kelab blogger ben ashaari, KBBA,

06 December 2012

kuetiow lakna ke ladna?


salam dears. entry makan lagi ni. kalo perut anda sedang kelaparan sekarang sila ler jauhkan diri anda yer. hihi. jaa ni hantu kuewtiow lakna. eh lakna ke ladna ekk? konpius laa! kalo singgah ke kedai makan, kuetiow lakna menjadi pilihan hati jaa. kalo masa tu takdak selera nak makan nasik.

kuetiow lakna di Restoran Nana Hot & Spicy Wakaf Bharu

makan pulak ngn cili potong / cili jeruk... perghhh...terangkat tau dak? masa tu kalo mertua lalu kat belakang pon tak perasan dah. sedap sgt! jaa suka menu ni. tapi ada gak orang tak suka kuetiow lakna ni kan? katanya kuah dia melekit (pekat tepung jagung). ada yang rasa nak uwekk pon ada. sebab kaler dia yang putih tu kot!

kuetiow lakna di Restoran Kahfi Wakaf Bharu

tapi tak kira apa orang kata. jaa tetap suka. haha. korang pulak macam mana? suka dak kuetiow lakna ni? sedap tau.... hihi. jaa cuma tak pernah makan satu benda jerkkk dalam byk2 makanan jenis mee begini tau. iaitu MEE SIZZLING. sumpah jaa tak suka sizzling! tak terliur ponggg!! sila jangan belanja jaa sizzling ya, kalo lakna aii on jer...kikiki...



suka entry ini? like la.

35 comments:

  1. suka! sizzling tetap fav i..heeeee

    ReplyDelete
  2. kalau bab lad2 ni mmg peberet. kejap je licin pinggan

    ReplyDelete
  3. suka! sizzling tetap fav i..heeeee

    ReplyDelete
  4. sedap ooo... ena selalu order nasi goreng ladna.. btw, lakna ke ladna ke, janji sedappp!!! hahahahaha

    ReplyDelete
  5. klu cheery kuang sikit..ladna asanya..hehe

    ReplyDelete
  6. Kak jaaa.. Makan lagi.. Aduhh sedapnye

    ReplyDelete
  7. ladna la syg... lakna tu kang jadi lain pulak tambah T kat blakang.. hahaha...

    ReplyDelete
  8. sedapnya nampak..nur semua mkan jaa..hihihi... xpernah makan lagi kuehtiaw lakna..

    tapi nasi lakna pun ade kan.. kwn pernah mkn..dari situlah nur kenal masakan lakna...:)

    ReplyDelete
  9. ladna la syg. cikna tak pernah mkn lak. mcm tak teringin. padahal blum try lg. huhu..

    ReplyDelete
  10. nyum!!nyum! feberte saya ni kueyteow ladna :) jmput follow kmbali :)

    ReplyDelete
  11. tetba rsa blur dgn tajuk tu..haha..jrg mkn lakna ni tp klo kungfu slalu...hikhik....

    ReplyDelete
  12. CAMNE RASE DIE KAKJAA ? XPENAH MKN PUN .. HEHE .. PASNI NK TRY ORDER LA .. HAHA .. LAKNA KE LADNA KE .. TIBAI JE KAK .. ASAL SEBUTAN SAME .. KUIKUI

    ReplyDelete
  13. Bila lihat bedegup kencang isi perut aku ...hehehehe

    Salam kenal!!

    ReplyDelete
  14. pernah dengar n nampak kawan makan lakna ni tapi tak pernah try..hehe macam sedapp..

    ReplyDelete
  15. Jaa sedapppnya. Sokmo post benda sedap. buat sero terliurrr jah. huhu

    ReplyDelete
  16. Ladna sayang....okje pun suka jugak!

    ReplyDelete
  17. salam jaakechik
    Salam kenal dari tirana aduka

    ReplyDelete
  18. semua remy balun....janji makanan....he3

    ReplyDelete
  19. sizzzling la sedap jaa..hihi
    ladna pon ok juga ;D

    ReplyDelete
  20. lama tak mkn ni..dlu time blaja bnda ni plg suke...ari2x mkn..slalu klu order tulis lakna je..jnji ad bunyi..hihi

    ReplyDelete
  21. tirah suko kungfuu...nanti nak update pasal kungfu...hehe

    ReplyDelete
  22. xajim mkn sbb mmg betul,xsuka kuoh pekat melekit pahtu kaler dio xmenarik,hihi

    ReplyDelete
  23. mee ladna!

    eh Jaa,u need to try Mee sizzling,sodapp hokay..mesti x rugi pnya..taruk cili kicap skit..wahh terangkat u...hahaha

    ReplyDelete
  24. xsure la jaa mcm ladna ..ye kot hehee..

    ReplyDelete
  25. pernah try sekali je makan kueyteow ladna ni. hikhik

    ReplyDelete
  26. nik tak pernah mkn pun.tapi nampak mcm sedap jea ni.ade udang dan sotong lak tu :)

    ReplyDelete
  27. perggghhhh!!! sedap nye.. hehehe... done follow juga..

    ReplyDelete
  28. lately ni pon yaya mmg minat dgn kuetiaw ladna ni..ehh lakna..ehh..ermmm xkesahla..huhu sbb dlm tu ade sotong,udang dan lgi kurang berlemak lau nak dbndingkan digoreng tuu kann ..hee ;p

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...