kelab blogger ben ashaari, KBBA,

26 November 2012

Tutorial Jahit Manik Yang Hebat


salam dears!

adehh..lama betul jaa menyepi. ada yang rindu tak ni? muehehe. jaa bizi tu takde ler sangat. tak kemana pongg. cuma masa lebih untuk keluarga dan anak. sejak FIKRI dah makin besar ni asyik nak perhatian lebih jer...hrmm... mak nya nak blogging pun payoh. 

belajar jahit manik, step by step, tutorial menjahit, manik bracelet, manik crumble, contoh jahit manik, cara jahit manik dan sulam

nak tutorial jahit manik tak?

setelah bnyak hari ghaib menyepi, hari ni jaa nak  ajar ajak korang belajar CARA-CARA MENJAHIT MANIK. so sila rajinkan diri anda untuk klik segala link yang jaa letak dibawah gambar tu yer.... seriyes, memang tutorial jahit manik yang amat mudah, cantik dan kebabommmm!! hihihi. so, sila lah terjah yer...

cara jahit manik, sulam manik, manik crumble, cara nak jahit manik, belajar jahit manik, blog jahit manik, blog jual manik crumble


blog jahit manik, tutorial jahit manik, tukang jahit manik, manik crumble, cara belajar jahit manik crumble, jahit manik crumble, cara nak jahit manik, cara nak jahit manik crumble
blog jahit manik, tutorial jahit manik, tukang jahit manik, manik crumble, cara belajar jahit manik crumble, jahit manik crumble, cara nak jahit manik, cara nak jahit manik crumble

blog jahit manik, tutorial jahit manik, tukang jahit manik, manik crumble, cara belajar jahit manik crumble, jahit manik crumble, cara nak jahit manik, cara nak jahit manik crumble


segala gambar manik-manik kat atas tu bukan hasil air tangan jaa yer. sila jangan terpedaya. jaa mana le berseni nak jahit manik yang kecit kemetot lagi payah tu. huhu. tangan jaa 'keras' takdak seni..... semua itu jaa cilok dan jaa amik dari blog followers jaa yang terbaru. FOLLOWERS KE-1234!! ~ tersusun cantik nombor tuuu.

blog jahit manik, tutorial jahit manik, tukang jahit manik, manik crumble, cara belajar jahit manik crumble, jahit manik crumble, cara nak jahit manik, cara nak jahit manik crumble


JOM RAMAI-RAMAI FOLLOW BLOG DIA


pasni boleh ler kita semua pakat terjah tutorial jahit manik yang dia bagi tu yer... tutorial dia mudah difahami dan nampak sgt senang! kalo korang dah expert nanti boleh amik upah jahit manik pulak yer. hihi. masyukk..masyukk.. skang ni upah jahit manik yang comey-comey gini mahai giler tau dak? so, meh blaja ngn kak ena ni meh... -->  Ena's Stories





24 November 2012

NM sapuroh depan wisma kota bharu







makan time....yeeehawww!! sila ler terliur dengan menu simple di atas tu yer. walau hanya telor goreng, tomyam ngn ayam goreng kunyit sahaja tapi kalo time lapar for sure akan licin jugak korang bedal kan? kah...kah...kah...


p/s : masih busy ni....soryyy.... 

23 November 2012

Dua Meninggal, Satu Sakit.


salam dears! malam ni jaa merangkak bak kura-kura utk nak terjah blog korang tau... huhu.. maaf ler bru sempat terjah. byk benda yg berlaku akhir2 ini. sibuk ngn assignment 1 hal, pastu pelbagai kes timbul. sedih dan kalut sekejap. 

hari khamis ayah rakan ofis jaa (ana) meninggal. pastu jaa ke Pasir Puteh untuk menziarah arwah bersama rakan ofis. petang pulak, masa on the way balik, en.suami called katanya, (MIL) sakit. tgh on the way ke Hospital Besar. terus jaa direct ke sana. nasib baik tak masuk wad. doktor bagi tarikh untuk scan perut ngn doktor pakar kot ada batu dalam pundi kencing or hempedu, tapi belom sahih. kena check dulu. pukul 12 malam baru sampai umah.

Hari jumaat pulak jaa abis keje pukul 5 ptg. tapi pukul 4 petang dapat call dari mak jaa. katanya sepupu lelaki jaa pulak meninggal. umur baru 26, belom berkahwin tapi ada kencing manis yang terlampau tinggi. jari kaki dia pon dah penah kena potong 1 kalo tak silap jaa. dia meninggal jam 3.30 petang tadi. 

jaa sempat pergi ziarah arwah selepas magrib tadi di Kg. Baru Nelayan berhampiran Pantai Sri Tujuh. pukul 11 malam baru sampai rumah. on the way balik fikri dah tido tu yang sempat terjah blog korang tu. masih ada lagi yg belom sempat diterjah.. hope korang faham yer... jaa dah cuba sedaya upaya ni... huhu...


p/s : al fatihah buat mereka yang meninggal...

22 November 2012

Pasar Malam Flat Buluh Kubu, Kelantan


jaa ke tempat ni masa tengah menunggu untuk beli durian crepe hari tu. Jaa sampai terlalu awal so, jaa singgah jenjalan sini dulu. Lama betul tak singgah sini. En.suami katanya mengidam nak makan hot dog bakar. So, puas bininya dok mencari, akhirnya jumpa jugak benda alah tu.

Sambil-sambil tu usha gak gerai lain. Uikkk…meriah sungguh kat sini. Beracam kuih, bermacam makanan ada. sebut jer nak makan apa. Pasti ada! Korang yang nak datang kelate tu, nanti jangan lupa singgah tau. Tempat ni betul-betul dalam Bandar kota bharu. Cuma tempat ni macam tersorok sikit la… orang kelate panggil ’pade beng @ pade bas’ <-- padang van/padang bas. 

 
Tapi nama sebenar dia : Pasar malam flat buluh kubu. Tetiap malam beroperasi. Tempat makan pon banyak. Gerai makanan pon berlambak. Rege pon murah. Konfem tak cekik darah. Kalo korang nak datang Kelantan jangan lupa singgah tau. Jaa tengah promote negeri Kelantan ni...hihi.

 

tapi kat sini makanan aje yang ada yer. jgn kau berangan nak shopping baju ke tudung pulok. memey takde ler... tapi ada 1 benda bukan makanan yg dijual kat situ tau. HARAM PULAK tu. berlambak ada, korang jangan beli pulak ye. nak tau ke barangan apa? yang pasti bukan pompuan, bukan arak, bukan dadah, bukan kuda okeii... kalau nak tau barang apa sila scroll ke bawah ekk....

v


v


v


v


v


v


v


v


v




v

ini yang haramnya!
VCD / DVD Cetak Rompak

  

paksa en.suami suh jadik model cetak rompak jap....kikiki....


Pesanan Penaja
" pastikan ORI Ramly, baru beli....okeii...hihi... "

20 November 2012

Keyword Paling Top : minggu ini


Skang ni jaa terrrsangat jarang blogwalking. memang dah jangka trafik akan menjunam jatuh. tapi kan... rupanya tidak. ada keajaiban berlaku...kikiki. petang kelmarin jaa buka Nuffnang tengok uikk trafik tinggi dari kebiasaan ler. 

Biasanya lebih kurang 100UV jer. kengkadang dapat ler jugak 100UV++ kalo jaa rajin jenjalan. tapi sejak dua menjak ni trafik 200UV++ sokmo tetiap hari bermula cuti sekolah... dari mana datangnya tuu?

~ hasil printscreen petang kelmarin ~

Jaa pun try godek2 ' keyword ' untuk minggu ini di akaun nuffnang. ohh..rupanya ramai pakat duk cari destinasi pelancongan kat Malaysia. ramai nak berholiday. makanya, diorang pongg tersesat masuk ke blog jaa. Time musim cuti sekolah ni keyword tu ' laku ' rupanya.

Padahal jaa sajer jer buat entry tu, bukan sengaja buat untuk tarik trafik ke hape tapi dapat hasilkan entry tu disebabkan GA jaa yang dulu. entry tu bertajuk : ' Tempat Menarik di Malaysia Mengikut Negeri '


Entah berguna ke tidak entry tu jaa pun risau gak benornya kot entry tu tak membantu. entry tu tak details sangat pun, sebab jaa tak cerita lebih panjang dan tak letak pic sebenar pon. jaa just wat list ringkas sajo. tapi tak sangka banyak menyumbangkan trafik.

Blog jaa blog personal, trafik memang tahap suam2 kuku sajo tetiap hari. takde ler jammed macam blog korang tu... tapi takpe, dah syukur. hehe. kalau lah ada BE/CPUV kan best time UV banyak ni.... ~200uv dah perasan byk? bagi jaa dah cukup banyak untuk blog peribadi macam ni. usia blog ni pon belom sampai setahun. tanpa blogwalking pulak tu. :D



p/s : tengkiu pada korang yg rajin singgah! lebiuu very much !!

Cara Tidur Yang Baik

  Mengibas tempat tidur sebelum berbaring untuk tidur.

Daripada Abu Hurairah RA katanya, sabda Nabi SAW:

إذا أوى أحدكم إلى فراشه فلينفض فراشه بداخلة إزاره، فإنه لا يدري ما خلفه عليه، ثم يقول: باسمك ربي وضعت جنبي وبك أرفعه، إن أمسكت نفسي فارحمها، وإن أرسلتها فاحفظها بما تحفظ به عبادك الصالحين


Mafhumnya: “Apabila seseorang daripada kamu menghampiri tempat tidurnya, maka hendaklah dia mengibas tempat tidurnya dengan hujung kainnya, kerana sesungguhnya dia tidak mengetahui apa yang ada di atasnya, kemudian membaca: Dengan nama tuhanku, daku meletakkan lambungku, dan dengannya juga aku mengangkat lambungku, sekiranya Engkau (Ya Allah) mengambil nyawaku, kesihanilah ia, sekiranya Engkau (Ya Allah) membiarkan dia terus hidup, maka peliharalah ia sepertimana Engkau memelihara hamba-hambaMu yang saleh.” (HR al-Bukhari dan Muslim)

Meletakkan tangan kanan di bawah pipi kanan ketika tidur.


Daripada Huzaifah bin al-Yaman RA katanya:

كان النبي - صلى الله عليه وسلم - إذا أخذ مضجعه من الليل، وضع يده تحت خدِّه، ثم يقول: «اللهم باسمك أموت وأحيا» وإذا استيقظ قال: «الحمد لله الذي أحيانا بعد ما أماتنا وإليه النشور


Mafhumnya: “Adalah Nabi SAW apabila pergi ke tempat tidur untuk tidur malam, baginda meletakkan tangan di bawah pipinya, kemudian membaca: “Ya Allah dengan namaMu aku mati dan hidup”. Apabila baginda bangun dari tidur baginda membaca: “Segala puji bagi Allah yang menghidupkan kami setelah Dia mematikan kami, dan kepadaNyalah dihimpunkan (semua makhluk).” (HR al-Bukhari. Al-Imam al-Bukhari juga menjadikan hadith ini di bawah tajuk Bab Meletakkan Tangan Di Bawah Pipi kanan)



p/s : apa gaya tidur anda?

19 November 2012

Jaa Mintak Maaf....

salam dears! sihat ka? 

Memula skali jaa nak mintak maaf ngan korang. jaa busy sungguh sejak dua menjak ni dan minggu ni jaa mengaku jarang betul dapat blogwalking. masa untuk bw and drop komen agak mencemburui ku. Grrrr....  T__T bukan tak sudi, tapi sibuk sungguh. plus lagi ngan perangai si fikri tu, ohh..sekarang ni dia sunguh mengada-ngada tau.. suka jer dia datang duk menyeneh. payah nak ngadap blog lelama. buat-buat nangis la.. adehh..sedih sungguh rasa. : (


~ ini budak suka mengacau tau ~

Entry memey ado, tapi tuan nya nan hadoo... huhu. sume entry kebelakangan ni di set auto publish belaka. thats why ler melambak... kikiki. tak menulis sehari kang meroyan lak jaa nanti. so, usaha keras gak karang entry di tengah2 malam antara jam 12 atau 1 pagi (selepas fikri tido) tu pon kalo mata tak ngantuk lerr... ~alahai la mata. jaa nak ucap tengkiu ler pada yang sudi menjengah ke sini dan drop komen yer. jaa terharu betul larrr... ~nanges! sob. sob.


 p/s : malam ni x bw jugak, balik umah mak....hrmm...

Musim Rambutan Kini Kembali


Ni cerita petang sabtu, 2 hari yang lepas. Jaa balik rumah mertua jaa di Gunong. mertua call, katanya " rambutan dah masak... mai laa balik... " dia kata lagi kalo tunggu next friday takut rambutan tu terlebih masak pulak. tak sedap... tak rapuh. tak krupp.. krap.. krup.. krapp ler... kebetulan hari tu jaa off day. so, dapat ler ke sana. lebih kurang 2 petang gitu kitorang sampai.....


lepas asar bermula la aktiviti kami, sabtu tu tak ramai yang balik. just kitorang jer. sebab biasanya kitorang berkumpul hari jumaat. so, tak ramai ler yang jadik tukang kaitnya. jaa ngn en.suami je pongg.... letih gak tau... nasib baik buah rambutan tu lebat and rendang. just patah-patahkan ranting jer. pastu kait ngn galah sikit-sikit. tengok2, kejap jer dah penuh guni..hehe...


jaa benornya tak expert sangat nak guna pengait buluh tu (galah). tapi terpaksa buat-buat gheti gak laa.. sebab nak makan yang fresh kan? sape nak amik kan, kalo kita sendiri malas nak kait? nak harap en.suami? huh! dia tukang gelak jer. pastu makan! ermm..senang betul keje dia.... tapi kan.... dalam gambar kat atas tu jaa perasankan sesuatu laa... korang perasan tak? kambing ado, lembu pun hado, nak tumpang posing ngn jaa! muahahaa... dia ingat aku ni retiss ke hape? aku lepung ngan galah tu kang, baru dia tau!


ni ler antara hasil yang kami jaa dapat tangkap.... ada banyak lagi tapi dah sesiap di hantar ke jiran tetangga. makanya itu aje yang tinggal untuk kami. dapat le bekalkan untuk 2 kakak en.suami, mak jaa dan jugak untuk pengasuh fikri... buah duku belum dapat kutip lagi. mertua jaa cakap belum masak. huhu. sedihnya. sebab jaa belum penah lagi merasa petik sendiri buah duku, dari pokok! almaklum ler orang LONDON nama jer membesar di kampung. tapi family jaa takdak kebun sendiri! hurmm... : (



p/s : pokok rambutan kat tempat korang berbuah lebat ke tahun ni?

18 November 2012

Tempat Nak Beli Durian Crepe di Kelantan



Hari ni jaa nak promote bisnes Durian Crepe Harmuni Bakery. jaa promote bukan sebab jaa dapat komisen ke hape yer dan jangan korang sangka jaa ni sedara mara dia or apa-apa yg sewaktu dengannya okei. jaa tak kenal dia pon. kenal malam nak gi beli tu aje. shopping online katakan..hihi. kuih pon jual online sekarang kan? canggih! kelas kauuu...

tempat nak beli durian crepe, durian crepe di kelantan, durian crepe murah di area kelantan, durian crepe ana suzana, crepe durian, resepi crepe durian ana suzana, resepi durian crepe yang sedap mudah dan cepat, harmuni bakery,

jaa berani promote sebab jaa dah try Durian Crepe buatan dia. tak caya? baca entry INI dan INI. Pastu pulak jaa tengok cara Durian Crepe ni dibuat bersih jer. jaa tak gi ke tempat dia pon. tapi tengok gambar2 dalam facebook dia ler. kan dah kata tadi, sekarang ni canggih. zaman dah berubah, dunia dah maju. hihi. segalanya di hujung jari jer. sediakan duit jer, pastu semua jalan!


Isi durian yang dia guna pon nampak fresh dan berkualiti. so, thats why ler rasa Durian Crepe dia sgt sedap, jaa memang first time makan benda ni dan tak tau apa rasa sebenar dia. tapi percayalah, ianya sangat2 sedap. harga pun murah RM10/Sekotak (6 ketul) saiz dia pon besar gak la. bagi jaa rege tu murah dah. tapi tak tau pulak kalo korang boleh dapat yang lagi murah...huhu....

resepi durian crepe, durian crepe, cara buat durian crepe, tips buat durian crepe

pada yang berada di Kelantan tu, jemput ler beli ngan akak ni yer. alamat dia di Ketereh. tapi kengkadang dia kuar gak ke Kota Bharu. akak ni jugak ada buat bermacam kelas membuat pastry seperti kek, pavlova, cup cake dan bermacam lagi laaa.... nak tahu lebih lanjut jom amik details dia kat bawah ni ekk... selamat membeli!

              Laman facebook : Harmuni Bakery
              No . Tel : 012-9527622 / 010-4067622
              Lokasi : Ketereh, Kelantan.
              Nama : lupa pulak nak bertanya..kikiki. 
 





17 November 2012

jam baru...sukanya!



sesuai tak ngan tangan keding jaa ?

Aii dapat jam tangan baru…. Pheewwwitt… kaler emas gitu. Orang lain sibuk duk beli gelang emas, rantai emas, tp jaa yg tak berapa nak kaya ni, dapat jam kaler emas pon jadi lah. tu pong dah terloncat-loncat gembira tauu….yeehawww! tengkiu my en.suami… aiii sayang you ketat-ketat… rapat-rapat…. Kemas-kemas… muahahaa… ~bodek! :P


dapat jam disebabkan entry ini kot! muahaha... pasni nak wat entry bodek lagi la. kikiki. best gak ada blog ni. buleh tulis macam-macam. bila en.suami tengok/baca, senang kita nak sampaikan mesej kita. nak luah depan2 kita malu T__T pasni nak bodek suh bawak gi jenjalan la pulak...gi Melaka ke, Langkawi ke? kan? best gakk tuuu.... abang.. ooo... abang... baca tak nih? jaa tau abang baca kan? ~kantoi!


suka entry ni? like laa...

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus



sumber dipetik dari :  sini

adakah anda diantara puluhan juta peminat Ustaz Azhar Idrus (UAI)? kali ni jaa nak kongsikan dengan anda mengenai jadual kuliah ustaz azhar bagi bulan November 2012. Jadual ini diambil dari  Facebook : Ustaz Azhar Idrus. diharap dapat membantu anda yang ingin mengetahui akan jadual kuliah beliau. sila sebarkan/share jika suka info ini. terima kasih.


Gaza dibedil lagi


 

pic dari google

 


Ya Allah, 
sebagaimana Engkau pernah 
menghantar burung-burung ababil untuk 
menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, 
maka kami memohon padaMu Ya Allah, 
turunkanlah bantuanMu kali ini 
kepada saudara-mara kami di bumi Palestin 
dan hancurkanlah tentera Israel laknatullah!

Amin Ya Rabbal Alamin.

16 November 2012

DURIAN CREPE : Akhirnya Dapat Ku Rasa!

salam untuk semua!

 Entry ni sambungan dari entry yang ini ---> Penangan Durian Crepe.

Selepas drama hindustan tu berlaku, si bini pun mula tarik muncung itik 14 inci! >_< makanya en.suami cepat2 pujuk suruh bini bersiap, suh mandikan anak. Si suami pulak cepat2 tutup kedai. Pastu ngan rajin nya gi iron baju sendiri. Gi mandi...hehe.. dalam hati jaa rasa nak gelak besar2 tapi malu. kot en.suami tetiba cancel kan parah jadiknya!


gini ke muka merajuk?!
~sekadar gambar hiasan~

Tapi jaa still jual mahal lagi..kunun merajuk takmo pegi. Terus lari2 keliling dapur, sambil pintal2 rambut, sambil cebik2 kan mulut....haha... okeii itu jaa tipu. Sila jgn percaya. Haha. Lepas tu jaa pon slow-slow gi booking tempahan ngn tokey durian crepe tu... masa tu dah pukul 7.30 malam. jaa sampai umah kul 7.15 (keje petang). Terus jer mandi dan bersiap ngan mulut still muncung dan gaya ala2 moody gituu..wahhh pandai kan jaa berlakon hindustan?



Akhirnya pukul 8.40 dah terpacak kami kat stadium...huh! awal gila. Akak tu janji nak sampai dalam kul 9 ke 9.15 malam gitu... takper le demi mu wahai durian crepe, ku sanggup tunggu....miahaha...



tetiba rasa terliur lagi..glurpp... : D

Akhirnya sampai gak akak tu, jaa terus gi amik. Jaa order 2 paket. Harga dia RM10 (6 biji). Gara-gara takdak nilai sivik, jenis kurang sabar jaa terus ngapp kat parking kete time-time tu jugak... burok sungguh perangai. Tu kira okeii dah tu kalo jaa makan terus sebelum bayar? lagi malu...ye dok?

 

 bekas yg paling bawah tu lah yg jaa makan...hihi...

Zapppp....dlm 3 minit licin 1 bekas! Tinggal le 1 bekas lagi.... mulut terasa nak bedal lagi. Tapi en.suami suh bagi kat abang jaa baki 1 bekas lagi tu. ~baik lak dia. Sebab masa tu memang planning nak gi makan kat kedai abang di Jalan Pengkalan Chepa. Sampai sana...alamak haihh..ramai nya... kakak jaa, laki dia, anak dia... adik2 aku yang lain... aduhh..acaner nak bagi durian crepe nih?



adik jaa : Hisyam

Makanya jaa rempit lelaju ngn en.suami gi ke Stadium semula utk beli lagi 2 bungkus. (pinjam moto adik) Dapat ler merasa 2 keping sorang.... tenang betul hati. Semua duk puji sedapp..sedappp. nasib baik akak tu bawak spare kalo tak memang takleh sorang 1 ler... maybe 1 keping tu kena bagi 3..hua..hua..hua...


abang jaa : Din Rio

Gambar jaa tengah makan memang takde pongg sebab jaa makan dalam kete. Gelap. Tak sempat nak snap pape. Kemaruk cam orang peknen... kah...kah..kah... berhabis RM40 untuk durian crepe yg 5 minit jer dah licin.... tapi berbaloi. sedap, sejuk , lemak , manis , berkrimmmm jer rasa dia... berbaloi...baloi...!!


En.suami pulak, asyik duk kata..alah biasa2 jer pongg...takde la sedap sgt. macam ais krim jer rasa dia.... bnyak songeh lak dia. padahal lepas sekeping, sekeping, dia telan... cheiittt.....! tapi takper, sebab dia tukang bayar kan? Makan ler engkau puas-puas......hihihi... tengkiu abang tak sia-sia jaa berdrama hindustan bagai....len kali jaa nak praktis lagi hebat laaaa.....grrrr :-)


anak sedara jaa : Alia Maisarah

ramai adik beradik jaa yang pakat nak jadik Model Durian Crepe nih...pic byk lagi benornya tapi tak berapa nak cantek. tu jer yang terpilih....hehehehe... Pasni nak order lagi laa... saat duk tulis entry ni pon, jaa boleh terliur lagi tau.. teringat-teringat jer kesedapan dia....hahaha... over sungguuh!  :p korang dah pernah makan Durian Crepe? kalo belom try la buat @ order! konfem tak menyesal punya... hihi...


suka? like laa...

Mati Ketika Berzina?



 baca ini di ---> Mati Melekat Ketika Berzina

samada citer ni betul atau tidak jadikanlah panduan bagi kita yang masih hidup. semoga gambar ini, menjadi pengajaran untuk semua. jauhilah zina. ianya satu dosa besar. sekiranya anda TERDESAK untuk kawin atau tak boleh mengawal nafsu, berterus terang lah pada ibu bapa. jika mereka tidak merestui juga, rujuklah pada tempat/seseorang yang boleh diharapkan. bincang dan minta pandangan mereka.... 



related post about this :


p/s : let's share this.

first time naik


hihi.salam dears. Sihat dok? Jaa nak share gambar fikri ni. Ni jaa snap masa ke kbmall sebelum jumpa geng gegurl hari tuh. Jaa sampai awal sikit. So, sempat la bawak fikri naik menda yang kena cucuk-cucuk ngn token nih. Plus pulak ada adik bongsu jaa. Boleh ler temankan fikri naik benda ni.


Tapi seriyesly, jaa tengok fikri macam jakun jer… first time naik kan. maybe dia pon pelik. Nape kepala dia tergolek2 bila naik menda tu..haha… senyap jer dia. Puas jaa duk melawak bagi dia senyum utk snap pic. Dia takmo senyum… pucat pon ye jugak jaa tengok..hihi…

 
suka entry ni? sila tekan like... 

15 November 2012

Happy Belated Besday


Jaa lupa nak cerita something! Ingat tak dulu masa entry Hangout with gegurl 2 jaa ada terima something from chic na. katanya dah lama nak bagi. Cuma belom ada rezki nak berjumpa jer…  Baik tau chic na ni. Dia bagi JAA, coklat homemade!




comot tu sbb kesalahan jaa sendiri, terparking kete kat tempat panas
sampai umah coklat dah cair sikit, cepat2 bwk masuk peti.
baru ler dapat snap...maaf yer chic na, abis comot coklat!



lepas kuar peti.. ada wap ler pulak..hihi..


pastu chic na bagi purse coin yang comel! Jaa tau chic na buat sendiri purse tu, rasa terharu betul. Jaa cuba letak hset brekkberry 'norkiah' jaa yang kecik tuh. Amboii elok jer muat. Comel sangat! Pasni boleh ler jaa guna. Tapi terkadang tu terasa sayang pulak nak guna sebab comel sangat .




chic na kirim jugak rempah daging masak hitam produk dari IZAN MAMA MIA. Chic na bagi untuk jaa sepeket. Jadiknya jaa dapat 3 benda dari chic na hari tu… tengkiu yer china… jaa suuuko! Hihi.. Segan sungguh rasanya. Tua2 dapat hadiah besday lagi. Tetiba terasa hidung jaa kembang semangkuk! >__< 


related post about this :
1. coklat father's day
2. coklat anniversary

klik like kalau suka entry ini.
DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...