kelab blogger ben ashaari, KBBA,

14 November 2012

Penangan Durian Crepe


Heboh sana sini duk cerita pasal durian crepe. Seriyesly jaa pon mengong apa ke halnya yang orang duk kalut sangat duk jaja cerita pasal dia. Kalut duk tayang gambar durian crepe. Dalam hati jaa duk tanya :

~ Sedap sangat ke durian crepe?


~pic cilok dari blog kak ana~

sekali tengok, ghuper dia langsung tak menyelerakan...first time jaa kenal durian crepe ni melalui blog Kak Ana Suzana. Masa tu dia tunjuk rupa yang dah siap saja. Pastu, esoknya dia buat tutorial cara nak buat durian crepe! Dalam hati berkata :

~ Ooo….gitu isi dalam dia rupanya….

Tak spesel sangat pon…rasa nak cuba buat tapi tengok cam rumit saja. nak beli tapi tak tau nak beli kat mana area kelate ni. Lepas tu, kegilaan durian crepe makin menjadi-jadi. Plus lagi bila tengok dalam blog, dalam fesbuk sume pakat duk cerita durian crepe tu..sedapp...sedappp...sedappp....

~ eh, takleh jadik ni aku pon nak makan gakkkk.....

Malam kelmarin en.suami tanya jaa... ”jaa durian kerepe tu apa?”
Hahahaa...tergelak besar jaa... orang sebut crepe. Dia sebut ke.re.pe.
Kuih apa tu? Dia kata dia baru tengok dalam fesbuk.


~pic cilok from google~

Esoknya (kelmarin) jaa google la, sapa yg buat bisnes durian crepe ni di kelantan. So, terjumpa la satu link facebook tokey durian crepe ni. Tengok alamat, di ketereh. Alamak…jauhnya! Tapi nasib jaa memang baik. Sebab kebetulan di status fb nya ada tulis sesapa yang nak durian crepe dia akan ke stadium (buka bonet) so, jaa cepat2 call utk booking.

Tapi sebelum booking tu jaa bagitau en.suami dulu mintak izin nak ke stadium KB. Tau tak apa respond dia? katanya… “bersungguh tehhh…” <---- (terlalu beriya iya). Makanya, terjadilah drama Hindustan sekejap! Si heroin kunun merajuk sbb si hero takmo belikan durian crepe pojaaaannn hati… haruuuu, piluuuuu, suduuu, garfuuu, huhuuuu…. uwaaa…sedihh nyooo larrrr hatiiii…. Sob…sob…. :-(


Kisah ini bersambunggggg…..di entry ---> INI

41 comments:

  1. ade sambungan. ni tak sbr nak baca ni. dpt ker tak mkan durian crepe ni.hehe

    ReplyDelete
  2. lor... ada sambungan la pulak... tak mernah rs durian crepe jugak ni...

    ReplyDelete
  3. Ramai nyee org dekat blog dok cerita pasal niee, nie yg rse nk try jugakk nie..

    ReplyDelete
  4. durian crepe..sekali makan smp sekarang teringat..TT__TT

    ReplyDelete
  5. memey betul pun jaa..rata2 duk citer pasal durian crepe ni..

    nur pun xpernah rasa..
    cepatlah sambung jaa..xsabo nak tahu ni..!

    ReplyDelete
  6. abah tk pernah makan lagi setakat ni..namapak cm lazat je

    Fesyen janggut Yang Sangat Cool

    ReplyDelete
  7. Lahh ja duduk kelate jugak ko ? fie pun ore kelate. heee. Fie try dah buat durian crepe hari tu, okay lah. Macam hudoh sikit rupa dia. Heee. Sebab tebal dia punya crepe tu.

    ReplyDelete
  8. knp tengah heboh ye benda ni?? ena dah makan benda ni sejak dua tahun yg lepas.. selalu beli kat Mid Valley.. hehehehe

    ReplyDelete
  9. knp tengah heboh ye benda ni?? ena dah makan benda ni sejak dua tahun yg lepas.. selalu beli kat Mid Valley.. hehehehe

    ReplyDelete
  10. dh jdi fenomena plak..

    a'aa..kt midvalley ada..
    meh trun key el jaa..nak

    ReplyDelete
  11. kalau buat nnti hantar rumah cikna sikit. hehe..

    cikna agak la kan, sambungannya mesti jaa dpt jugak beli & mkn durian crepe ni. ;)

    ReplyDelete
  12. inat sejenis durian.. kuih ka desert? huhu rasa durian ka? banyak tanya plak..haha

    ReplyDelete
  13. tak pernah makan gak...ala bersambung laa pulak

    ReplyDelete
  14. hahaha..penghujung cite ni klakar..,cpat sambung..hihi..\

    ah..tu la..nina pon asyik dengaq je...sedap sgt ke...sis?

    tringin ni nk bli..haha

    ReplyDelete
  15. xpernah tau pun durian crepe tu apa kak jaa.. memang betul2 durian eh? baby xmakan durian..
    cepat sambung kak jaa.. nak tau gak babak2 romantik ni :) hehe

    ReplyDelete
  16. dah meleleh dah ni air liur. hukss lapar sudah. :(

    ReplyDelete
  17. @Eiqa Almond tu lah pasal dah riuh semalaya kot..hihi

    ReplyDelete
  18. @fifie jaa memey ore kelate. kelate jati..hihi...

    ReplyDelete
  19. @✿Lady Ainaa✿ kat midvalley sokmo ada ekk? untung laa... murah x kt sana ena?

    ReplyDelete
  20. @QasehnyaRania ntah bila la nak ke KL hihi...tp jaa kalo jadi hujung bulan ni nk ke konvo adik..tp belom konfem lagi... lama benor x jejak KL.

    ReplyDelete
  21. @QasehnyaRania ntah bila la nak ke KL hihi...tp jaa kalo jadi hujung bulan ni nk ke konvo adik..tp belom konfem lagi... lama benor x jejak KL.

    ReplyDelete
  22. @Chic Na hahahaha... tunggu sambungan nya nanti...

    ReplyDelete
  23. @izan mama mia jaa pon x penah rasa..tunggu sambungan nya ye...

    ReplyDelete
  24. @nina phunjung tu klakar ada...sedih pun ada.... huhu...

    ReplyDelete
  25. @baby comel kat dalam tu ada krim bercampur isi doyan.. x mkn doyan? iskk rugi laa..sedap la doyan tu...

    ReplyDelete
  26. ewahh ade smbungan lak babak industan ni..hehe
    xpenah jgk merasa durian crepe yg gh femes skung..nth cmne rasenyer...(dah tntula rse durian..hehe;p)

    ReplyDelete
  27. sme la..shu pon slalu dgr psl crepe ni. sodap ke??

    ReplyDelete
  28. bersambung la pulokkk
    tp agak dah mesti lps drama hindustani tu..jaa bleh p stadium gak kan..maklum lah dah abis sudu garfu kluar kan.hehehehe

    x penah lg rs durian crepe ni..sedap ke eh?

    ReplyDelete
  29. saya ni pun tgh duk teringin nak mkn ni... tp duk dlm pantang lagi.. adehhh

    ReplyDelete
  30. alahai ada sambungan plak nie..hehe nurul coming soon ada entri ttg durian crepenie.hikhik..dah makan 2 kali..

    ReplyDelete
  31. crepe dh jd fenomena dh,,n satu gigitan msti nk lagi n lagi,haha baru try tdi,,memg maveles

    saye pling suke cmpedak crepe=)

    ReplyDelete
  32. tgk gmbr doyan crepe tu teringin nk mkn lagi la...huhuhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...