kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 November 2012

Pasar Malam Flat Buluh Kubu, Kelantan


jaa ke tempat ni masa tengah menunggu untuk beli durian crepe hari tu. Jaa sampai terlalu awal so, jaa singgah jenjalan sini dulu. Lama betul tak singgah sini. En.suami katanya mengidam nak makan hot dog bakar. So, puas bininya dok mencari, akhirnya jumpa jugak benda alah tu.

Sambil-sambil tu usha gak gerai lain. Uikkk…meriah sungguh kat sini. Beracam kuih, bermacam makanan ada. sebut jer nak makan apa. Pasti ada! Korang yang nak datang kelate tu, nanti jangan lupa singgah tau. Tempat ni betul-betul dalam Bandar kota bharu. Cuma tempat ni macam tersorok sikit la… orang kelate panggil ’pade beng @ pade bas’ <-- padang van/padang bas. 

 
Tapi nama sebenar dia : Pasar malam flat buluh kubu. Tetiap malam beroperasi. Tempat makan pon banyak. Gerai makanan pon berlambak. Rege pon murah. Konfem tak cekik darah. Kalo korang nak datang Kelantan jangan lupa singgah tau. Jaa tengah promote negeri Kelantan ni...hihi.

 

tapi kat sini makanan aje yang ada yer. jgn kau berangan nak shopping baju ke tudung pulok. memey takde ler... tapi ada 1 benda bukan makanan yg dijual kat situ tau. HARAM PULAK tu. berlambak ada, korang jangan beli pulak ye. nak tau ke barangan apa? yang pasti bukan pompuan, bukan arak, bukan dadah, bukan kuda okeii... kalau nak tau barang apa sila scroll ke bawah ekk....

v


v


v


v


v


v


v


v


v




v

ini yang haramnya!
VCD / DVD Cetak Rompak

  

paksa en.suami suh jadik model cetak rompak jap....kikiki....


Pesanan Penaja
" pastikan ORI Ramly, baru beli....okeii...hihi... "

24 comments:

  1. fuyoo.. bst la.. lama x p pasar amalm hehe

    ReplyDelete
  2. haha... kata haram tp hubby jaa watpe kat situ haa..xkan usha2 je kot...mesti rembat jugak tu...ekekeke

    ReplyDelete
  3. hengatkan mendelah yg haram tu.. mati2 ingtkan makanan..rupa2nyaa..hihihihihi....

    sonoklah tgk mkanan2 tu ja..jadi lapoo..hihih

    ReplyDelete
  4. kat mana ni jaa? i'm lost. hahaha.. eh nampak hot dog angry bird la. :)

    ReplyDelete
  5. ish..best gak sekali dapat g pasar malam..mmg kalau g pasar malam..borong makannan jer..kalau xder selera..g jamu mata jer lah..

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan :)

    Jom join Give Away dot my. 10 domain bakal di hadiahkan percuma. Easy n simple saje

    http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

    ReplyDelete
  7. Ya Allah, byknya pilihan makanan Yong Tau Fu tu... wow!!! angry birt pun ada... sangat meriah pasar malam kat kelantan.. ena tak pernah jejak kat kelantan lg.. T_T

    ReplyDelete
  8. hehee..syok jugak jalan2 g pasar mlm ..leh cuci2 mate tgk mknan hahhaaa^^

    ReplyDelete
  9. meriah nyer makanan...
    aaarrrggghhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  10. Wah, pasar malam yg byk makanan.. best tu :)

    ReplyDelete
  11. Jaaa sedap nyor hotdog bakar. lama gila doh tak makan. hehe. Buluh kubu nie dekat nge rumah si dia. Heee

    ReplyDelete
  12. sedapnya....lapar tengok makan banyak2

    ReplyDelete
  13. alamak..apasal up entry lambat sgt..kalo jaa up 3 bulan lps kan ai dh bleh smp situ..bleh tgk keadaan kat situ.hahahaha

    meriah sokmo tempat tu :)

    ReplyDelete
  14. lame betul tak gi redah pasar mlm. nmpk mcm besar jugak ehhh kat situ. :)

    ReplyDelete
  15. lame betul tak gi redah pasar mlm. nmpk mcm besar jugak ehhh kat situ. :)

    ReplyDelete
  16. as salam

    syiok nyer pasar malam dia kan..rasa nak p terjah ni:)

    ReplyDelete
  17. ja dah boleh jadi pemandung pelancong kat kelate.byk tempat menarik kat kelate ni..hehe

    ReplyDelete
  18. giler la sosej bakar dia.. banyak giler pilihan.. hehehe

    ReplyDelete
  19. paling teruja gambar atas sekali.
    perghh meleleh air liur.heheh

    ReplyDelete
  20. meriahnya...
    akak ni ingat nk jg ke klate...cumanya tak tau lg bila..

    ReplyDelete
  21. meriah plak psa mlm ni..

    tergelak akak baca pesanan dkt bwh entry tu.. hihii

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...