kelab blogger ben ashaari, KBBA,

28 January 2013

Jenjalan ke Rope Walk, Penang


salam to all my readers!

semalam cuti thaipusam. jadual jaa free. No Class, No Exam. Wahhh...suuuko! boleh jenjalan kenal penang. kalau dulu masa kursus orientasi kitorang ke Bukit Bendera dan Batu Feringgi kali ni kitorang jenjalan cuci mata di Rope Walk pulak.


jaa ada google tempat-tempat menarik di penang dan ramai yang syorkan Rope Walk ni. kata mereka wajib datang sini, coz banyak barang murah-murah. from head to toe... haha. kelengkapan rumah, baju, barang letrik, buah-buahan dan banyak lagi laaa..... like pasar malam gitu. tapi dia bukak siang hari jer.


masa kitorang ke sini. jalan jammed gile barbie. sibuk dan jammed ngan perarakan Perayaan Thaipusam yang cucuk tang hidung, tang pipi yang kunun tuk mencuci dosa tu. diorang siap pikul bekas besar gedabak di atas bahu/kepala meraka. apa tah nama dia tak tau lak jaa. suasana bising dengan puak mereka. huhu.




macam-macam benda dijual disini. barang baru ada, barang terpakai pun ada. jaa pulak tersangkut terpaut hati pada jam kuning dalam kotak tu. jaa tau kualiti jam tu tak elok macam jam branded. tapi saje beli sebab murah dan lawa. hihi. jaa beli gak perfume cap hayam kat situ. murah gak rege dia.


buah kat sini memang murah. memang betul apa yang dicanang orang. 10-14 biji sepuloh hingget jer.. ikut saiz la, ada gak yang 6-8 biji sepuloh hingget. jaa beli gak RM10. buah dokong pun murah gak 3kg sepuloh. murah lagi dari kelantan kot. sebab buah ni bukan buah yang relai/berterabur tu, dokong yg bertangkai cantik okey... ~lupa snap gambor dokong!


3 benda jer la yang jaa beli kat sini. saje jer datang berjalan. if ada yang murah, jaa beli gitu jer laa. kang kalau borong bebanyak, lari dari nawaitu sebenar jaa ke penang pulak... haha. kata datang untuk belajar, tapi merata perginya....hahahhaaa...oklah jaa stop kat sini dulu ya. nak turun brekfes ni! babai~



17 comments:

  1. Salam..seronok nye... nnti nk request jenjalan ke sana lah jugak!

    ReplyDelete
  2. waa... g derak deh kak jaa..haha...

    ReplyDelete
  3. bila murah2 mulalah kan..nak2 pula terbekenan, kalau tak beli nyesal..

    hihihi.. :)

    ReplyDelete
  4. wah jenjalan penang bestnyerr jaa oiii hehe

    ReplyDelete
  5. bestnye dh gi jenjalan.. sy x gi mn2 pun lg..huhu

    ReplyDelete
  6. dekat sgt dah tu ngan tmpt keja shu k.jaa.. tapi mmg betul. aritu shu first time g rokwalk, buah2 mmg muroh. hehe ^_^

    ReplyDelete
  7. Wah!!! seronoknya jalan2...hihihi teringat time bujang dulu2...

    ReplyDelete
  8. borong sakanla puan jaa.. heheh

    ReplyDelete
  9. wah best best! fiza duk Queensbay jerkkk.haha!

    ReplyDelete
  10. lawatan sambil belajar la ni kiranya ya. huhu..

    ReplyDelete
  11. hehehe
    lama x pergi ropewalk..ni mesti Cikna jeles ni.hahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...