kelab blogger ben ashaari, KBBA,

04 December 2012

Pesta Rambutan Lagi


Buah-buahan di kampung sekarang ni banyak sungguh! rambutan, duku/langsat, manggis, durian sumenya berlambak.. sana-sini meriah berbuah. kadang tu nampak macam suatu pembaziran pulak. terdetik pulak di hati. kalo la pokok tu berada di negara yang dilanda kesusahan. dah konfem buah-buahan tu semua dimakan dan tak meninggal walau sebijik pon. kan?


ipar duai, yang baju koko tu pulak my MIL


 Berbuah terlampau lebat hingga tak mampu dihabiskan. nak dijual tak laku dan kalo laku pon terlalu murah regenya tak padan ngn letih duk kait. nak bagi pada jiran pon diorang dah ada berlambak. makanya..terbiar jer kat pokok. kering macam gitu jer... kalo tak pon kena makan dek tupai. 



fikri bersama sepupu. hihi. kecit kemetot jer dia.



Minggu lepas jaa balik umah MIL tengok ramai duk melepak kat tepi rumah. borak kosong sambil berpesta rambutan. hihi. suka tengok. lama tak berbual kat kerusi batu tuh. sesekali berkumpul di laman rumah meriah jugak rasanya. sambil borak sambil makan rambutan. last2 tengok kulit dah pon menimbun! hahaha... 



klik like kalau suka.

26 comments:

  1. spupu fikri kecik2 lagi.. mesti riuh sekampung

    ReplyDelete
  2. amboi seronoknya.ni mmg btol2 pesta ni...hehe

    ReplyDelete
  3. Rambutan is my favorita.. makan dah tentu xmau berhenti =)

    ReplyDelete
  4. buat GA rambutan la jaa. haha. ;)

    ReplyDelete
  5. huishhh sedapnyaaaaaaa... lepas durian, demam rambutan pula.. hehehehe


    sy jwab soalan sis kt blog sy:

    yup2, memang trafik makin ningkat... sejak sy buat domain sendiri, byk blog2 famous terjah blog sy.. setiap hari sy dpt lebih dari 500 viewers.. Alhamdulillah... jom la tuka domain

    kalau nak, ni link : http://www.eizil.com/hubungi-saya/

    terus email dia melalui link sy bg tadi. nanti dia bls melalui email akk. murah je rm 35 setahun... yg mahal yg beli hosting tu




    ReplyDelete
  6. buah rambutan mang xjemu bila makan hehe...

    ReplyDelete
  7. berpiknik rambutan ye jaa. kat sini pun byk. smpai membazir2 lak. btul kata jaa, kalaula pokok2 tu ada kat negara2 yg susah, mmg licin semua.

    ReplyDelete
  8. Jaa fie suka makan buah dokong. heeee. Buah dokong tu ore luar panggil gapo eh ? hehe

    ReplyDelete
  9. bestnya makan rambutan.... mari pos kat ema sikit ni..seronok lebih2 lagi ada pokok sendiri..lebat sehingga tak habis nak makan...

    ema orang kelantan...orang pasir puteh..suami orang Machang...hari sabtu nak balik sana..

    ReplyDelete
  10. lorhh... baru nk komen dah tukar jadi malware...haishh... kotak ni je timbul...blog jaa jadi meyah....uwaaaa...sobs...

    ReplyDelete
  11. jaa oh jaa..dah lame tak singgah sini...sonok no makan rambutan tu...

    ReplyDelete
  12. xdemam ke mam rambutan aje..klu cheery gigi pun leh sakit tu..huhu

    ReplyDelete
  13. wahhh lama tau xmkn rambutan..hihi
    p/S;dear ayu bka blog is jaa guna chrome kna malware tau gna mozilla bru blh ni

    ReplyDelete
  14. Jaa..blog jaa ade malware ni..!
    Nur xsempat baca entry ni, nur buka dan cepat2 klik komen..

    harap jaa dapat komen dari nur ya..
    malwere jaa dari redmummy.com..

    kalau blog tu dalam bloglist jaa..tolong buang ya..

    harap jaa dapatlah komen nur ni..

    ReplyDelete
  15. amboiii siap berpesta! mkn byk2 boleh demam wooo...

    ReplyDelete
  16. Bestnya Kalau makan ramai2 camni..meriah ja..

    ReplyDelete
  17. makan ramai2 camtu kejap je licin tak sedar sebab asyik sembang :)

    ReplyDelete
  18. kelah rambutan..... meriahnya......

    ReplyDelete
  19. naseb shida sakit gg..mmg xmkn ape pun huhuhu^^

    ReplyDelete
  20. meriah!...ni baru betoi namanya pesta hehe

    ReplyDelete
  21. samela kt kg yaya..ade bnyk jgk pokok rmbutn,bila da berbuah semua adk brdik mak bwk balik sikit2..hehe untk yg kaki rmbutan tu boleh la..tp cam yaya ni yg xbpe gemar nk mkn mmg xdela..^,^

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...