kelab blogger ben ashaari, KBBA,

07 November 2012

TERMOMETER DAHI



jaa nak share 1 benda baik ngan korang nie.. selalunya bagi yang ada anak memey dah ada mende2 gini kan? tapi takpe ler, jaa nak jugak share kot ada yang belom tahu....hihi... since fikri asyik demam hari tu. jaa belikan termometer untuk fikri. termometer ni sangat penting. paling kurang 1 family 1 termometer. nak lagi kalo yang ada anak. tersangaaaaattttlah penting!


memang senang nak guna. just tepek kat dahi. kejap jer dah dapat baca kadar suhunya. ada sesetengah termometer tu kena letak lelama baru senang nak dapatkan bacaan dia kan? especially yang jenis digital tuh. kengkadang anak kecik ni bukannya suka kalo kita letak menda alah ni lelama kat badan dia. mula ler nak sentuh, nak gerak kiri kanan. jenuh duk pujuk! rege dia pon murah. RM8.00 jer..berbaloi!



20 comments:

  1. mudah & pantas. anak buah cik na punya yg digital. habis rosak dikerjakannnya.

    ReplyDelete
  2. wah murah je termometer ni.boleh beli ni

    ReplyDelete
  3. wah murah je termometer ni.boleh beli ni

    ReplyDelete
  4. deqla baru baik dmm.kalo x boleh guna..hihi

    ReplyDelete
  5. kalu tepek dekat cerek air panas jd gano? hihi

    ReplyDelete
  6. ok juga benda ni ada di rumah kan.. satu rumah satu..

    org dewasa pun boleh guna jugak kan jaa..

    ReplyDelete
  7. pasni akak jadi doktor je lah. hehe. bukan setakat anak je boleh guna. ayah nya pon boleh kot. hehehe

    selamat petang kak. :)

    ReplyDelete
  8. always in my beg benda ni.. hehe.. ena dapat free sbb ena student medicine, so kne ada sorang satu.. apa motif, xtau la XD

    ReplyDelete
  9. M guna yg elektronik punya...ok gak..

    ReplyDelete
  10. hihihi
    ada jugak satu kat umah..mudah n senang :)

    ReplyDelete
  11. rsa macam pernah tgk,mabe kt rumah ada simpan,tp dlu lah msa adik2 cikeyra kecik2 lagi...

    ReplyDelete
  12. bgus laa benda cmni.. mudah & simple ^^

    ReplyDelete
  13. owh,, kena ada thermometer ea?hmm..
    tips yg bagus tu, nak jugak jd ibu yang berjaya nanti..hehe

    ReplyDelete
  14. ish..mmg nak kena bl gak ni,..penting nih..kalau anak dmm..

    ReplyDelete
  15. untuk yg tua mcm shu ni boleh guna x kak jaa? hihi

    ReplyDelete
  16. wani guna elektronik punya....murah gak erk rega dia

    ReplyDelete
  17. Nk crik mano hok lagu nih?farmasi hok biaso ado ko?

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...