kelab blogger ben ashaari, KBBA,

11 November 2012

Sambut Orang baru


Assalamualaikum semua…
Rindu jaa tak? Haha.


punya lah lama jaa menyepi… satu entry pon tadak.. Kemana menghilang? Eh..jaa tak hilang laa… jaa ada jer ni… Tak kemana ponggg…Cuma busy siket jer…Aii kan ferrrrdana menteri….muehehe…. Al kisahnya gini…jaa baru2 ini, kelam kabut ngan aktiviti mengemas rumah. Bukan nak pindah ke hape. Tapi terpaksa kosongkan ruang tamu jaa yang sempit, yang kecik molek tuh…coz ada ramai tetamu bakal bertandang!



rupa ruang tamu setelah dikosongkan..togel jer...hihi...
sume barang lain sumbat masuk bilik dulu
rak novel dan rak kasut pon dah berubah tempat
esok kena adjust menjadi yg keadaan asal balikk
~huwaaa....letih kuasa dua nie~


Umah jaa ada buat majlis kecil, meraikan orang baru dalam family en.suami. nak tau siapa? Meh dekat-dekat, rapat-rapat sikit okeii…. Kita bergosip kejap…  benornya jaa baru jer dapat bapak mertua baru! ~gaya berbisik! Haha. Jangan salah faham. Bukan jaa kawin lain okeii… mak mertua jaa yang kawin. So, jaa pon dapat bapak mertua baru laa…hehehehehe….




So, semalam jaa ajak semua family en.suami bertandang ke rumah banglo jaa..~banglo laa sgt! jemput semua adik beradik en.suami datang makan-makan. Sajer jer…. Nak suka-suka… sesekali berkumpul…best sangat. Even rumah jaa kecik, even makanan yang di hidang biasa2 sajo..tapi semua nampak hepyy…hihi…. Maklum laa dapat abah baruuuuu…..phewww! kelas mak mertua jaa tau, dah berusia pon masih laku...kikiki.... NAK KENAL MAK MERTUA JAA? tengok di entry ini ---> mertuaku



hari jumaat lepas balik kelas pukul 8.30 mlm jaa terus rushing gedegung gedegang duk kemas umah ngn en.suami. Umah jaa kan mengalahkan tongkang pecah. macam sarang tikus pon ye gak...miahhaha... So memey banyak benda yang perlu dikemas. Lambat gak la siap malam tu, coz mata jaa tak terlepas duk tengok Anugerah Skrin... ~sempat lagiii tu!




Hari sabtu lak jaa cuti. Bangun pagi terus kemas dapur pulak. Kul 10 pagi gi beli lauk pauk kat pasar pastu sempat lagi jaa gi cilok pinggan mangkuk di rumah mak jaa, rice cooker pun jaa pinjam jugak nak cover kot tak cukup kalo guna 1 periuk jer…miahaha… jaa ni nama jer dah kawin tapi pinggan mangkuk boleh di bilang ngan jari…keh..keh… 


 


Sampai umah dah pukul 1 tgh hari terus bersilat kat dapur. Siapkan dan masak apa yang patut selari dengan apa yang dah di list kan. antara menu nya, gulai ayam (1ekor), daging goreng (1kg) ikan selar goreng (1kg) sayur goreng, ulam, budu, sambal belacan dan tembikai celup tepung. kena cepat2 masak coz semua tetamu bakal sampai sebelum magrib lagi...




 ruang tamu jaa sempit
dua group ni jer dapat makan dulu
yang lain harus ler menunggu Q




Menu yang sangat ringkas! Tapi Alhamdulillah jaa tengok semua suka. Nasi ngan lauk pun ngam-ngam jer cukup… hahaha…. Tetamu pulak yang datang lebih kurang 15 orang kot! Tak sempat pulak aii nak mengira. Diorang datang 4 buah kereta. Ramai betul. Penuh rumah jaa. Nasib baik boleh duduk… kat ruang dapur penuh, ruang tamu penuh malah kat ruang kedai pon penuh...pakat bersempit ler semalam cam tin sardin...hihi....


 

geng popuan terpaksa menunggu turn
kena buli dek geng lelaki, bab makan tadak lady's first dah..kikiki...


Lepas makan kul 12.30 mlm baru semuanya balik….wahhh… seronok sangat! Letih pun terasa jugak. Tapi jaa untung sebab dapat ipar2 dan biras yang sporting pakat2 kemas dapur ngan  cuci pinggan. So, tinggal sikit jer la bahagian jaa nak kemas. Memang sehari dua ni jaa sibuk betul. tak menyempat nak hadap blog. Nak ke blog korang lagi lah tak sempat…

Tapi takpe jaa janji ada masa nanti jaa singgah ok…. dun worry… I will visit soon…. Salam sayang dan salam rindu dari jaakechik! Muahhh…muahhh…. Uikk… terpanjang dan ter’over’ sudaaaa entry kali ni.…balas dendam 2-3 hari tak update.. kah..kah..kah…. : 


 p/s : dapat teka tak yang mana mertua baru jaa?? ada dalam gambar tuuu....


15 comments:

  1. bestnye ramai2..xpe penat tapi happy..:)

    ReplyDelete
  2. igtkan mjlis gapo td. tahniah buleh ayah mertua baruuuu

    ReplyDelete
  3. sambail bayang, sambil bayangkan jaa bersilat..hihihih..

    hebat jaa masak untuk org ramai.. nur xreti masak byk2..huhu

    ReplyDelete
  4. tahniah dapat ayah mertua baru..
    ermm...rasa nye yg pakai songkok putih ni erk....
    hehehehhe

    ReplyDelete
  5. fuyyooo dpt abah baru. yg dlm pict ngn hubby jaa tu kot. terer la jaa, boleh masak banyak2. :)

    ReplyDelete
  6. wahh tahniah dapat daddy mertua baru... hehe.. ingatkan ape la tadi...

    ReplyDelete
  7. Biasalah ja baru kahwin of course lah financing pun tak mantap lagi macam orang dah lama lama kahwin. Hehe. tahniah dapat bapa mertua baru. Hehe

    ReplyDelete
  8. tahniah dapat ayah mertua baru... :)

    ReplyDelete
  9. yeayy... bertmbh lg ahli kluarga jaa kan..tahniah.. :)

    ReplyDelete
  10. tak pa jaa..keje yg sptutnya diutamakn hehee..blog tiap msa ade..cuma kalo limit line habis..masakk..lah!

    ReplyDelete
  11. wah..dapat pak mertua baru.ingatkan sambut baby baru tadi..hehe

    ReplyDelete
  12. dpt rasa keseronokan jaa nih..rasanya yggmbr 2nd last hok blah kiri sekali mertua bru jaa.tekaje.hehe

    ReplyDelete
  13. tahniah,dpt pak mertua baru,ngheeee~

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...