kelab blogger ben ashaari, KBBA,

28 December 2012

Satay Malaysia Pengkalan Chepa


Ni citer dah banyak hari jugak dah benornya..muahaha.. skang ni jaa bizi sokmo...payah benar nak update on time. asyik duk kumpul dalam draft jer... asal nak wat entry jer kena kacau dek fikri... tu yang susah nak mengarang.... adehh. kacau daun betul dia. nasib baik citer ni belom expired... kalau masuk 2013 baru nk update tak ke haruu?





Ekceli masa kitorang pegi kat Satay Malaysia ni, dah pukul 1 pagi... hajat nak pegi awal lagi...tapi terlewat gak sebab customer ada kat kedai sampai lewat malam... thats why muka kitorang tak berapa nak ceria masa ni. perut lapar, mata lak ngantuk... acaner mood hepy nak 'mari' kan?






Si fikri aje yang masih ceria masa nih.. budak ni sokmo tido lewat. pukul 1 @ kul 2 pagi baru ler dia tido... so, masa kitorang sampai ni dia ajer yang terlebih ceria, senyum memanjang.... macam tau-tau jer abah dia nak belanja makan satay...hihihi.... 





Tu ler rupa Satay Malaysia. kalau kat kelate ni femes gak la kedai ni. tang sedap ke tak sedap tu korang kena la datang merasa sendiri yer. bagi jaa ok. cuma kalau masakan panas jaa tak berapa nak syorkan. tapi tak tau la pulak kot skang ni masakan panas dia dah sedap. sebab lama betul tak datang. western food pun ada gak kat sini. tapi jangan ditanya sedap ke tidak sebab jaa belum penah cuba lagi. maybe coming soon....hihi.


p/s : nak datang kelantan, jgn lupa roger tau... :)

24 comments:

  1. satay la...dah lame plak rase tak makan satay....yummmm

    ReplyDelete
  2. pernah merasa sekali aje dulu . Huhu almaklumlah bercuti aje pun pergi kelantan haritu . Kuah kureng sikit tapi cara bakar diorang,pheewww!

    ReplyDelete
  3. 1st time tgk serve satay ngan roti sekali...kikikikiki

    ReplyDelete
  4. eumm, dah lame xmkn satay! huhuuu.. :'D

    ReplyDelete
  5. sedap je tgok satay tuh..kena p rasa ni..hehehhe. dye bg roti erk jaa.

    ReplyDelete
  6. KAKJAA ADE KELATEY KE ? T DEQ MO P SANE .. HEHE .. COMING SOON .. DUK SETIU JE KOT

    ReplyDelete
  7. muka mcm nak makan owang aje jaa..hehe

    ReplyDelete
  8. aik. ibu bapanya monyok, fikri plak yang aktif semacam. makin lewat makin aktif kot

    ReplyDelete
  9. huwaa.. lama dah tak make sate..sob3...

    ReplyDelete
  10. sikecik tu sama enjoy sate...cute..

    ReplyDelete
  11. sedapnya.. kena belanja pet mcm ni.. hehe :D

    ReplyDelete
  12. hamboii kak.. mewah tempat sataynya... siap ada roti bakar tu.. oh my... ena nak dtg kelate t, boleh la bawa akk jd pemandu pelancong sy.. hikhikhik

    ReplyDelete
  13. tak pernah makan lagi. lalu depan tengok je. blum ada hati nak singgah. huhu..

    ReplyDelete
  14. wah ! sedap nye satay . hari pergi kelantan sekali je . tak taw tempat nie kat mana . hehe

    kalau time 1 2 pagi nie , memang kepala atas meja lah sementara tgu makanan sampai . hehe

    ReplyDelete
  15. Belum rasa lagi.. dekat Pasir tUmboh ni pun ada satu.. harga cemana kak? ehhe..

    New: Contest: Get RM100 Topup!

    ReplyDelete
  16. klu sebut satay memng sedap...

    bru perasan fikri dah botak..hehehe..

    ReplyDelete
  17. Gulp...telan air liur je la deqla tgk...huhuhu

    ReplyDelete
  18. ceriaan fikri terserlah okay..!hihhi..
    sedapbya satay...!

    ReplyDelete
  19. satay mkn ngn roti ke k.jaa? macam sedap je. hehe

    datang penang jgn lupa roger jugak! ^^

    ReplyDelete
  20. Mil pernh bwk.mkn satay n ciken cop.tp kuah dia manis cket tp satay sdp

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...