kelab blogger ben ashaari, KBBA,

30 January 2013

Dugaan hari pertama kursus intensif


salam sejahtera to all my readers!

terima kasih pada semua pengunjung blog yang sudi berkunjung kesini. even buat minggu ini dan minggu akan datang, setiap entry adalah mengenai kisah kehidupan jaa as a student pjj usm, hope korang tak jemu baca. hihi. 

blog peribadi memang gini la kan. citer pasal hal peribadi jer laaa.... nak citer bab gosip retiss i'm very soryy coz jaa tak minat. kang kalo jaa tulis beautifulnara , roti kaya ngan murai.com takleh nak carik makan pulak nanti...kekeke...

dan hari ni masih isu yang sama gak yang jaa nak cerita, tapi ni citer flashback la, sebab ni kisah  hari pertama jaa datang kesini. haha. nampak sangat entry jaa tunggang langgang kan. setiap cerita tak ikut turutan pon...muahaha....


kursus intensif pjj usm, pjj usm, info pjj usm, intensif pjj usm, kelas pjj, blogger buat pjj, pengalaman belajar pjj usm,


jaa sampai di usm lebih kurang jam 10 pagi. keadaan sepanjang jalan Kelantan-Penang takde la jammed. cuma ada gak laa sikit jem tapi masa nak naik jambatan tu jer lah. tapi yang paling tak menahan bila jammed dalam perkarangan USM. punyalah panjang. lambat lak tu. kalah siput barbie....

hampir sejam setengah duk Q dlm kete, tak sampai2 gak ke asrama kitorang. oleh kerana takut tak sempat nak daftar dan booking bilik ground floor, kitorang terus parking kete kat area masjid USM. jauh giler lagi ngn asrama kami.

akhirnya kami terpaksa menapak lebih kurang 500m, baru ler sampai. masa tu nak cepat coz nak booking bilik level bawah. tapi nasib kami malang, level 2 jer yang kosong. hrmmm... redha je laa.. pas siap daftar bilik kami turun ke kafe mencekik nasik dulu. coz sepanjang perjalanan kami belum makan lagi. nak cepat punya pasal. huhu.


kursus intensif pjj usm, pjj usm, info pjj usm, intensif pjj usm, kelas pjj, blogger buat pjj, pengalaman belajar pjj usm,


lebih kurang jam 3 petang berjalan gi amik kereta semula bila jalan dah hampir tak jammed. masa tu la bermulanya sesi punggah bag. punya lah letih. dah la tadi dah bersusah payah berjalan. ni nak kena punggah beg pulak. ohhmaigodd.....cobaan2x...

ni antara barang jaa ngan ana. slow-slow kami punggah untuk nak wat masuk ke bilik di tingkat yang paling atas. semput gak tau dak... jaa ni dah la keding, ketot lak tu. tetiba masa angkat beg tu jaa rasa macam jaa dah bertukar jadik resaksa, sebab mula terasa urat bisep-trisep dah mula timbul2 dah...hahahaa...

kursus intensif pjj usm, pjj usm, info pjj usm, intensif pjj usm, kelas pjj, blogger buat pjj, pengalaman belajar pjj usm,


lepas berjaya angkat yang kecik-kecik tu. kitorang angkat beg troli besor ni pulak. tapi yang malangnya, masa nak angkat beg ana (belah kanan) roda dia tetiba patah. bukan 1 jer..tapi dua! adeh. masa tu cuak giler rasa. dah la beg tu 2 kali ganda berat dari badan aku... huhu... ~citer sambil lap-lap peluh.


kursus intensif pjj usm, pjj usm, info pjj usm, intensif pjj usm, kelas pjj, blogger buat pjj, pengalaman belajar pjj usm,

sedih tengok situasi ni..sob..sob.. :(

kursus intensif pjj usm, pjj usm, info pjj usm, intensif pjj usm, kelas pjj, blogger buat pjj, pengalaman belajar pjj usm,


lagi sedih kuasa dua bila jaa tengok tangga ni,
tinggi giler nak punggah beg...dushh...dushhh...
huwaaaa... ~pengsan!


kursus intensif pjj usm, pjj usm, info pjj usm, intensif pjj usm, kelas pjj, blogger buat pjj, pengalaman belajar pjj usm,


akhirnya berjaya gak sampai ke bilik.
masa ni muka senyum jer laaa
sebab kitorang ponteng taklimat dekan utk acara pembukaan
boleh rehat-rehat sambil regangkan urat kentut
muehehehhe...



p/s : tu je la dugaan nya....saje jer kasi tajuk gempak sikit..... :)
hihi. skang sume dalam keadaan baik-baik belaka dah.


21 comments:

  1. baik cerita pasal diri sendiri drp bergosip sal artis, nti jd mengumpat lak, lau lebih teruk jd fitnah, huish,, na'uzubillah kak jaa,,hehe....

    berat bena beg tu, patoh sapa, jd student lagi la kak jaa kito nih,, good luck deh,,hehe

    ReplyDelete
  2. ramainya..sampaikan boleh jem kat dalam USM..

    ReplyDelete
  3. makin kecik la jaa balik nanti. hihi.. dugaan betul.

    ReplyDelete
  4. ganaznya sampai dua tayar tercabut...

    ReplyDelete
  5. jalan jem.. beg tercabut roda.. ui naaaaa.....

    ReplyDelete
  6. roda patah sebab melebihi muatan ka kecuaian diri sendiri.hehe mesti ramai yang p kursus tu.

    ReplyDelete
  7. Bab nak angkat beg turun naik kolej tu paling malas faham faham lah perempuan, beg tak mahu kalah. Hehehe.

    ReplyDelete
  8. Alahai camne leh patah tu kak Jaa =)
    Sabar jelah, nak berjaya mmg banyak dugaannya.. moga semuanya baik2 je kak jaa,

    ReplyDelete
  9. aduyai sabar ajelah..seksa jugak tu nak bawk naik beg sebeban tu

    ReplyDelete
  10. as salam
    tulah dugaan nak jadi seorang pelajar yang berjaya

    boleh ajer..nanti apa-apa kamu email kat akak yer
    roslana_06@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  11. Alahai...punye lh jd raksasa sampai patah roda..hahaha..

    Selmt berrstudy

    ReplyDelete
  12. sampai patah roda tu jaa..
    nampak beno berat beg tu...
    nak pula jaa kena angkut naik atas...
    mmg mencabar kan..

    sabooo..

    ReplyDelete
  13. erm, dugaan betul..berat benor nmpaknya beg tu smpai patah roda...hehe...masa saya masuk degree dl pn lebih kurang la..nak2 plak bilik tgkat 4...semput angkut beg (walaupun abg saya yg angkat masa tu..hehe)

    ReplyDelete
  14. Waaa mmg mcbr sungguh.pjj kna dok asramake ja?bukan ujung mguje kna attend kelas?

    ReplyDelete
  15. besar gak beg tu. jenuh gak nak angkat tu.

    ReplyDelete
  16. V r same..nanti next intensif kita bkenalan..

    ReplyDelete
  17. Yap..u r rite.. mmg tangga tinggi... sakit semua badan.. tp demi cita2 kan..redah jer

    ReplyDelete
  18. V r same..nanti next intensif kita bkenalan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...