kelab blogger ben ashaari, KBBA,

31 July 2012

Senarai pemenang 1st GA jaakechik corner


salam ukhwah.
JAA nak ucap tahniah kepada pemenang GA jaakechik corner.
sila tuntut hadiah anda di ---> facebook jaakechik.
inbox segala details anda di fb bagi menjamin segala maklumat peribadi anda selamat. 
7 pemenang tambahan disenaraikan bagi menghargai anda!



pemenang pertama : 

http://penulisbelogteya.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-jaakechik-corner.html

pemenang kedua :

pemenang ketiga :


pemenang keempat :
pemenang kelima :

http://mycoretanstories.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-jaakechik-corner.html
http://akuazwa.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-jaakechik-corner.html
 http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-jaakechik-corner.html
http://mizzniya.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-jaakechik-corner.html

pengumuman penting !!

*  pemilihan pemenang :  100% menggunakan khidmat RANDOM.ORG
*  pemenang akan diberi 10 hari untuk respond tuntutan hadiah.
*  selepas 10 hari tiada respond. Jaa akan anggap anda tak berminat!
*  jaa akan umumkan pemenang baru dan diberi 5 hari untuk respond.
*  hadiah akan diposkan secepat mungkin sebelum aidilfitri.
*  KECUALI header/banner, maybe ambil masa sedikit utk di edit.

 P/S : walaupun guna random.org tapi, jaa akan semak 
if tak ikut syarat jaa terpaksa tolak juga! Harap maklum…..
Senarai hadiah lain ---> KLIK SINI
*Hadiah ditaja khas oleh jaakechik dan para sponsor!*
“ Tengkiu pada semua yang terlibat dalam menjayakan GA jaakechik ini ”
~ I love u all ~ sekian, wassalam. ~


nota : jika tiada fb sila maklumkan di kotak komen bawah ini ok.

fikri dah tumbuh gigi pertama!


salam untuk semua. sekian lamanya duk menanti bila laa fikri nak tumbuh gigi, akhirnya skrg gigi fikri dah tumbuh! ada satu di bahagian gusi bawah. cuma tak nampak jelas aje.. hehe...orang kata kalo baby nak tumbuh gigi dia akan demam. tapi alhamdulillah fikri okey jer. so far belom demam lagi... :D

 posing ngan baju dari PENANG. hehe.

fikri dah masuk 9 bulan sekarang. siket lagi boleh la suap dia macam-macam. tak perlu lagi nak lenyek sgt dah. sudah pandai bergantung / berpaut dimana2 untuk berdiri sendiri. hehe. suka tengok perkembangan anak yang satu nih! even kdg2 rasa tension kalo dia meragam. tapi kalo malam2 dia tido awal sgt rasa rindu pulak nak main2 ngan dia...

 di KB MALL jumaat lepas!

sekarang dia susah nak tido dari ptg hingga ke malam. main aje kerjanya. bila dia mgantuk sgt ke, over letih ke. mula ler meragam. itu tak kena, ini tak kena. hrmm... cabaran sungguh membesarkan anak. terfikir pula sejenak. camana la mak jaa membesarkan anak2 yg seramai 16org tu ekk? 16org, 16ragam kan?

nak tgk gigi dia susah sgt, dia tak kasi!

bila dah ada anak sendiri, baru sedar pngorbanan seorang ibu. kita skrg lebih moden/canggih. anak di hantar ke rumah pengasuh/nurseri/bibik. nak masak guna dapur gas. tak perlu nak cari kayu api bagai. nak kan air tak perlu ke perigi dah. berbanding ngan ibu-ibu dulu2?? hrmm... tak sanggup nak fikir situasi tuh. pengorbanan diorang terlalu besar!


" YA ALLAH  lindungilah anakku dalam apa jua situasi...amin... "

30 July 2012

" 1st Giveaway by jaakechik corner"

 
________________________________________________
 
~ SUDAH TAMAT ~
 ________________________________________________


kak jaa punya
CREDIT TO : CIK MAI


Nak wang tunai RM30? nak contact lens? shawl? header? banner? topup? meh sini ramai-ramai join GA jaakechik corner. syarat mudah. hadiah TIP TOP! jom la join... rugi kalo tak join...TERBUKA untuk semua blogger malaysia.

syarat :

1. WAJIB follow sponsor OOPET , FARAH , CIKMAI , FARAIN
2. buat entry bertajuk  " 1st Giveaway by jaakechik corner "
3. letak HEADER atau banner dan linkkan ke entry ini
4. senaraikan 3 tempat best di negeri kamu.
5. tag 3 orang rakan blogger.
6. letak url entry penyertaan di bawah entry ini okeh.

klik sini untuk :
 >   SENARAI HADIAH   <
SENARAI PESERTA  <

tarikh tutup : 30 julai 2012 (12mlm)


special ramadhan


NOTA :  GA jaakechik corner akan berakhir jam 12.00 malam ini!

masa entry INI, ramai yg komen dan tanya sempat ke masak pukul 6ptg? haha. good question! mana tak sempat masak simple jerkk... haha. beli yg dah masak siket, masak homemade siket. lagipun lauk/pauk dah siap direndam, bwg pon dah dikupas. so, cepat ler... kalo nak masak pelik2 memang tak menyempat la..

3 hidangan yg sama disediakan untuk kami family besar!
kami kena bersila/bersimpuh kat lantai je laa, tak muat meja!

ni menu berbuka masa di rumah mertua jumaat yang lepas. macam-macam lauk pauk ada. kitorang pakat masak ramai-ramai. kejap jer siap. ado talapia sweet sour, ado ikan tuko bakar air asam, ayam percik, ikan dan daging bakar. sambal ikan bilis petai. dan ikan gorang jugak! memang best...rambang mata nak pilih lauk!

peace...toink..toink..

tu antara model2 nya! tukang pulun no.1 yg baju berlengan merah tuh! kaw-kaw punya dia hadap! yang paling best 4 jag besar air disediakan hari tuh! air tebu, teh o 'beng', dan sirap selasih 2 jag (yg paling laku) 4jag tu semua licin kena pulun. makan tak hengat dunia semuanya! nasi seperiuk besar pon hampir licin. betul2 mentekedarah! haha.


****************************************************

masa berbuka dirumah jaa pulak berlainan bebenor ngan menu kat atas tu, huhu. langsung tak femes! sesekali makan sesuatu yang berlainan best jugak kan? even lauk tak berapa mengancam tapi ianya PECAH REKOD tau! my en.suami bantai nasi 2 pinggan tuuu... belom penah sepanjang puasa dia bertambah nasik! ohh.. terharu... terharu... hebat tak menu aii?? jom tgk apa yang best tuu...

ikan aya/tongkol masak pedas (beli bazar ramadhan)
ikan selayang rebus goreng (homemade) penyedap nasi kelmarin! haha.
jagung muda, kcg botol dan pucuk ubi celur.
ulam cicah budu berisi durian fresh not tempoyak ok!
sambal ikan bilis goreng a.k.a tumbuk berlada
air nyiur muda 1 jag
kuih akok 4 keping

hahhaha....menu tak moden langsung! hehehhehee.. tapi takpe. memang puas hati. kali ni kitorang makan bertambah tau. lauk kampung jangan di pandang sebelah mata. walaupun nampak tadak selera tapi nikmat dia..fuhh... besttt... ikan rebus goreng tu pebret sejati jaa tuh....!! korang pulak apa menu hari ni?


p/s : tekak orang kelaate gini la seleranya....ngeeee

28 July 2012

Ruang Iklan Untuk Disewa



IKLANKAN PRODUK ANDA DISINI!



 
 
 
Pakej 1 : Banner bersaiz 200x200
Lokasi : bahagian kanan blog kolum (Ruang Iklan)
Harga : RM50/6bulan
Kos Banner : Free (simple)
 
   
 



 
Pakej 2 : Banner bersaiz 728x90
Lokasi : di bawah header blog
Harga : RM25/1bulan , RM60/3bulan
Kos Banner : Free (simple)
(pakej ini terhad kepada 3 ruang sahaja)



Pakej 3 : Entry Promote bergambar
Harga : Sila email untuk pengesahan harga bagi pakej ini.



Kadar Pengunjung Blog ini adalah sekitar 700-800UV sehari


Pagerank Blog : 2/10
Free PageRank Checker
 



Iklankan produk atau bisnes anda di blog ini dengan menggunakan banner bersaiz 200 X 200 (sebelah kanan blog) ATAU banner bersaiz 728 X 90 (dibawah header blog). sewa tapak iklan di blog ini berpatutan. sekiranya berminat sila inbox saya di facebook peribadi saya www.facebook.com/jaakechik  atau emailkan pertanyaan di jaakechik@yahoo.com.



Thanks and Regards,
Jaakechik.

26 July 2012

Food



tempat makan menarik, tempat makan best di kelantan, restoran sedap di kelantan,



TEMPAT MAKAN MENARIK DI KELANTAN




~ Restoran Luar Kelantan ~



Sebarang kemusykilan, pertanyaan atau cadangan sila email ke :

25 July 2012

BLACK OUT pulak

credit to here

salam dears.
semalam jaa tak boleh nak bersiaran. umah tadak letrik!
BLACKOUT !! huahuahua... 
petang kelmarin bekalan terputus dari jam 7.00ptg lagi
jaa berbuka puasa dalam cahaya lampu lilin... ala2 candle light dinner gitu! 
" kelass kau jaa....! " hehe. memey romantik spoil habisss...

semalam terpaksa bermalam di rumah mak jaa di wakaf bharu
sebab fikri tak boleh tido
keadaan betul-betul tak selesa sebab panas
pagi ni jiran kata pukul 2 pagi baru letrik ada
ntahh la kenapa,
masa jaa call TNB katanya ada pokok tumbang...
sebab petang tu, hujan dan ribut kuat.
wallahualam...

p/s : letrik sgt penting! tanpa letrik 3days di zaman sekarang apa jadik agaknya?


24 July 2012

dalam dewan pon okey



 1st time masuk awal dalam dewan orientasi, so apalagi, posing ler dulu
wat kenangan.....hahahhaha....
sat lagi malu dah bila orang dah ramai, tu pun shy2 cat dah...
...wink..wink...
kenangan terindah....januari nanti kena datang sini lagi...

 

muka yg sama jer kan? jangan boring ok...
kalo boring sila tekan X sekarang....hik..hik..just joking!
tanpa korang jaakechik corner sunyi ler kan?

Di bukit bendera

salam untuk semua!

seperti pepatah melayu : sambil menyelam minum air dan tangkap ikan sekali...amat kena dengan jaa kali nih! haha. sambil ke orientasi, sambil dapat kawan baru dan sambil melancong sekali! haha. 1 pakej lengkap! 

first time datang bukit bendera, muka teruja giler.
cam jakun pon ado!
kitorang datang bertiga jer ke sini. kak shikin yang bawak kete. 
selepas bersarapan di kedai Nasi Campur Awet Muda di Sungai Dua
lebih kurang stgh jam perjalanan kitorang pon sampai sini, 
tak jauh pun ngan USM.

kebetulan pada 14/07/2012 tu cuti umum sempena Hari Yang Dipertua Pulau Pinang
dan jadual orientasi kami hari tu memang free, takdak aktiviti
rest timeee.....tido...makan....dan tido...
so, kitorang planning untuk jenjalan laa... nak wat ape kat asrama kan?

tapi bila dah cuti umum biasa la kan, tempat ni memang full giler. 
jenuh nak beratur untuk beli ticket masuk
belom lagi citer bab nak cari parking . huh, memang jauh kaw-kaw punya.
nak tercabut tumit rasanya, jauh betul tempat parking
atas bukit lak tuu...fenatt....

bila naik tren pulak...tak boleh nak duduk pulok.
semua seat full! berdiri la kami dari perjalanan naik dan turun
nasib kejap jer sampai ke puncak...so tak sempat nak lenguh lerrr
ramai geng mat saleh ngan orang arab hari tuh.
naik jer atas tu, wahh..teruja betul..sejuk jer udara..bersih dan nyaman kejap..

pandangan dari atas puncak...see? 
subhanallah...semua nampak dari sini.... indahnya ciptaan MU ya ALLAH!
udara kat sini kencang dan sejuk betul....
harga tiket tren ke bukit bendera murah jer RM8.00 naik dan turun. 
bagi yg suka kan pemandangan boleh ler kesini
masa ni ada hujan light2
teropong utk tengok pemandangan penang dgn lebih jelas..berbayor okeh!
RM1.00 untuk beberapa minit..tapi..tak jelas jugak pon! hrmm...
nasib ada akak ni yang sudi bawak kita, sporting betul!
kalo tak, alamat nya terpaksa menapak bas la kitorang hari tuh!
si keding nak try jadik american's next top model!
 letih dah heh....senyum kambing dah tu...fenatt...
^_^  peace yoo.. ^_^
nak ais krim? flying kiss aii dulu...hikhik...
semuo nampak!
 
 hrmm....baru boleh snap bertiga..
hrmm....2 kpg jer gambar kitorang bertiga. tu pun nasib baik ada 
orang yang sudi snap kan. kalo tak memang payah ler...
asyik muko samo jer kan? hik..hik...
dah selamat sampai bawah dah...
posing blkg tren pulak sebelom balik..wink..wink...
coming soon nak bawak my en.suami dan fikri pulak kesini...
 bila laa tu eh...?? hrmm....
jaa akan ke USM lagi januari 2013 utk kursus intensif selama 3weeks
maybe masa tu kot... haha.... insyaALLAH....
bye-bye bukit bendera!

23 July 2012

Segmen Ayu : Saya Blogger Dari kelantan


salam dears.
malam ni jaa nak join segmen AYU
jaa tertarik untuk join sebab ia sangat menarik
boleh mengenali negeri asal blogger lain dan
berkenalan dengan mereka!
nak join klik banner okeyy...


ringkas mengenai jaakechik :
jaa blogger dari negeri kelantan.
tinggal di kg.bunohan dan kerja di pengkalan kubor
sesapa nak datang kelantan bagitau la ok....

jaa nak tag pemilik blog TENTANG KITA a.k.a cikgu fariza!
hehehhe..jom join segmen ni cikgu.....

NASI CAMPUR AWET MUDA


salam dears..

hari ni jaa tahu semua sedang berpuasa.so, i'm sorry kalo entry ni buat nafsu makan korang melonjak sekarang! muehehehe....tapi kali ni jaa takmo letak gambar makanan banyak2. jaa letak siket jer ok.. jangan marah yer. aii sayang u sume. ahaks!

masa jaa di penang hari tuh. (jgn boring ngn entry penang aii okeh) ^_^ jaa ada singgah makan disini. jaa tak tau ler samada kedai ni femes ke tak kat penang tu. tapi lauk pauk dia memang banyak giler yang disediakan.


gulai kijang pon ado heh...tapi sorry aii tak suka kijang!


nak makan apo? semuo ado! bermacam masakan kampung, sup gear box, gulai itik, nasi ulam, pelbagai jenis ikan bakar dan segala jenis makanan bercelup tepung, kat sini semua ado! memang kelabu mata nak pilih lauk. tapi jaa ni jenis penggermar sup sejati so, jaa pilih  SUP lah!! hrmmm..... meh temgok gambar siket ok...





banyak ulam2 kat sini, thats why nama nya awet muda kot! haha




 pergghh... fresh giler!


 


kedai AWET MUDA ni terletak di sungai dua.
hyppe..! jangan telan liur banyak2, makruh posa tu tau! peace..



 
sila layan diri sendiri okeh...taruk byk mana pun takpe, asalkan bayor..hkhik..


bagi jaa suasana kedai ni memang syok, makanan pun bnyak choice dan sedapp ler jugak. ^_^ mesti ramai customer rasanya nih. tapi masa jaa datang ni dalam pukul 10.30 pagi, orang tak ramai lagi. maybe sebelah petang ngan malam ramai orang kot.


akak yg belakang tu la yg bawak kitorang kat sini. kak shikin namanya.
kenal kat usm jugak nie.. inspektor bukit aman tuu.


tang rege pulak aii think mahal siket kot, berbanding kat tempat lain.. huk..huk.. bagi jaa laa... bagi orang len tak tahu ler pulak. tentang sup dia pulak. okey, cuma tawar siket. cerewet!  jaa siap mintak tambah garam lagi! tapi best laa..sume layan diri..main rembat, sumbat mulut dan BAYAR! hehehheehe...

cuma satu yang paling best jaa nak bagitau pasal debu CELUP TEPUNG AWET MUDA yang dijual di kedai ni memang best giler.. jaa nak bagi 6 bintang plus2 lah...! haha.. serius, memang sedap dan rangup. jaa beli 1 paket tu RM4. amat senang nak guna. jaa dah penah cuba 2 kali dah. just celup ayam/udang/cendawan/sotong dlm telur, pastu golek2 dalam tepung awet muda tuh! confirm menjadi!


 cendawan celup tepung home+made! 
(goreng di home, tepung made in penang. haha.)


semenjak posa, 3 mlm b'turut2 my en.suami suh goreng mende nih! dia kata sedapp sangat! aii dah naik muak duk goreng makan benda sama hari2... rasa gmbar tepung tu ada snap. tapi carik x jumpa laa... hrmm...


p/s : sesapa datang ke kedai ni, jgn lupa beli tepung tu okeh....bestttt!!


DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...