap raso dio..cair dmulut

    ReplyDelete
  6. siap berdrama bagai.. nasib baik dpt yek. huhu.. terliur pulak dgr jaa citer psl durian crepe ni. nk kontek no leh? huhu.. nk buat konfem tak la kan.hihi..

    ReplyDelete
  7. owh...sgt berjaya lakonan hindustani tu kan.hahahaha
    next time wat lagi tau :)

    rs cemana ja..sweet2 mcm eskrim eh?

    ReplyDelete
  8. durian crepe tu memang durian ke apa kak jaa?? cam confuse kita. yelah, kita xmakan durian. sbb tu xberani nk try..

    ReplyDelete
  9. a'a ramai yg dok cerita psl durian crepes skang ni..dpt juga jaa rasa kan...wani xmkn durian hikss

    ReplyDelete
  10. sedak sungguh kalih gonih,ore pakat duk beli belako.

    ReplyDelete
  11. pas ni nak apa-apa buat jer drama hindustan hahaha

    ReplyDelete
  12. adoiiii makin terliur la plak.. hihi

    ReplyDelete
  13. amboi drama2 yea..hehehe..tapi dipujuk tue yg suka

    ReplyDelete
  14. owhh.. gitu yer muka jaa bila majok.. haha.. x comel la...x yah majok2 tau... :p

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...