kelab blogger ben ashaari, KBBA,

12 November 2012

Hang-out with gegurl 2


Haiyaa….ini isu sudah lama basi maa… but jangan jemu okeii… hihi. Tuan tanah kedaung lately ni kan bz memanjang. Kisah jumaat lepas baru hari ni dapat aii ceritakan. Basi ka, dah jadik jeruk ke, pekasam ka apa ka, aii tak kisah nak jugak story mory kat korang. Saje nak bagi jeles… heheh…




sebelum ni jaa ada jugak buat perjumpaan kecil di KB Mall. Pada yang terlepas boleh baca entry ini ---> hang-out with gegurl. Kali ni pulak jaa buat lagi. Saje nak merendet geng gegirl. nak face to face. Selalunya nya kenal dalam blog jer. Rapat cam dah lama kenal pulak tu… padahal kat luar belom penah pon bersua muka. Haha. Best tau kuar geng gegirl jer…boleh bergosip… bebas kejap. Feeling macam zaman anak dara balik..hihi..




Kali ni jaa kuar jumpa ngan 3 blogger kelate. Antaranya CIKJI  , CHIC NA  , dan CIK YLA. Ianya bukan kebetulan tapi satu pertemuan yang sememangnya dirancang. Uikk…kelasss ayat jaa kali ni… muahaha… but seriously, memang seronok…. Eh, salah bukan setakat seronok, tapi dah double ronok tahu?? Seronok kuasa dua gituu….




CIKJI orangnya sangat peramah. Kat blog dia bnyak review pasal restoran/makanan , resepi dan kisah peribadi dia. Cikji ni dah pon kawin, terpampang besar gambar kawin sbg header blog dia. Cikji sekarang tengah susah hati. Katanya risau sebab belom ada anak lagi. So, jaa doakan cikji moga cepat2 dapat anak yer…alah..baru setahun kawin. Apa nak risau? Awal lagi… jaa pon 3 tahun kawin baru ada anak tau. Sabar yer…doa dan doa…insyaALLAH…

Antara entry resepi di blog cikji
1. agar-agar santan
2. kek coklat kukus
3. kek gula hangus


  


CHIC NA ni pulak raja blogwalking. Suka terjah dan komen blog-blog orang.  Kalu di tengok kat pengomen setia jaa tu pon nama dia sokmo duk kat atas. hihi.. chicna ni peramah jugak orangnya but shy-shy cat gitu. Penuh kesopanan. Chic na ni masih single. So, sesapa nak wat menantu ke, kakak ipar ke adik ipar ke jemput la yer… jaa kasi offer baik punya…. Hihi… tokeyy coklat tuu…untung2 mana tau boleh dapat makan cekelat hari2 kan?...heheheheee…

Antara entry bisnes coklat chicna :
1. boleh klik di labels 'coklat'
2. coklat yg jaa order : father's day dan anniversary
3. sejarah chic na mula wat bisnes coklat


 


CIK YLA ni pulak. Jaa belom kenal lagi. Belom penah terjah blog dia. Didatangkan khas oleh CIKJI rakan baik zaman sekolah katanya. Tup..tupp… jaa kenal dia rupanya… senior jaa masa sekolah teknik kuala krai dulu… kami beza umur 1 jer… eh..jangan tak tahu masa perjumpaan kali ni jaa paling terrr...muda tauu kikiki…. YLA katanya segan nak bagi link blog dia. Katanya tak aktif. So, hari ni jaa nak promote besar2…. Kawan-kawan semua, jom pakat2  terjah dan follow blog ini--> CIK YLA

Antara entry terbaik cik yla mengenai dessert :
1. dessert : jagung crepe dan durian crepe
2. semangat the red warrior




Dalam hati jaa ada lagi nak jumpa blogger kelate yang lain. Tapi jaa faham semuanya sibuk dan bukan berada di kelate. Bekerja di negeri lain. InsyaALLAH ada masa dan waktunya kita jumpa lagi yer semua…babai....


p/s : ketiga-tiga mereka ada 'cik' di pangkal nama. kebetulan kah?

26 comments:

  1. jeruk ke,pekasam ke,semuanya sedap.heheh lena si fikri tdow eyh
    btw semuanya sweet2 kan :)

    ReplyDelete
  2. wah... so sweet.. best dpt jumpa kenalan baru..

    ReplyDelete
  3. wahh bestnye jmpe blogger kelate lg...teringin pulak rasanya nk kelek kelate...kalo kelek ni mmg xnk la lpskan peluang jmpe jaa ngan cikna...hihi.. wahh..cikna tinggi dan kurus la! :)

    ReplyDelete
  4. hai gegurl2 semua. nak berkenalan boleh.. opsss

    ReplyDelete
  5. Aah la,smua cik didepan nya. Suratan dan kebetulan kot.pahtu sekeping jah belako. Hihi

    Insyallah. Nt kito merendek2 lg deh

    ReplyDelete
  6. Wah best la kak jaa.. Bila nk jupe kite yg bukan org kelate ni? :) hehe.. Terbaik la kak jaa

    ReplyDelete
  7. bestnyer kan..bila lak nak jumpa blogger utara??heheh

    ReplyDelete
  8. ni blogger johor ni bila nak jumpa? hehehe. :)

    ReplyDelete
  9. alooo..comei2 semuanya..!

    waahhhhh..ade cikna..! seronoknya..bilalah dapat jumpa jaa dengan cikna ni kan... :)

    ReplyDelete
  10. hehe sy tau..sbb semua nya CIKgu..hehe.gurau jek

    ReplyDelete
  11. waahhhh..besnyaaaa..nk ikut jugakkkk...~ngee~,,..:)

    ReplyDelete
  12. 1. leeza nak ucap terima kasih sbb berkunjung ke laman leeza.
    2. mmg syok bersantai sana sini dgn geng2 kawan kan.
    3. salam perkenalan.

    ReplyDelete
  13. gambar yang dibawah skali tu.. sapa yang snap? fikri ke? hehe

    ReplyDelete
  14. eh..eh..cik su tercicir la pulok ;D

    bestnya dpat jumpa..
    saya pon shy2 cat gitew..hihi

    ReplyDelete
  15. kurusnyaaa sis... macam blm kahwin lagi, slim gitu..perghhhh.. wahhh bestnya jumpa para blogger yg lain.. jelly much!

    ReplyDelete
  16. wah bestnyer depa...err semua pakat slim2 yer...cik cik belaka...hhiihi..mg persahabatan kekal selamanya...

    p/s...jaaa ok dah tgk

    ReplyDelete
  17. wah wah wah...cik arina bila pulak nak jumpa? eh silap puan arina..hahaha.

    ReplyDelete
  18. hihihi
    cikna malu2 cat eh.hahahaha
    Jaa malu2 chicken gitew,hehehe
    to suma kiding2 kan..cikna dh la kidding tggi lak tu :)

    eh pic yg last tu sakan posing..g simpan Fikri kat mn..hehehehe

    ReplyDelete
  19. eh, cikna belum komen eh? aritu dah baca entri ni awal2 lg rsnya. huhu..

    mmg lah kan jaa ni, siap promote lg tu. InshaAllah next time jumpa lagi. keluar ngn jaa sure tak boring punye lah. hikhik..

    ReplyDelete
  20. seronoknya dapat jumpa. nik kalau duk kelate teringin gak nak jumpa ni :)

    ReplyDelete
  21. bestnya... dpt jumpa blogger lagi :-)

    ReplyDelete
  22. thanks jaa yg comell...nnti jumpa kita story mory lagi yer..hehehhe

    ReplyDelete
  23. insyaallah cikji nnt adalah rezekituh=)wah dapat jumpa blogger jerkan?jeles=)hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...