kelab blogger ben ashaari, KBBA,

05 December 2012

MALWARE : adoyaii!


Masalah apa la pulak kali ni. adeh! sakit sungguh rasa hati. MALWARE tu saje jer gatal nak menepek di blog jaa ni tau. nasib baik ada blogger baik hati mention jaa pepagi lagi. tengkiu yer 9NOL4 coz alert and sudi pm di fb jaa.. kalo tak jaa memang tak tahu ler masalah ni.

Pastu dapat gak komen dari CIKNUR ngan DEQLA pasal malware ni. terima kasih yer dear. jaa petang td baru cuba nak check apa masalahnya. jaa try remove link Redmummy coz diorang ckp malware tu dari Redmummy. seriyesly jaa mmg tak tau kenapa boleh jadi macam ni. 

jaa try bukak blog jaa dengan guna 3 PC lain di rumah jaa (tanpa login) tapi ok jer. tadak kuar pun si merah malware tu. uikk... musykil sungguh. pastu pulak jaa try bukak email. rupanya si NuffnangX yang bermasalah. meh baca email nuffnang kat bawah ni meh...kalo tak nampak sila klik yek.



 email pertama dari NuffnangX


email kedua dari NuffnangX

Blog Redmummy pun tak leh acces, pastu jaa try ke facebook Redmummy pon ramai yang cakap takleh nak masuk blog dia. pastu jaa ada tengok beberapa komen Kak Red katanya itu berpunca dari NuffnangX. dalam hati jaa cuak dah. nape ler boleh mcm gini. jaa ni dah la tak berape nak gheti bab malware bagai nih. menyusahkan betul laa...


P/S : sekarang ada malware lagi tak ni?

24 comments:

  1. ramai gak yg kena malware hari n tau...

    selamat blog jaa dah ok.. :)

    ReplyDelete
  2. takde... selamat dahhh.. eh pg td cikna masuk blog jaa ok jek.

    ReplyDelete
  3. skarang dah ok,
    byk jea skarang nik bukak blog diorg cakap terkena melware NuffnangX.

    ReplyDelete
  4. Akk join NuffnangX ke??? sebab takut ena pun ade terselit benda tu.. huuu masalah la Nuffnang sekarang ni

    ReplyDelete
  5. malware di mana2..hee.. kdg2 kalo kita letak widget yg pelik2 pn ada gak malware ..

    ReplyDelete
  6. malware di mana2..hee.. kdg2 kalo kita letak widget yg pelik2 pn ada gak malware ..

    ReplyDelete
  7. ari tu ramai dah yang cerita pasai menda alah ni...virus kot..

    ReplyDelete
  8. haa tu la..lepas tu blog jaa dah ok... haishh... malware ni entah apa2 la kan!

    ReplyDelete
  9. masa cheery bukak blog jaa pagi n petang semalam okey aje..?pelik..kejab ada kejab xde..hehe

    ReplyDelete
  10. Notis: Siti nak mintak maaf sebab tak sempat nak blogwalking lagi buat sementara waktu atas sebab2 yang tidak dapat di elakkan, Harap Maaf ya! Ngah study untuk Interview.. Nanti OK Siti terjah blog kalian, Love All !!

    ReplyDelete
  11. psl malvare ni...semua jadi xkeruan..eheheheh....

    ReplyDelete
  12. ramai juga yang kena semalam.. banyak blog tak leh buka

    ReplyDelete
  13. geram je ke kalo de malware kan

    ReplyDelete
  14. smpai skrg xtau fungsi nuffnangx ni..bnda pa erk?semua org dok review psl ni..hehe

    ReplyDelete
  15. patutlah banyak blog jijah g semua ada malware dari nuffnang... nasib sekarang dah ok kan :)

    ReplyDelete
  16. Tak de jaa.. hari tu mcm musim virus nikan jaa

    ReplyDelete
  17. remy dah kena hari tu... seminggu jugak dok berduka...... kenkawan tak leh masuk...hu3

    ReplyDelete
  18. skrg dah xde..sbb ai dah bleh buka..hahahah
    hari yg Jaa kena tu mama Arina pun kena gak :)

    ReplyDelete
  19. kalo ade malware jaa tgk ape yg dia ckp dr mna dtg nye so blh delete content tu k..biasa kalo view dr google dia bgtau..dr mna dtgnya malware tsebut :)

    ReplyDelete
  20. ouhh..yaya pon xtaw lau blog ade ke x..nmpknyer kne org tgo dlu bru taw ade ke x..heee kdng ade jgk nmpk bila nk msuk blog org..bila da nmpk tu xde la nk msuk..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...