kelab blogger ben ashaari, KBBA,

20 November 2012

Keyword Paling Top : minggu ini


Skang ni jaa terrrsangat jarang blogwalking. memang dah jangka trafik akan menjunam jatuh. tapi kan... rupanya tidak. ada keajaiban berlaku...kikiki. petang kelmarin jaa buka Nuffnang tengok uikk trafik tinggi dari kebiasaan ler. 

Biasanya lebih kurang 100UV jer. kengkadang dapat ler jugak 100UV++ kalo jaa rajin jenjalan. tapi sejak dua menjak ni trafik 200UV++ sokmo tetiap hari bermula cuti sekolah... dari mana datangnya tuu?

~ hasil printscreen petang kelmarin ~

Jaa pun try godek2 ' keyword ' untuk minggu ini di akaun nuffnang. ohh..rupanya ramai pakat duk cari destinasi pelancongan kat Malaysia. ramai nak berholiday. makanya, diorang pongg tersesat masuk ke blog jaa. Time musim cuti sekolah ni keyword tu ' laku ' rupanya.

Padahal jaa sajer jer buat entry tu, bukan sengaja buat untuk tarik trafik ke hape tapi dapat hasilkan entry tu disebabkan GA jaa yang dulu. entry tu bertajuk : ' Tempat Menarik di Malaysia Mengikut Negeri '


Entah berguna ke tidak entry tu jaa pun risau gak benornya kot entry tu tak membantu. entry tu tak details sangat pun, sebab jaa tak cerita lebih panjang dan tak letak pic sebenar pon. jaa just wat list ringkas sajo. tapi tak sangka banyak menyumbangkan trafik.

Blog jaa blog personal, trafik memang tahap suam2 kuku sajo tetiap hari. takde ler jammed macam blog korang tu... tapi takpe, dah syukur. hehe. kalau lah ada BE/CPUV kan best time UV banyak ni.... ~200uv dah perasan byk? bagi jaa dah cukup banyak untuk blog peribadi macam ni. usia blog ni pon belom sampai setahun. tanpa blogwalking pulak tu. :D



p/s : tengkiu pada korang yg rajin singgah! lebiuu very much !!

27 comments:

  1. deqla x phm la bab nk tgk mende2 ni smua..jaa tolong la ajar.. huhu

    ReplyDelete
  2. tahniah dear :)

    so dah tahu..buat lagi...tehehehe.

    ReplyDelete
  3. antar surat cinta kt nuff cpt t dpt be..hihi

    ReplyDelete
  4. entah2 diorang nak melancong kat Kelantan..

    ReplyDelete
  5. kadang2 kita mmg xsedar pun blog kita myumbang trafik yg bykkan.. :)

    ReplyDelete
  6. wahwah. tak sia sia buat GA tu kan. tahniah. :)

    ReplyDelete
  7. blog jaa best dan menarik..thats why la ramai viewer..apa org kata? kualiti? haaa, gituwww...hehe

    ReplyDelete
  8. wah fofularnye entry tu. singgah sis jaa.

    ReplyDelete
  9. woww.. semua nak dtg bercuti kelantan ke? hihi.. jaakan byk jugak update pasal tempat mkn best2. okla tu.

    ReplyDelete
  10. banyak views tuuu.. wah! tahniah sis, teruskan usaha!

    ReplyDelete
  11. blog akak pun blog peribadi gak... jgn risau, makin lama mesti makin tggi uv.. akak dulu pun cam jaa gak, uv sekadar 100 gitu je :-)

    ReplyDelete
  12. banyaklah tu jaa.. dari saya kan.. =)

    ReplyDelete
  13. hello.......... ada org kat sana. saja terjah lagi.

    ReplyDelete
  14. terbaik la jaa.. tu entry seo la tu..tu pasal ramai org search jumpa blog jaa.. cayalah!

    ReplyDelete
  15. salam kenal dr sy jugak..sy bab2 uv ni xreti sgt pon..xtau la brp uv blog sy sbb nuffnang xleh bukak kat opis..klu kat umah mmg tak sempat nak bukak laptop..anak konker..hehe..

    ReplyDelete
  16. nurulpun samalah mcm jaa..aah trafik ttg percutiantuh tinggi sbb mmg laa ni ore dok pakat g jejale nih..

    ReplyDelete
  17. hebat doh tu.xpo,koho lamo koho byk uv blh.

    ReplyDelete
  18. cuti sekolah skrg ni kot..tu rmai cri tmpt percutian :)

    ReplyDelete
  19. makin lama insyaallah makin naik uv jaa..

    ReplyDelete
  20. tempat menarik dimalaysia..nanti shida search tuk jaa kua tak entri dr jaa :)

    ReplyDelete
  21. skang ni org dok kira nk g bercuti sbb tu keyword tu org dok cari hehehe..jaa lama2 nanti makin tinggi la uv blog jaa ni

    ReplyDelete
  22. bestnya jaa.. tahniah yee.cikeyra belum mampu smpai ke tahap jaa .huhu

    ReplyDelete
  23. Pakat2 terjah sini cari info nak bercuti..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...