kelab blogger ben ashaari, KBBA,

13 February 2013

Buku Resepi Chef Hanieliza


salam dears! jaa nak kongsi ngan korang pasal buku resepi comel molek dari Chef dan Blogger masakan tersohor iaitu Chef Hanieliza! jaa terpikat ngan buku-buku dia masa ke gi ke SMO (Syarikat Muda Osman). buku ni bagus tau. gambar sangat terang dan jelas step by step. sangat menarik perhatian!




sangat bagus untuk kita orang pompuan untuk menambah kepandaian dalam memasak. harga tak mahal setiap satu tu RM5.50 jer. jaa pulak memang ada member card SMO so dapat diskaun 10%. sangat untung tau. plus bila jaa beli tu just guna Baucer Buku 1 Malaysia jer, lagi berbaloi-baloi..hihihihi...

 


jaa pun beli jugak majalah RASA keluaran Mac 2013. Specialnya RASA pada bulan ini adalah kerana memaparkan Resepi Blogger-blogger fofulor, especially blogger 'Che Mat gebu' yang popular dikalangan kita semua melalui resepi yang best, melalui blognya : 'Dunia Tanpa Sempadan'




lagi special bila RASA turut memaparkan gambar Mat Gebu yang kita semua sedia maklum dia memang tak suka menonjolkan diri di blog dia mahupun blog blogger lain. korang yang nak kenal muka Mat gebu jom la cepat-cepat beli majalah RASA ni ya.....



p/s : hensem jugak Che Mat Gebu kita tu kan....? heee :)


34 comments:

  1. pernah jugak beli buku masakan chef ni. lepas pindah rumah aritu terus tersimpan rapi. huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CF mmg expert dah. xtgk buku pon dh pandai masak...heee..

      Delete
  2. lama dah tak beli buku resepi ni...
    hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknur hebat dah memasak. xyah beli buku dah. :)

      Delete
  3. Kak jaa suka memasak eh? Wah byknyq buku resepi beli. Jom kita memasak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsuka jugak. tp dah kawin ni kena la tambah ilmu lagi....hihi

      Delete
  4. HAHA..owh..2 lah mat gebu yeh..gebu cm namanya juga..hehe

    ReplyDelete
  5. sama la..kite pun beli buku resepi guna bb1m..:)

    ReplyDelete
  6. sakan shopping buku masak2. harusla masak best2 lepas ni. :D

    ReplyDelete
  7. time lapor best layan buku resepi..
    hahahha....

    ReplyDelete
  8. Wahhh beli buku resepi ye..

    MJ beli gak buku + alat tulis.. baru guna RM100, ada belen lg RM150 :D

    ReplyDelete
  9. fiza xguna lg baucer tu.hikss.. wahhh PCM masuk mag laaa..

    ReplyDelete
  10. baru hana nak buat kira2 berapa jaa ha biskan untuk beli buku2 tu. last2 beli pakai baucer.hahaha

    ReplyDelete
  11. Salam kenal dan follow :)
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2013/02/cats-fight-giveaway.html

    ReplyDelete
  12. bagus ada buku resipi nih.. mesti teruja nk cuba mcm2 resipi kan...

    ReplyDelete
  13. Waa mesti ja dah pndai msak ni.leh ganti cef lepasni

    ReplyDelete
  14. saya pun bt koleksi jugak buku chef hanieliza ni.. yg senangnya memasak...tp blm lengkap la lagi...

    ReplyDelete
  15. Tercari-cari jugak buku masakan yg jelas step by step die. Kadang2 beli buku masakan, x berape faham steps die.

    ReplyDelete
  16. lps ni cnfirm Jaa masak sedap nih..pastu share2 kan lah ye.hehe
    nk.soh pos nk rs jauh sgt kan.kang posmen makan dulu.hehe

    ReplyDelete
  17. nak masak.. nak masak.. hehe

    jemput join segmen saya k.. :)

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
  18. teringin gak nak beli buku Chef Hanieliza , Buku 1 Hari 1 Resipi .

    ReplyDelete
  19. dah beli 2,jangan lupa pratikkan pulak..mihhmih...

    ReplyDelete
  20. dah beli 2,jangan lupa pratikkan,mihmihh..

    ReplyDelete
  21. shida teringin nk beli buku masakan tp smpai laa ni xterbeli lg haihh~

    ReplyDelete
  22. haaaaaaaaaa. waaaaaaa. yg ni pun ngidam. hihi. tapi nak yg 365 resepi tu. :)

    ReplyDelete
  23. Wah dah ada buku resepi sendiri kak Hanieliza tu yea.. Memula kenal dia melalui fotopages je dulu...orgnya memang ramah tamah dan penuh idea kreatif mencipta resepi..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...