kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 December 2012

Permohonan PJJ USM kini dibuka


salam sejahtera buat semua!

pagi isnin ni jaa nak share mengenai PJJ USM. pada yang belum tahu jaa sebenarnya tengah duk amik PJJ di USM sekarang ni. baru jer daftar bulan Julai lepas. jaa amik degree dalam jurusan Sains Kemasyarakatan. jaa bercerita bukan sebab nak tunjuk hebat. nak tunjuk pandai or nak tunjuk riak pun bukan. tapi nak share sebab tawaran sedang dibuka sekarang ni.

tawaran pjj, pjj usm, pengajian jarak jauh, yuran pjj, usm pulau penang, belajar pjj, surat tawaran pjj, permohonan pjj, pendaftaran pjj, syarat apply pjj,

                           sila mohon di :  https://pohon.usm.my/ppjj/
                           harga no.pin : RM60 (BSN)
                           tarikh buka : 05 dis 2012
                           tarikh tutup : 11 mac 2012 (pihak usm lanjutkan tarikh)

nak buat PJJ di USM senang. yang hanya ada SPM pun boleh apply. takde Diploma, takde STPM pun boleh apply tau... tak caya ke? alah, korang kena percaya ok. sebab jaa pun apply guna SPM jer pongg. ok jer dapat. dah mmg dia tetapkan macam tu. apply jer la dulu, dapat ke tak dapat, belakang kira ler. pada yang berminat sila lah daftar ek.


Jom baca pengalaman jaa bersama PJJ USM :

1. alhamdulillah jaa dapat tawaran pjj di usm
2. review rumah tamu di usm pulau pinang
3. asrama orientasi pjj usm julai 2012
4. tajuk assignment sains politik
5. sidang video pjj usm di kampus wilayah
6. hari pertama orientasi pjj usm  2012
7. kursus intensif januari 2013
8. asrama kursus intensif 2013
9. hari pertama kursus intensif 2013
10. makanan di kafe desasiswa aman damai


klik like kalau suka entry ini. 

25 comments:

  1. Susah x nk kak jaa nk belajar? Bukan apa tkut otak dh beku nk terima subjek2 baru ni. Dh lama sgt tiggal zmn bljar

    ReplyDelete
  2. nak tunggu yg fulltime bulan januari ni. huhu..

    ReplyDelete
  3. Interesting gak ni yek..M nak terjah gak la..kot2 teringin nk sambung Lagi.,

    ReplyDelete
  4. belum terfikir nak sambung study buat masa ni

    ReplyDelete
  5. teringinlah nak sambung study..
    tapi takut tak boleh bawa...huhuh

    ReplyDelete
  6. wahh...gud luck dear ! belajar elok2..hihi

    ReplyDelete
  7. jaaa muda lg jauh pjalann gudluck jaa :)

    ReplyDelete
  8. oo jaa pjj yer.. baguslah msh blajar :-)

    ReplyDelete
  9. @baby comel susah jugak bagi k.jaa yg x berqapa nk genius ni... kena slow2 belajar semula....

    ReplyDelete
  10. @izan mama mia jom la kak izan. pakat2 apply ramai2 meh!

    ReplyDelete
  11. @Mimie jaa tgh sambung dah skrg ni..cuma tlg promote kat org ramai jer..hihi...

    ReplyDelete
  12. @Chic Na ooo ye ker...btw gud luck yer chic na!

    ReplyDelete
  13. @Mrs Velentine belum sampai seru lagi tu...nanti bila dah ready jemput ler apply sama yer kak MV...

    ReplyDelete
  14. @Cik Nur alah NUR konfem boleh punya! cayalah! percaya pada diri sendiri!

    ReplyDelete
  15. ala, terlepas pandang la pulak :)

    lepas sudah..nanti utk tahun ni kalau ada, jaa tahu jaa update ye,boleh?

    hajat di hari nak sambung blaja juga..huhu.. dah berusaha kan tp masih blom lagi rezeki su nak dpt bby..ada baiknya su sambung blaja..

    dulu dapat tawaran dari kolej yayasan melaka tp su tak pergi..skrg ghasa rugi je..

    apa boleh buat masa tak boleh diundurkan kembali :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...