kelab blogger ben ashaari, KBBA,

13 November 2012

hari deepavali


Beruntung pada yang bercuti hari ni. Jaa pulak kena kerja. Huwaa…sedih tau. Sob..sob… ofis jaa bukak 7 hari seminggu melainkan pada hari raya aidilfitri atau aidiladha baru lah pejabat ditutup. Tak kira ler, hari buruh ke, hari Agong ke, raya cina ke tetap kena keje. Melainkan hari itu jatuh pada hari off day dapat le kami cuti. kalo tak terpaksa le korbankan cuti tahunan…hihi…


Ni pic yang sempat jaa snap masa ke kbmall hari tu, lukisan yang dibuat daripada beras yang sudah di warnakan. Cantik dan kreatif.. tapi bagi jaa ianya macam membazir jer… Sebab lepas tu nak buat apa? Buang ke? Uikk….sayangnya…beras tu… kalo ditanak boleh jadi nasik..hihi. tapi bagi orang india maybe ada simbolik dan maksudnya yang tertentu yang kita tak tau kan?  tak per laa… biarkan. Kita kena hormat adat mereka. Tak gitu?

cantik kan? kalo bagi kat jaa untuk deko guna beras macam ni, dah sah-sah lukisan ni akan hancurrr bin leburrrr…. langsung takdak seni. Nak melukis ke nak menjahit ke memang failed ler… kalo ada baju atau seluar koyak ke benang terbuka ke, memang en.suami ler tukang jahitnya..hihi…


p/s: kalo bagi kat korang suh buat macam tu? Agak2 menjadi tak?

13 comments:

  1. Dear jaa..

    KIta serupa, nur pun kat tempat keje ni..
    tapi khmis ni nur cuti..hihih.. :)

    canti kolum tu, pernah buat masa sekolah dulu..mmg kena betul2 seni..

    ReplyDelete
  2. Baby pun suka tengok kaler-kaler camni. kat ofis pun diorang buat gak.. next entri baby post gambar tu.. Cantik sooo colorful =)

    ReplyDelete
  3. Eh jaa kerja dekat mana tak cuti tu ? Kesiannya.

    ReplyDelete
  4. Alaaa sian nyer jaa kena keje.. sabar yer... ade dpt muruku x.. hihii

    ReplyDelete
  5. cantik!
    sana sini nmpk kat semua Mall2 kan..

    wahh jeles u tgk pic uols gedik2 bagai tu.ahakk :)

    ReplyDelete
  6. Mieya pernah try time sekolah menengah dulu. sangat susah !

    ReplyDelete
  7. jaa tak cuti? kesian. cikna minggu ni keja hr rabu je. hihi.. sj bg jeles.

    kalau bagi cikna buat mmg tak tau la jd ape. ;)

    ReplyDelete
  8. kikiki..tersengih sorang2 baca entry jaa,sbbnya cikeyra pon berfikir mcm jaa jgk,mbazir buat beras macam 2,tp dh adat dieorang cm 2 kan,klu nenek2 kita dieorang xbg main2 beras cmni sebab beras ada 'semangat'..

    ReplyDelete
  9. la..kena keje gakkan. tak pe la. berbakti tuk company..keje rajin2

    ReplyDelete
  10. hari tu tgk kolum kat time square..wahh..cantik...happy deepavali jaa...hihi...ehh, esok.. salam awal muharam.. :)

    ReplyDelete
  11. a'aa mmg kreatif.... nak buat nampak cam remeh je.. hihi

    ReplyDelete
  12. nak buat benda nie mesti kena telitikan??

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...