kelab blogger ben ashaari, KBBA,

27 January 2013

Kisah Makan Di Padang Kota Lama


padang kota lama, makan di padang kota lama, pengalaman makan di padang kota lama, padang kota lama cekik darah, harga makanan padang,

hari ni jaa nak share kisah kami makan-makan di sekitar Penang pada 22/01/13 lepas. kitorang pergi bertiga berpandukan GPS (Guna Pun Sesat). Bukan nak kuar jauh, nak gi jenjalan carik makan di Padang Kota Lama je pongg. Jaa dah penah pergi sekali dulu masa hantar adik ipar dapat posting kat SK Sri Permai dulu, tapi sengaja nak pergi lagi….haha…

 

Makanya, dalam tak sampai 15 minit rasanya kitorang sampai. Dekat aje, tapi disebabkan guna GPS yang  Guna pun Sesat, maka terkial-kial gak la kami nak kesana sebab terlepas lorong yang sepatutnya, muahahahahaa….. ~tukang tgk GPS tu mmg teruk! Siapa? Aku lerr tuuu… kikiki…


sampai jer kat sini, berpuluh mat bangla datang berebut nak amik order. Pening tau ngan peel diorang yang tah apa-apa. Kami masa tu memang dah set dalam kepala nak makan char kuey tiow jer. So, mmg tak perlu nak memilih menu lain lagi dah.


Untuk hidangan sampingan kitorang order Sotong Kangkung sepinggan. pestime nak merasa mende tu, tapi hampehhh! rasanya tersanggatttttt laaaa tak sedap. menyesal beli. dah la mahal. tak berbaloi rasanya ngan regenya yang RM13 hingget tuu...separuh pun tak terusik. padahal bukan banyak ponggg!


  •  1 teh o ais RM2.00
  • 1 laicikang RM4.00
  • 1 abc RM4.00
  • 3 charkuetiow RM24.00
  • 1 sotong kangkung RM13.00
TOTAL = 47.00

kualiti makanan = 1/10 ~so bad!

kat sini harga makanan bagi jaa amat mahal dan dengan kualiti makanan yang tak sedap dan tidak kena dengan tekak jaa, jaa rasa cukup la ini kali terakhir jaa kesini. rakan jaa pun sama gak, sumenya tobat takmo datang dah. mahal kalau sedap takpe la jugak. ini tidak.... kelauttttt perginya!!


p/s : ni mungkin kali terakhir jaa mkn disini :(


11 comments:

  1. Napok gambo mcm sedap je...bru nk g try ...x jdi lh..hahaha

    ReplyDelete
  2. makan dekat situ memang mahal n xsedap,seyesly kami owg penang pun takut nk mkn kat situ...harap nama je glmor..

    ReplyDelete
  3. NAMPAK CAM SEDAKKK TP XSEDAKKK .. BAB KATE ORG JGN HANYA PNDANG LUARAN JE .. HIKHIK .. HARGE PUN MAHAL GILERRRR

    ReplyDelete
  4. alahai. mahalnya makanan. tak sanggup eden, haha

    ReplyDelete
  5. rugi je kan, nampak kemain lagi sedap.. :)

    nape jaa xcuba peasembor...

    ReplyDelete
  6. ala nampak sedap kemain tp ropanya palsu semua tu hehehe

    ReplyDelete
  7. aik 1/10 teruk sgt ke jaa? huhuhu..

    ReplyDelete
  8. mahalnyo charktiow dio, huhuhu

    ReplyDelete
  9. silap pilih tempat tu jaa. kena tanya org penang la mana yg sedap. huhu..

    ReplyDelete
  10. nampok bukan main lagi wat org terliur ye,

    ReplyDelete
  11. mmg mahal..
    ai skang mmg x mkn dah kat sini..baek Jaa g mkn kat Gurney Drive Jaa ato pun kat pdg Brown..sedap pun sedap..xdolah smp mcm nk sembelih tu kan..dah la smp2 kalut panggil ja..meluat.hahahaha tudia abis kuar dah :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...