kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 December 2012

Ayam Percik KFC


salam sayang untuk semua pengunjung blog jaakechik corner! apa citer hari ni? sihat dok? jaa di Kelate ni sihat sokmo. haha. even keding aii alwez sihat okeii! kikiki.... korang dah makan ke ni? meh makan kepsi meh. kepsi ada menu baru, tau dak? Nasi Ayam Percik KFC!


family, makanan, kfc, kepsi, menu baru kfc, kfc tesco, kfc stadium, resepi ayam gorang kfc, makan kfc, nasi ayam percik, ayam percik kfc,


jaa yang sebetulnya tak berapa nak minat ngan kepsi ni, tapi tak leh nak menolak. sebab tu pebret my en.suami. huhuhu. dia gheti kepsi jer. sesekali nak jugak try keni rogers. tapi dia takmo try pulak. alih2 kepsi jugak ler pilihan dia.


family, makanan, kfc, kepsi, menu baru kfc, kfc tesco, kfc stadium, resepi ayam gorang kfc, makan kfc, nasi ayam percik, ayam percik kfc,

 

kitorang makan di Kfc Stadium Kota Bharu. masa tu hajatnya nak jenjalan ke stadium sebab jaa nak amik booking Durian Crepe ngn Akak Harmuni Bakery. so, alang2 duk tunggu tu masuk makan jap. kebetulan hari tu merupakan besday adik bongsu jaa (Hafiz). dia dah 2 minggu duk dirumah jaa. kira celebrate kecik2 je la. so, kami berempat bersama Fikri.


family, makanan, kfc, kepsi, menu baru kfc, kfc tesco, kfc stadium, resepi ayam gorang kfc, makan kfc, nasi ayam percik, ayam percik kfc,


makan di Kfc stadium ni best sikit kalo time malam coz yang tingkat atas tu jenis open gitu. (tanpa aircond) so, sambil ngadap suasana malam di sekitar stadium. so, santai ler siket. siap ada tv lagi! kebetulan malam tu pulak bola. Heaven sungguh jadiknya..hahaha...


family, makanan, kfc, kepsi, menu baru kfc, kfc tesco, kfc stadium, resepi ayam gorang kfc, makan kfc, nasi ayam percik, ayam percik kfc,


komen jaa mengenai menu baru Kfc ni, Nasi Ayam Percik ni tak sedap! seriyes cakap. tak sedap pongg! kuah dia tah apa-apa. takde bau percik pun. nasib baik ada kuah sup. berselera gak la nak telan. pasni, konfem takmo order dah. bagi jaa lebih sedap menu Nasi Ayam Beriani yang dulu...SEDAP! tah bila la menu tu nak keluar lagi....hrmmm....

17 comments:

  1. amboi jaa entry makan saje..nasib la mak buyong ni tak terliur..hehe.

    jaa, insyAllah bulan 1 ni mama isha nk ke KB ade wedding..leh ar jumpa jaa comel ni..amacam?
    lgpun 1st time we ouls nak gi kb ni..huhu...

    ReplyDelete
  2. Kfc.. My febret gk. Tp lama jgk la xjengah kfc tu.. Ayam percik? Erm mmg xsdp pn kak jaa.. Pasar malam ok lg kotm hehehe

    ReplyDelete
  3. Kalau fie, fie lagi suka KFC dari Kenny. Heheh. Tak pernah try lagi nie menu baru.

    ReplyDelete
  4. best . nak g try tak jadi2 punn . hehe . btw kfc kat stadium memey best . classs gituu . haha

    ReplyDelete
  5. nyum2 ,telan air liur haaa,,btw sis omeyyyyyy hehehe...nak je cubit pipi kekeke..

    ReplyDelete
  6. wah dap la g kepsi stadium .. duk atas ko?

    ReplyDelete
  7. tak sedap ke? baik makan ayam percik kat yati ayam percik je. hihi..

    ReplyDelete
  8. ena dah try.. boleh tahan la rasanya.. yg paling ena rasa meluat, sos teriyaki.. perghhh, sos kicap manis je.. aduyai, rugi je beli yang tu... XD

    ReplyDelete
  9. sik baik xcuba.. klu x mesti menyesal je rasa..

    ReplyDelete
  10. belum cuba lagi ni, tapi kawan nur dah cuba..katanya sedap...

    hehehe

    ReplyDelete
  11. wahhh...sedapnyaaaa! jarang makan nasi kat kfc..hii

    ReplyDelete
  12. akak tgk kuah dia pun mcm pelik je..

    *setiap kali sggah sini mesti tingat kat ekin mawi.. hihii.. senyum jaa sama je dgn ikin.. :-)

    ReplyDelete
  13. x best eh kak ?? huhu baru nk cuba.. hehe tp meya lbih kpd yg teriyaki tu.. sedap bg meya.. dah akak ckap x sedap.. t'batal niat nk cuba yg percik tu.. >.<

    ReplyDelete
  14. kak fieda dh try aritu..mmg kuah percik tu tak ori...hihihi..tak sedap kan...tp sup tu kak fieda suka..

    ReplyDelete
  15. shu bru try double down. k.jaa da try percik. hehe. shu mmg ketinggalan. tskkk

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...