kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 January 2013

Safi Rania Gold, Untuk Orang Tua?



Sebut kata cantik, sume orang nak cantik. tak kira boboy mahupun gegurl! sume nya nak melawa jer kan? sama la ngan jaa, jaa pun ofkos nak cantik. camana pulak ngan korang? mesti sama gak kan? bukan tak bersyukur dengan apa yang ada, cuma nak up kan sikit lagi jer... nak 'jaga' orang kata... hihi.

amboihh panjang lak mukadimah kali ni yer. sungguh hover! jaa benornya nak mintak pandangan korang ni. betul ke Safi Rania Gold ni untuk makcik-makcik menopause 30an jer? konfius larr... cer kongsi sikit ngan jaa kalau ada sesapa kat sini yang tengah duk guna produk ni. aii sgt2 perlukan komen2 dari korang ni.

jaa terliur gile vavi ngan produk ni. memang perasaan duk berdondang sayang... macam terpanggil-panggil jer suruh rembat Safi Rania Gold tuh... muahhaaha.. gedik kan? orang nak cantik kita pun sibuk nak cantik. T_T nak pakai yg lagi branded yang rege empat lima ratus aii fengsan dok mampu... yang ini jer laa yang mampu nya. kikiki...


update : jaa dah beli Safi Rania ni... --> BACA SINI




36 comments:

  1. mungkin kot.
    sebab umi wan hok pakai benda ni.
    hehhe

    modelpun Rozita Che Wan.

    ReplyDelete
  2. Nurul xpakai set.pakai pencuci muka je.jenama nielah.

    ReplyDelete
  3. Fie pernah makan cleanser dia, memang bagus nie jaa, kulit jadi soft je. Safi memang produk dia semua bagus bagus jaa

    ReplyDelete
  4. pernah terdesak takde cuci muka , curi mak punya . jenama nie laa . nasib ok dengan muka ! hahaha . ok la jugak sampai penah terfikir nak guna yg nie jugokk . muehehe . tapi dulu je , skang tak guna dohhh :)

    ReplyDelete
  5. huhuhu.. terasa tuanya dirini bila digelar makcik n bila dah masuk 30.. huhuhu.. hehehe.. akk pakai produknih kalu tak silap dah setahun gak lah dan baru 2 kali beli utk refill. nak beli yg mhl tak mampu, so pakai raniajelah..
    ada sekali tu muka kena sunburn, selalu lama gak nak putih balik tp bila pake rania, muka cepat putih dan kurang mengelupas akibat sunburn. itulah pengalaman akk nih.

    ReplyDelete
  6. Xpernah la pulak dgr utk org tua.. Sebab ada gold hablur :) pakai je kalau nk pakai kak jaa

    ReplyDelete
  7. kite pun tak tahu.. tapi ramai jugak yg ckap mcm tu, Safi Rania hanya utk org 30an keatas

    ReplyDelete
  8. SAFI RANIA GOLD .. :) XPENAH TRY .. DEQ KAI SAFI MENTIMUN

    ReplyDelete
  9. serupo lah kito,sejak masuk thun baru ni(umur smakin meningkatttt) braso nk pakai rania pulok,slmo ni pakai hok biaso jah.

    *hok x inbox jaa lg nk wat gano.cikji mention doh diblog cikji brapo kali pahtu di blog dorg pun cikji oyk melainkan xjupo button komen n shoutbox.

    ReplyDelete
  10. Deqla pakai safi gak..tp yg hijo tu...just safi...rasanya deqla mmg dah sesuai guna safi rania gold ni..al-maklum nk masok arena 30an dah..haha..x sure lak org muda bole guna ke x..bole kot...

    ReplyDelete
  11. leeza pakai toner jer.. yg beli kat sasa...
    pakai pelembap salfi balqis.. pencuci salfi balgis gak.. tu jer. then bedak silkygirl.. jimat byk.. aaaaaa

    ReplyDelete
  12. alah,boleh aje..cheery pun pakai cream dia tu..dululah ,rembat yang akak punya..hahaha

    ReplyDelete
  13. ayu pnh cuba tp kjp ja..hihi..rsa org mda pn ssuai gna..

    ReplyDelete
  14. Maybe duta dia asyik pompuan berumur kot Jaa tu yg ramai ingat untuk yg dah tua..tapi x pasti gak la utk golongan yg mana...

    ReplyDelete
  15. nur pun xberapa pasti..
    cuba jaa tnya promoter tu...

    tapi rasanya tak salah kalau pakai, buat apa nak tggu 30 baru nak cegahkan...

    baik cegah dari sekarang...hihi

    ReplyDelete
  16. kwan sya ade je yg pkai ni..okay je.. tak semestinya org tua je pakai hihihi

    ReplyDelete
  17. untunglah bg yang boleh pakai.. ena tak boleh langsung pakai.. naik jerawat! kena pakai yg barangan kuat sedikit, then mestilah harganyaaa mahal gak an.. choiii tak suka aaa....

    ReplyDelete
  18. tgk kulit muka jaa dh cantikkkkkk pun..hehee nnti pakai safi ni makin cantekk la yer

    ReplyDelete
  19. saya guna je jaa...ok je jaa..ke sya dah tua tu sesuai..hahhaha....tapi produk safi semua ok2 kot...sya tak de masalah dengan produk safi ni...

    ReplyDelete
  20. haaaaaaaaaaaaaaippp makcik ni dah masuk 30an ni..sensitip sebut tua..kah3x..

    salam ziarah :)

    ReplyDelete
  21. takpernah guna,so xtaw.tp my mom dan ibu sedara pernah guna.tapi mungkin kurg sesuai..lain kulit lain kesannya.

    ReplyDelete
  22. erkkk..kalo 30an tu dah makcik2 eh..hahaha adoii takut ni x lama sgt lah nak join makcik2 ni..hehehe

    ai x pnh guna safi rania gold ni tp kwn ai pakai nmpk cntik je muka dia tp dia bkn makcik2 lagik.haha
    cuba lah jaa nti kongsi2 kan ye :)

    ReplyDelete
  23. CF guna safi rania gold ni.
    husband yang suruh pakai. huhu.
    dulu guna produk syahirah.
    tapi lepas dapat tahu produk syahirah tu ada bahan yang boleh menyebabkan kanser terus bertukar ke SRG.
    CF guna pembersih muka dan krim siang je. ingat nak guna simply siti tapi mahal giler2. huhuhu.

    ReplyDelete
  24. produk ni bkn utk makcik2 la.. tp utk yg brusia 25thn ke atas.. bila usia meningkat,kolagen dlm bdn kita berkurang.. safi rania gold ni best sb ada kndungn kolagen dan emas 24k. sy gna produk ni bru smnggu lbh,alhamdulillah muka da bersih pun..langsung xda jerawat. lagi 1,sy jga mkn kolagen yg asli mgkin sbb tu produk ni cpt bkesan dgn sy..

    ReplyDelete
  25. sapa cakap produk ni utk makcik2? pembetulan ye,bkn utk makcik2 tp utk yg berusia 25thn ke atas.. produk ni ada kandungan kolagen dan emas 24k. bila da berumur 25thn da,kolagen dlm bdn kita akan cepat berkurang.. lagi cepat berkurang bila org tu suka minum minuman yang berkafein. sy guna produk ni dlm minggu lepas.. alhamdulillah jerawat xda pun. lagi 1,sy mkn kolagen asli mungkin sb tu produk ni brkesan dgn sy..

    ReplyDelete
  26. tak kisah la untuk org tua pun.kalau berkesan utk kita, guna jea.

    ramai yg cakap safi rania gold ni bagus. isteri tomok pun guna produk ni jugak

    ReplyDelete
  27. @fifie ramai yg pakai cleanser rania ni yer...

    @wan nurul hezrina abd halim best x kak?

    @Syazwan Che Deraman ooo umi wan pun guna rania ekk.... bgus laa...

    ReplyDelete
  28. @syafiqah zuhari try la guna dlm jangka masa pjg pulak mana tau kot jadi lebih cantik...hihi..

    ReplyDelete
  29. @Syaz Blackrose bukan gitu maksud jaa laa kak....haha. btw, tengkiu yer share pengalaman akak....

    ReplyDelete
  30. @baby comel jaa mmg nak pakai pun...saja nk tnya pandanagan org ramai dulu...hihi..

    ReplyDelete
  31. @^^eKaTiKaH^^ ye ke, ehh...seram lak dgr... jaa betul2 nk try ni...

    ReplyDelete
  32. pakai benda ni kan blh prevent kedutan dan sebagainya. sy rasa pakai dri muda la bagus. jgn tunggu dh tua baru nak pakai. betol dak? haha

    ReplyDelete
  33. lepas sebulan bagitau kesannya k. hhehehe..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...