kelab blogger ben ashaari, KBBA,

31 December 2012

Sekitar Banjir di Tumpat (Kajang Sebidang) part 1

salam dears...

halamak...hari ni, hari last untuk tahun 2012 dah... besok dah masuk tahun baru... tapi entry2 lama banyak lagi duk dalam draft. aiyoo nampak gaya kena tunda ke tahun depan laaa (esok) baru boleh publish. hope citer tu takkan expired or berkulat.. kikiki..


hari ni jaa nak citer pasal banjir. camana kat tempat korang? teruk tak banjir? takat mana dah air naik? jangan ko jawab air dah naik sampai ke sinki, sampai ke bilik air udoh ler yer... aku tampor gak mulut ko nanti kanggg....~amboihhh garang nya hari ni. (,'')


ni pic dah banyak hari...kalo tak silap jaa masa 29/12/2012 (sabtu lepas). petang tu kami laki bini tutup kedai awal sikit. sekitar jam 6 petang. coz my laki nak ajak jenjalan, reround motor tengok air banjir katanya... tak jauh mana pongg.. dekat-dekat umah sajo. kira kampung sebelah ler lebih kurang. 


 


masa sampai tu, tak putus jaa duk ucap syukur coz umah jaa tak kena banjir. kesian betul tengok penduduk dekat-dekat situ ramai yang kena pindah. dengar2 cakap org, katanya tetiap tahun memang gini. ada yang lagi parah, rumah tinggal bumbung jerpp.. tapi tu utk kawasan yg terlalu rendah laa kot.. area Kampung Padang Merah. jaa tak kenal pun kat mana.



memula sampai, en.suami ajak mengharung air banjir. kunun nak imbau kenangan main banjir masa kecik-kecik dulu... katanya dulu-dulu dia suka main banjir, siap wat rakit sendiri lagih. pastu bila balik umah, tak pepasal berbilow-bilow berbekas di montot kena lepung ngan mak dia...keh...keh..keh.. ~ooo...notti gak u dulu yer?





jaa masa ni langsung tak berminat pongg nak main air.. (risau kot ada lintah/pacat!) jaa sesajer datang nak menyibuk nak tangkap gambar je... amik gambar pun kat atas motor.. (atas jalan) konon masa ni duk feeling-feeling guna kamera canggih DSLR... hahahaha... padahal guna nokia cikai jer... makanya, gitu2 jer lah kualitinya.... kah..kah...kah... ada lagi kisah menarik disebalik entry ni.... but tunggu yer.... coz citer ni bersambunggggggggggg...... hahahaha....


p/s : bersambung sebab nak gi umah sepupu ada majlis tahlil...

11 comments:

  1. kan best klau tempat kite banjir gak..bole surfing~

    ReplyDelete
  2. fikri xgelepar nok turun main air ko? hihi

    ReplyDelete
  3. uishh tak tau pun ada yg banjir macam ni. coz kat sini tak nampak pun air banyak kecuali kat sungai kelate. hihi..

    ReplyDelete
  4. teruk juga kawasan yang dilanda banjir.
    semoga banjir cepat surut dan semoa selamat semuanya :)

    ReplyDelete
  5. Haihh...terok jgk yer banjir sana...eh nape fikri x kai helmet tu? bahaya...hihi

    ReplyDelete
  6. tak hujan dah..tapi banjir tak mau surut eh...

    letihlah macam tu kan.

    ReplyDelete
  7. mcm best je naik bot tu k.jaa. hehe

    ReplyDelete
  8. air paras lutut pun naik bot jugak ehhhh. hehe.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...