kelab blogger ben ashaari, KBBA,

26 November 2012

Tutorial Jahit Manik Yang Hebat


salam dears!

adehh..lama betul jaa menyepi. ada yang rindu tak ni? muehehe. jaa bizi tu takde ler sangat. tak kemana pongg. cuma masa lebih untuk keluarga dan anak. sejak FIKRI dah makin besar ni asyik nak perhatian lebih jer...hrmm... mak nya nak blogging pun payoh. 

belajar jahit manik, step by step, tutorial menjahit, manik bracelet, manik crumble, contoh jahit manik, cara jahit manik dan sulam

nak tutorial jahit manik tak?

setelah bnyak hari ghaib menyepi, hari ni jaa nak  ajar ajak korang belajar CARA-CARA MENJAHIT MANIK. so sila rajinkan diri anda untuk klik segala link yang jaa letak dibawah gambar tu yer.... seriyes, memang tutorial jahit manik yang amat mudah, cantik dan kebabommmm!! hihihi. so, sila lah terjah yer...

cara jahit manik, sulam manik, manik crumble, cara nak jahit manik, belajar jahit manik, blog jahit manik, blog jual manik crumble


blog jahit manik, tutorial jahit manik, tukang jahit manik, manik crumble, cara belajar jahit manik crumble, jahit manik crumble, cara nak jahit manik, cara nak jahit manik crumble
blog jahit manik, tutorial jahit manik, tukang jahit manik, manik crumble, cara belajar jahit manik crumble, jahit manik crumble, cara nak jahit manik, cara nak jahit manik crumble

blog jahit manik, tutorial jahit manik, tukang jahit manik, manik crumble, cara belajar jahit manik crumble, jahit manik crumble, cara nak jahit manik, cara nak jahit manik crumble


segala gambar manik-manik kat atas tu bukan hasil air tangan jaa yer. sila jangan terpedaya. jaa mana le berseni nak jahit manik yang kecit kemetot lagi payah tu. huhu. tangan jaa 'keras' takdak seni..... semua itu jaa cilok dan jaa amik dari blog followers jaa yang terbaru. FOLLOWERS KE-1234!! ~ tersusun cantik nombor tuuu.

blog jahit manik, tutorial jahit manik, tukang jahit manik, manik crumble, cara belajar jahit manik crumble, jahit manik crumble, cara nak jahit manik, cara nak jahit manik crumble


JOM RAMAI-RAMAI FOLLOW BLOG DIA


pasni boleh ler kita semua pakat terjah tutorial jahit manik yang dia bagi tu yer... tutorial dia mudah difahami dan nampak sgt senang! kalo korang dah expert nanti boleh amik upah jahit manik pulak yer. hihi. masyukk..masyukk.. skang ni upah jahit manik yang comey-comey gini mahai giler tau dak? so, meh blaja ngn kak ena ni meh... -->  Ena's Stories





48 comments:

  1. naseb x tertipu... awal2 dah baca manik tu bkn jaa yg jahit..hihi... wahh.. ramai dah followers.. lepas ni 12345 la pulak kan? :)

    ReplyDelete
  2. orang rajin boleh lah buat ni... orang malas cam akak ni xleh... ahhahha

    ReplyDelete
  3. cantik dan kemas jahitan manik tu...
    pandai follower jaa tu menjahit... nombor 1234 tu cantik... :)
    nak terjah tengok manik sekejap...

    ReplyDelete
  4. kalau la korn jahit cenggini, mesti mak korn terharu.. wuwuwu
    ekekeke

    ReplyDelete
  5. ni kena org yg jenis teliti bru boleh buat.... agak rumit

    ReplyDelete
  6. ingatkan jaa yg menjahit tu. yelah lama diam tetiba muncul kan. hihi.. comel2 je, pandai dia menjahit.

    ReplyDelete
  7. cantik nyer jahit manik nih eh..

    ReplyDelete
  8. Cantiknyaaa..!
    tapi nak mebuat tu malasnya jaa..hihihih...

    ReplyDelete
  9. Wahhh tak sangka jaa pandai jahit manik. Nanti boleh la belajar. Heee.

    ReplyDelete
  10. pernah jahit manik sekali je untuk baju raya tahun ni...itu je la,,passtu malass dah,,haha

    ReplyDelete
  11. cantiknya.. mesti mahal ni.. nak buat malas.

    ReplyDelete
  12. mak mee pun penjahit manik . hehe . hari2 jahit manik. Alhamdulillah hasilnye sgt lumayan sb ramai pelanggan puas hati. hehe. sajo nok ngepeng ko jaa . kih3 .. tahniah utk followe 1234 :)

    ReplyDelete
  13. opss,mula2 baca ingatkan jaa yg jahit.hehe.hampir terpedaya la jugak..

    ReplyDelete
  14. rajinya dia duk belek bnda laah nih..kalo sy compom xtgk dahh..huhuu

    ReplyDelete
  15. suke jugak jahit manik ni tapi nak kena ada masa mengadap tu. kalau bz takbest..

    ReplyDelete
  16. cantiknya.ingatkan ja yg buat tadi..hee

    ReplyDelete
  17. cntik nombor. huhu. kite ni menjahit pun tak reti, ni kan nak jahit manik. :)

    ReplyDelete
  18. tirah blh jgk jait cket2 tapi hok crowded tue xreti la...

    ps: jaa....tirah xtaw pon pasal pos tue....guna post biasa jah...tkt jgk nie...tunggu je lah...huhu

    ReplyDelete
  19. Memang cantik jahitan tu yek... Amboi nombor tu pun cantik tuh..

    ReplyDelete
  20. adusss..memula terkejut baca sbb mcm kenai je gambo² ni...
    bila baca sampai abis...terharunyaaaa
    terima kasih byk² jaa

    rasa sgt bertuah dgn nom 1234 tu...
    thanks a lot..

    ReplyDelete
  21. ha...bgis la jaa..hihihi..ad dh link tak pyah nk google2x lg..hihih..mekaseh yer :)

    ReplyDelete
  22. wah..nak gi sana..nak gi sana..tak sabar dah ni..hehehe.

    ReplyDelete
  23. hiihiih..ingat jaa yg jahit....saya pun dah folo blog beliau

    ReplyDelete
  24. patutlah tgk gmbr2 kat ats nih mcm knl...nsb tak tertipu

    ReplyDelete
  25. masyaAllah!! cantiknyaaaa!!!! 0.0 ena jahit manik yang biasa2 boleh la.. boleh terjah ni, nanti ada masa terluang boleh cari upah.. hehehehe

    ReplyDelete
  26. mee sempat promot tu. diskaun 50% ya mee? huhu..

    ReplyDelete
  27. cikji xleh jahit manik,silap ari bulan blh cabut butir mato,haha.

    comeynoo 1234, bilo xtau nk blh followers smpai byk tuh

    ReplyDelete
  28. tgk pic manik2 dah tahu siapa geangannya..huhuhu

    ReplyDelete
  29. cantiknyer....tp wani xrajin nk jahit2 manik ni haha

    ReplyDelete
  30. cantik.. suka.. thanks ja nk ke sna

    ReplyDelete
  31. laaaa.....ingat akak yg buat...
    comel sungguh tu....



    ReplyDelete
  32. tolong jahit kat baju shu je la kak jaa. lawaa!

    ReplyDelete
  33. sgt tak suka menjahit. leeza kagum dgn mereka yg pandai menjahit.

    ReplyDelete
  34. salam,jaa napa lama menyepi?buzy ke?cheery bwu aje pos gift tu hari ni. sowy lambat post,buzy lately..

    ReplyDelete
  35. hai.. terima kasih dengan tutorial ni..salam kenal :)

    ReplyDelete
  36. hehe..nati buleh ajar saya lok,,hekhek

    ReplyDelete
  37. perghh mmg hebat jaaa..manik tu kalos hdia dapat buat mmg buat bisnes dah!

    ReplyDelete
  38. cantik!
    tp malas la jaa..
    rs renyah la..kalo dh malas mmg byk alasan kan..adoii
    kalo jaa yg jahit manik tu mmg nk upah la lps ni.muahahaha gelak jahat skit :)

    ReplyDelete
  39. sama la kita..keras kematu je tgn..hehehe

    ReplyDelete
  40. lehhhh hampir jekkkk caye tu cik jaa yg buat..bru nk puji "pndainyer cik jaa jahit manik tuu.." tau..hehe..yaya pon nk blja jht manik.senang kan nti nk decorate bju n tudung sdri..xyah anta kt tailor..jimat uet..^_^

    ReplyDelete
  41. adik ambik tempahan jahit manik ya??

    ReplyDelete
  42. Bilalah nak belajar jahitan crumble ni... minat sangat2 tp upah org..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...