kelab blogger ben ashaari, KBBA,

27 January 2013

mudahnya cuci baju di usm



masukkan syiling 50sen 4 keping (RM2)
gedung..gedang..gedung...gedang
dalam 25 minit dah pun siap dicuci


pastu buh lagi syiling 50sen 4 keping (RM2)
teeet...teeett...teeettt....tunggu 30 minit
siap dikeringkan sudaaa...
sidai dalam bilik jer lebih kurang 30 minit (jgn tutup kipas)
konfem keringgg boleh pakai hari tu jugak! muahahahaaa...


p/s : bagi korang mahai ke murah?

19 comments:

  1. Owhhh..lyn dri kan..kat area umah deqla pun ade gak...tp x tau lak brape RM...huhu...

    ReplyDelete
  2. Hmm.. Murah je tu. Only RM2. Hehh. Tp kalau ikut bill rumah tu mahal gak la. Tiap ari cuci baju, semua alat elektronik on, tp tup tup bill datang, only RM50 per month. Per month tuu, 4 minggu. Hiks. Bukan washing machine je yg on, semuaaa oo. Hehe.

    ReplyDelete
  3. lain ker tempat kering dan basuh.kalau gitu mahal jugak la.dulu rasa mcm rm2 siap basuh dan kering terus.

    ReplyDelete
  4. sepatutnya sekolah kami pun guna yang macamni juga, tp tak sampai2 lagi pun machine nya

    ReplyDelete
  5. kalo tdesak xleh kira mahal murah dah jaa huhuhu..

    ReplyDelete
  6. maksudnya ni rm2 utk basuh, lepastu rm2 lagi utk kering ke? mahal kot. dulu selalu cuci mase kat kolej rm2 tu basuh dgn siap kering skali..hee

    ReplyDelete
  7. X tau lh mhal ke dok..dok rajin guna lg

    ReplyDelete
  8. murah. nak cari 50sen tu yang payah..

    ReplyDelete
  9. Di uitm dulu pun rm2 jugak untuk satu cucian tu tapi yang paling naik angin bila orang lain nak guna mesin tu terus dia hentikan basuhan kita. Dengan kain yang masih basah dan tak siap cuci tu dia letak balik dalam bakul kita.

    ReplyDelete
  10. masa belajar dulu,ada jgk guna mesin basuh baju outamatik nih,tapi rsanya sekali masukkan duit,siap dengan pengering lagi....mabe yg ini jenis lain...:p

    ReplyDelete
  11. kalau hari2 parah..
    tapi kalau seminggu sekali oklah kot...
    pastu jgn basuh sikit2..rugi..hihi

    ReplyDelete
  12. murah la tu. kalau kat laundry mau berpulu2 hengget dah. senang keja.

    ReplyDelete
  13. ok lah..janji mudah & senang dr nkn susah payah kuar kan :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...