kelab blogger ben ashaari, KBBA,

27 January 2013

Tips : jika anak merindui kita


salam dears! sihat kah? jaa pulak kat sini sihat-sihat saja. cukup makan, cukup pakai dan cukup tido lagi setakat ni, cuma tak cukup kilo jer.... ngeh.. ngeh.. ngeh.. hari ni hari ketujuh jaa di Penang. alhamdulillah semuanya ok bagi jaa. langsung takde masalah. cuma rindukan family jer. hihi.


terubat rindu jaa kat fikri tiap kali bervideo call dengan fesbuk. suka jer fikri bila dapat tengok jaa. dia siap cium gambar jaa lagi kat skrin, jaa tau sebab en.suami letak webcam menghadap skrin. so jaa boleh nampak reaksi fikri sentuh dan cium muka jaa... masa tu sebak jer rasa... tapi tahan, tahan dan tahan!

en.suami cakap fikri menangis gak bila nak tido memalam. fikri tu tido ngan jaa benornya bila malam. en.suami kata banyak kali dia tersedar. macam dia tau jaa takde sebelah dia kot. pastu bila lepas video call fikri menangis gak. maybe tak puas nak tengok mama dia kot. hrmmm... touching betul rasa. sangat sebak!

 

eh, ada seorang makcik bagi tips kat jaa. katanya untuk elakkan anak rindukan kita masa kita kuar outstation atau kemana-mana, tinggalkan baju yang kita dah guna tanpa basuh. pastu bila malam guna baju tu untuk selimutkan dia. katanya, insyaALLAH anak akan mudah lena? betul ke ehhh? jaa tak guna cara tu sebab fikri tak suka tido berselimut. ke korang ada tips lain ni? jom la kongsi....
tapi.... kalo bapak yg rindu, camano pulok? kekeke. ~18sx! 





8 comments:

  1. jaa wani bru tgk komen jaa bg no fon tu hr ni...sorry nah...

    a'a mak wani pun ada gtau petua tu..husband kalu balik cuti kan pastu nk balik keje pulak wani slalu xbasuh lg baju yg dia pakai last tu bg kt qalief time nk tido

    ReplyDelete
  2. Owh yeke..x penah lak dgr tips ni...haha..kalo bpk yg rindu biaq p la..dah besar pjg pndai2 la..haha..tp kesian jugak kan..hahaha

    ReplyDelete
  3. yg mbaca pun sebak jugak ni jaa..!
    kesian fikri..a'ah betullah tips tu..ingat lagi mak tggalkan kain batik untuk adik...

    mak kena masuk wad....tu yg tggalkan kain batik...menjadi jugalah tips ni. sbb baby ade bau ibu, dia fikir ibu sentiasa adeee...

    ReplyDelete
  4. hahaha..comel je ..kesian ank akk ..klu mak lyeen buat pun mcm tu..tggal baju yg dia dah pakai..hehee..:P

    ReplyDelete
  5. bila berjauhan tu mmg la rindu kan.lagi2 bila jauh dgn anak ni

    ReplyDelete
  6. selain bselimut ja blh bg dia pgg bt peluk jaa..betul juga tips tu :)

    ReplyDelete
  7. fikri jaa tinggalkan dekat hubby sepenuhnya ke? siannya dia mesti la rindu mak tercinta. boleh try petua tu nanti. utk anak & bapak sekali. haha..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...