kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 December 2012

about domain baru


beli domain baru, cara beli domain, pembuat domain, domain paling murah, domain paling terbaik, berapa harga domain, domain serverfreak, domain net.kel, apakah domain

salam sayang untuk semua!

sebelum jaa citer ngan lebih panjang, jaa nak berterima kasih pada Blogger : LadyAinaa sebab dia yang share link en.eizil ni hari tu. pastu jaa terbaca pulak entry eyriqazz pasal eizil networking ni. lagi laa jaa makin gatal-gatal nak berdotcom nih. muahaha.

jaa sebenarnya memang dah lama idamkan URL blog macam ni, tapi baru sekarang tercapai...hihihi... sonok sungguh bila dah ber dotcom ni. terasa macam bersemangat jer. kikiki. makin rajin nak mengupdate. terasa makin puas blogging dengan URL yg ringkas sebegini.

proses ke domain baru ni, kejap sangat-sangat. setengah jam jer kot! makan burger bakar sebijik pun tak sempat habis rasanya. tapi kena makan sikit-sikit laa..kalau korang gigit besar 2 kali sumbat mulut jer dah boleh licin! kikiki. pastu pulak semua setting en.eizil yang buatkan. kita terima yg dah siap jer pongg!

harga domain name ni pun murah. RM35/setahun. murah la tu kan. harga mampu milik! guna duit hasil blogging tu sikit, apa salahnya. duit iklan nuffnang, duit sewa tapak iklan, says, churp2..haaa apa lagi ek? affiliate, exabytes lagikkk... earning korang mesti banyak kan? jaa pulak ciput jerkk.

jaa sangat syorkan pada yang berminat nak ada domain name sendiri tu untuk berurusan dengan en.eizil ni tau. sangat mesra alam. servis pun cepat. tanya apa saja, kejap jer dia responds. mak aihhh byk nya aku puji dia... mesti ada yg tanya, aku dapat komisyen kah?

ooohh tidak... jangan kau pikir negatif tau... benda yang baik mesti la kena promote dan share kat orang ramai kan? pada blogger yang berminat nak berdotcom tu boleh lah hantarkan pertanyaan anda ke http://www.eizil.com/hubungi-saya/ atau boleh inbox en.eizil di facebooknya kat sini Eizil Networking & IT Solutions.



p/s : wish u luck and happy blogging!

18 comments:

  1. wah...kak jaa dah guna dot com. bila den nak buat xtaw. update pon xseberapa skrg ni. huwaaa

    ReplyDelete
  2. wah..ramai nmpknya nk masuk tahun baru ni pakai domain sendiri...

    ReplyDelete
  3. wah.. seronoknya. dua tiga tahun lagi CF pon nak tukar jugak la. hehehe.

    ReplyDelete
  4. Kalu akk tukar .com pyhla bukak kt opis sb block..so xtaulh dpt selalu reply comment blog yg guna domain sndrini

    ReplyDelete
  5. Smpai hati guna domain...hukhuk..sori sgt2 kalo lps ni jrg2 deqla ke blog jaa..sbb blog yg guna domain deqla x dpt terjah kat opis...huhuhu..

    ReplyDelete
  6. hanna punye dot.my ! malaysia punye domain..haha, btw,thniah krne telah mncapai cita2 untuk berdot.com ^^

    http://www.farhanabiella.my/2012/12/photo-contest-be-yourself-by.html

    ReplyDelete
  7. Jaa sekarang kan ada satu plan apa entah yang blogger Inannie Ariffin buat, bagi domain free untuk 1500 blogger terawal. Fie tak minat lagi domain, maybe sebab fie baru lagi kan. hehe

    ReplyDelete
  8. wah dah dot com.. kita dot my ja huhu ada beza ke dot com dgn dot my ni ek ??? mne best lg ye? hope dpt share pendapat ..^_____^=V

    ReplyDelete
  9. ohh.. okla kot rm35 setahun. cikna lmbt lg kot nk tukar. ;)

    ReplyDelete
  10. wah. dah tukar dot com dah.tahniah

    ReplyDelete
  11. hehehe sekarang pakat2 nak tukar domain... tahniah ye sis sebab dah berdomain sekarang.. nanti boleh cek ranking blog kita di dunia dan di mlysia bila dah ada domain ni

    ReplyDelete
  12. wah jaa dh makin maju dh pakai domain sendiri :-)

    ReplyDelete
  13. ingat tak yg mee menang domain hari tu? mee xpat lg .. mee mmg niat nak pakai domain. humm.. tp proses lmbat pulak. nak beli domain lain takut pnganjur tu pk ap pulak . haih.

    ReplyDelete
  14. tahniah dah pakai domain sendiri

    ReplyDelete
  15. phewitt patut bau keda pun,hikhik.
    bagus2,bila ada domain sdri ni msti smngt berblog berkobar2 kae.

    ReplyDelete
  16. ehhhhhh. baru perasan. dh ade domain sdiri ye. tgk ramai jugak org pakai domain sdiri skrg ni. musim ke. ;)

    ReplyDelete
  17. Bestnya Jaa dah berdotcom...M ni entah la bila..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...