kelab blogger ben ashaari, KBBA,

24 December 2012

Makan di Kampung Grill, Kutan



salam sayang untuk semua!

Ni citer dah lama basi..lama benar terperam... dah jadik pekasam agaknya... ~ada bau busuk tak? takde kan? orait...kalau takde meh dengar jaa nak story mory ni, biarpun lama, nak gak tepek gambar2 ni kat blog. kikiki. masa ni jaa kuar makan2 di Kampung Grill di Pasir Pekan (Kutan). makan dekat-dekat sini jer pong. area wakaf bharu.




My en.suami benornya ajak jaa kuar sebab nak makan Satay Razak, tapi tutup. so drive pulak ke Satay Wakaf Bharu...eh dia pun nak tutup dah...aiyoo... kenapa semua tutup nih? bila tengok jam...eh, baru perasan yang kami terlewat rupanya.... jam dah masuk ke pukul 12 pagi malam. huwaaa... patut la semua tutup.........adeh! silap timing.



Akhirnya kami sepakat memilih untuk makan di Kampung Grill di Kutan sahaja. berdekatan Salamku Pasir Pekan. ni first time kitorang makan kat sini tau. eh, sebelum tu jaa nak bagitahu, Pasaraya Salamku terbakar semalam tau...korang tengok berita tak? kikiki... iklan jap yer.... ~sajer nak jadik mami jarum..ngeee!




Back to the story, dari nak makan satay terus berubah ke makanan western. muahaha. jauh benor melencong. nak makan dekat kahfi dah boring, nak makan chim chum, jauh laa pulak.. so makan kat Kampung Grill je laa... sini pun best apa? memula untuk air, kami order carrot susu ngan air chocolate. besar betul gelas dia... sedap!




Malam tu en.suami katanya nak ngetest chicken chop. RM9.00 rege dia kot. lupa dah. tang rasa, en.suami cakap sedap gak...tapi lagi sedap chicken chop kat selera cik siti.  iye ke tidak, aii dunno ok. jangan di tanya sebab jaa agak kureng ngan western bagai nih. tekak melayu katakan... nak jugak mencekik nasik, even dah pukul 12.30 malam... ~jenis bela saka!




Slurpp...slurrppp...duk hirup tomyam.. ada yang terliur tak? maaf kalau korang terliur sampai menitik air liur sekali pun jaa tak leh nak wat ape pongg, sebab sume makanan ni dah lama selamat berada dalam perut jaa.. dah jadik baja tanah dah pun... hahaha. tapi kan... huduh sungguh pic ni, tapi jaa takde pilihan, sebab satu tu jer yang hadooo pic tuan blog... hukhuk.. 




tomyam kat sini bagi jaa sedap! highly recommended orang puteh kata... T_T. kuah dia pekat. cukup masam, cukup pedas. sangat kaw! tapi tu bagi tekak jaa lah kan. citarasa seseorang tu kan tak sama. eh, tetiba meleleh lak air liur jaa bila tengok pic tomyam ni... tak leh jadik ni kena stop la dulu menaip.. nak masak megi jap nih. hujan-hujan ni, sokmo jer lapar...haihh... ^_^


23 comments:

  1. arghhhh terliurrrr,tunggu musim uje berenti pahtu nok g cari,hihi

    klasik molek kedai dio kae,kusi ala2 kopitiam gituh.

    ReplyDelete
  2. terliurnyo tengok tom yae tuu!

    haish.
    maso dok KB, tak rajin gi lagi tempat ni.

    bilo la buleh derak cari make kat KB ni.

    banyak sedap sedap.

    ReplyDelete
  3. adusss..laparnya tengok makanan tu hujan2 ni...jaa.nak masuk blog list jaa jugok...bulih ker?Hehe

    ReplyDelete
  4. kemain muncunggg mulut tu hirup tomyam, hihi.

    ReplyDelete
  5. Jaa nie Salamku yang dekat dengan service KIA depan balai islam ke? Fie baca berita jah takdi baru tahu, actually rumah gewe fie di Pasir Pekan tapi fie tak tahu mana benar nya. hahaha

    ReplyDelete
  6. tomyam dia mmg nampak kaw lah. terliur sudah. :)

    ReplyDelete
  7. sedapnya air dan tomyam tu.
    yummy yummy..

    ReplyDelete
  8. besonya gelas air tu...sedapnya nampak air coklat tu...

    mulalah pingin ni..hihihi...
    jaa..sedap tol tgk jaa hirup yomyam tu..hihih

    nak cuba, jauh beno..hihi

    ReplyDelete
  9. uishh suasana dia seolah2 makan kat dalam rumah papan.. bestnyaaaa kak.... Kutan tu kat mana kak???

    ReplyDelete
  10. KJAAAA .. SEDAPYE TOMYAM TU .. YUMMMMMMMY ..

    A AH LA KAK .. ADE TGOK BERITE TU .. TERUK SGT KE ?

    ReplyDelete
  11. Feberet M tomyam tu Jaa.sodapnya M tengok..kuah pun pekat tu...mesti best..

    ReplyDelete
  12. sedapnya tengok makanan tu.. lapar pula rasa... :)

    ReplyDelete
  13. murah la chicken chop harga RM9.00. mcm2 ade.

    ReplyDelete
  14. nmpk tomyam tu pun mcm kawww je..mcm dia pnya rempah tomyam byk..mesti sedapp nih :)

    ReplyDelete
  15. fuhlamak! adeh tomyam tu yang buat nafsu nak makan naik mendadak,huhu

    ReplyDelete
  16. 1st time tgk ciken chop ada telur.hehe.btw murah gak harga cikencop2.

    ReplyDelete
  17. Terliurnya dengan semua makanan tu. Tengah lapar ni XD

    ReplyDelete
  18. Amboiii...pjgnye muncong hirup tomyam...haha...sedap sgt yer??

    ReplyDelete
  19. mmg tergoda tgk tomyam tu..jaa sampai xpanggung pala dh hirup tomyam tu haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...