Pages




01 January 2013

Sekitar Banjir di Tumpat Kelantan (Part 2)


salam dears!
jom layan pic banjir...sambungan entry kelmarin.

kat bawah ni antara beberapa gambar rumah dan masjid yang jaa sempat snap masa meronda kawasan banjir berdekatan Kampung Kajang Sebidang (Daerah Tumpat) Kelantan. semua gambar2 ini fresh dari my henpon nokia cikai, tadak sebarang unsur edit yer... gambar banjir ni bertarikh 28/12/12...  


uikk.... siap main kayak lagi tuu... :)


yang ni, tuan rumah maybe dah pindah kot


 yang ini pon sama, sebab sepi jer


ni rumah bekas jiran jaa dulu (dia baru berpindah kesini)


FYI, buat readers yg dok luar kelantan, kawasan banjir ini bukan di dalam bandar Kota Bharu yer. ini adalah di Daerah Tumpat. jauh dari bandar. tapi bukan bermaksud kawasan pedalaman or hulu ok. dekat jer dengan Kampung Bunohan... takkan tak penah dengar Bunohan kot? filem tersohor tu...kikiki... ~beriklan sekejap! 


rumah besar cenggini pun naik air gak


 budak kecik duk mengharung banjir, berani sungguh dia.


 bisnes tetap berjalan even kedai dah masuk air....hihi.  ^_^


tempat ni dekat saja ngan rumah jaa benornya.. bezanya, rumah jaa duk kat tepi jalan besar laluan Wakaf Bharu-Pengkalan Kubor. kawasan yang naik air ni pulak, kena masuk lorong (jauh la sikit ngn jalan besar) jaa kena rempit ngan motor baru ler sampai. kalau jalan kaki? err..sampai jugak. tapi lambat ler...hihihi.. eh, korang nak tau dak, camana cara jaa snap gambar2 ni sume? hahahaa...kalau nak tau, sila tunggu yaa.... citer ni ada sambungan lagi ni. (Part 3) kikiki...



p/s: boleh klik like dan share kalau suka entry ini.

14 comments:

  1. alamak terukny banjir die. moga cepat surut.

    ReplyDelete
  2. teruk jga banjir ni...huhu cmna la jaa snap gambo banjir tu

    ReplyDelete
  3. kajang sebidang tu kek mano jaa? atas lagi dr bunohan ke?

    ReplyDelete
  4. baru tahu filem bunohan tu siap ada kg bunohan.. hehe.. rumah jaa naik air x?

    ReplyDelete
  5. Kesiannya.... tiap2 tahun banjir... anggaplah ianya satu ujian....

    ReplyDelete
  6. mee g dh bunohan skali. terlalu sb nkg pantai7. jauh woooooo .. saket urat drve keto hahahhaha

    ReplyDelete
  7. Kat mn ni?? x pernah dgr pulok..hihi...apapun..moga semuanya selmt..keadaan dan cuaca kembali terkawal...

    ReplyDelete
  8. beraninya budak tu..
    bahaya biarkan sorang2..

    ReplyDelete
  9. beraninya budak kecik tu. Jaga diri kak jaa. Hope banjir cepat surut.

    ReplyDelete
  10. eeeeeee. beani sgt tu, skali kne gigit lintah baru tahu.

    ReplyDelete
  11. takut la kalau kena kat umah sendiri..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Buku Denaihati