kelab blogger ben ashaari, KBBA,

02 November 2012

JALAN-JALAN CARI JAM !

salam dears! 

ni kisah semalam. loni sibuk sikit. payah nak update on time... kena peram dulu, ada masa baru dapat update hehe. blog ni payah gak tau, kalo dah start benti menulis, makanya berminggu ler tak berhupdate! kalo rajin? kalo mood ada mari? wahhh kemain melaju... tup..tap..tup...tapp jejari ketuk keyboard! kikiki.....


semalam on the way ke majlis kenduri. kami 3 beranak ke KB MALL en.suami nak carik sesuatu untuk jaa diri dia. katanya nak beli jam. jam yang ada tu dah mampos! patut ler busuk jer rumah kami sejak dua menjak ni! jam mamposs rupanya.... muehehe...


so, oleh sebab bajet tak berapa nak tinggi, makanya pilihan tak berapa nak ada ler... yang lawa, yang cun sumenya 4-7 ratus... pheeewww! mahai sungguh rege jam nih! kalo jaa beli cap pasar malam jer ponnn.... haha... ~kedekut gile vavi! tapi orang lelaki ni takde nya pakai jam cap pasar malam kan? bagi dia jam yang branded itu P.E.N.T.I.N.G! 


belek-belek, pilih-pilih, pastu try yang itu, yang ini... jadiknya, dia rambang mata sudaaa.... jaa muka cuak dah... paling ke sini sana dan sinun... ~kaki cepat2 nak usha ke tempat lain. tak kose nak duk dalam tu lelama. kalo time tu dia nak banje jaa jam seketul okeii ler jugak kan? muahahhahaaa!


akhirnya dapat gak laa jam pilihan hati nya.... yang mana satu? itu biarlah rahsia.... kikiki.... yang pasti melayang gak 4-5 helai duit biru kehijauan ituuuu.... hrmm... kalo bagi kat jaa kan best duit tu beli aii beli macam-macam..... haha... ~burok perangai!


kalo korang perasan memula masuk kedai sampai ke siap pembayaran en.suami jer yang dukung si fikri kan? mama nya duk wat ape masa tu ehh? kesian apaknya! kena buli dek vini. kah...kah...kah..... eh, korang! tau tak, rushing gila jaa taip entry ni neh. sebab.. hari ni jaa nak dating ngn someone special! kat KBMALL jugak. nak ikut? jom....jommm.....



klik like kalau suka.

36 comments:

  1. aah orang laki ni kdg2 ske pakai yang branded je hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jam branded mmg wajib bagi diorg agaknya...

      Delete
  2. kak jaa, yg warna hitam tu smart.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pon... tp en.suami bkenan yg lain..hrmmm nasib!

      Delete
  3. ehee ~ biasa lah lelaki .. haha . :P

    ReplyDelete
  4. woi,dating depan somi..zalim wei!klu cheery, pilih yg sebelah kanan..smart..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaa pon suka yg tu tp en.suami plok x minat...

      Delete
  5. a'ah..sian tgk vapaknya kena vuli..hahahaha..
    nak dating dgn sape tu..nak ikutt..!hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena buli sbb beli jam utk dia sajoo..muahaha... dating ngn someone special! hihi.

      Delete
  6. a'a papanyer ja dukung fikri mamanya buat aper la tu kan hehehehe.....

    p/s:tima kasih letak link wani...wani dh letak link jaa kt blog wani bloglist "mommies blog" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamanya jadik mamarazzi...hahahha...

      p/s : tegkiu jugak yer! hehe. happy blogging.

      Delete
  7. Replies
    1. murah jer. kalo yg mahal. kami mana mampu. heee

      Delete
  8. tu diaaa... dah baik demam trs beli jam naa...hihi...

    p/s : jaa, apsal loading lmbt bile nk terjah blog jaa hari ni?? naseb lepas masok nk komen sini..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa demam tu dia mimipikan jam kot..hihi...

      p/s : lambat loading ekk? soryy blog jaa ni mmg berat sikit.... ntah kenapa.

      Delete
  9. kedai neh mee pun ad bli jam dkat kdai neh. muroh tapi branded ..

    haa mak dia suka tgkap gambor ngan potpet2 jahhh . hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memey muroh kalu nk compare ngn kedai lain...


      p/s : mok dia kan bloggger...kikiki....

      Delete
  10. wahhh dapat jam terus baik demam nyer..hahah..takper jam mahai sbb tahan lama.nurul plak kalau jam mmg tak lekat kat tangan.sama mcm hubby tak suka pakai jam harapkan jam hp

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgus ler kalu gitu. tak habis duit utk jam. jaa pulak x kisah branded ke x, yg pasar mlm pon ok jer.. asal comel..hihi..

      Delete
  11. perghh jam lelaki mesti mahal ni.. ena suka tengok jam lelaki, smart sgt! tapi memang tak pdan dengan tangan ena yg kecil cekeding ni la.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg mahal kalu yg ada brand. yg cap pasar mlm diorang tak hendak nya.

      Delete
  12. a'ah . laki kalau pkai jam msti branded tp diorg jarang tukar2 jam mcm kiter , gegirl2 ni . hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. even mahal, tp puas hati sbb tahan lama.

      Delete
  13. yg mn 1 jd pilihan?
    yg itam tu eh?hehehe

    nk dating ngan sapa la plak..
    cerciter..nk tau la jugak..nk ikut dah jauh sgt kennnn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo ikut hati jaa mmg suggest kaler itam, tp en.suami tak hendak..huhu...

      p/s : blogger kelate!

      Delete
  14. alo..gambar jam pilihan tak muncul pulak,tak dapek la mama nak teka..hehehe.

    suami mama pun pengemar koleksi jam juga,kalau dah masuk kedai jam..huh! jenuh dibuatnya..hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita yg duk ikut bontot dia ni mmg jenuh ler menunggu. lagi cerewet dari kita kot bila memilih..hehe

      Delete
  15. tak pe.jam blh guna lama.so berbaloi beli yg mahal pun :)

    ReplyDelete
  16. i'm coming home, i'm coming home..
    ye jaa ke kl. ptg rabu terbang khamis meeting jumaat jimba2 td pg balik. :)

    mamanya kan mamarazzi. mesti dok snap2 je kan. cik na teka mesti yg hitam tu kan? hihi..

    ReplyDelete
  17. jam mmg mahai2 kan.. tp cantik2 :-)

    ReplyDelete
  18. shida ritu ade beli dekat time galerie juga..tp dekat taiping la..beli 1 percuma 1 tp beli 1 pun dah seratus lebih..shared ngn adik sorg kuakn 70 hehee :) dpt srg satu hehee..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...