kelab blogger ben ashaari, KBBA,

18 February 2013

FIKRI : 1 tahun 4 bulan


lama tak update pasal anak bujang jaa yang sorang ni kan? ada yang rindu tak? asyik citer pasal mak jer kan. hari ni nak story pasal fikri pulak. ekceli fikri kurang sihat sikit skrg ni. bukan demam tapi selesema. makan nasik pun dah tak selaju dulu. tapi bab melasak masih aktif lagi even selesema.. hihi.


now, dia sombong ngan jaa tau!

sejak jaa balik kelantan hari tu, sombong bukan main. kalau nak amik dia di rumah pengasuh, konfem menangis. takmo jaa dukung. nak duk ngan pengasuh jer. geram betul. sajer jer nak amik perhatian lebih. padahal time dirumah elok jer nak bersama ngan jaa. abah dia nak amik pun taknak. ngegada betul.

kalau amik fikri di rumah pengasuh, konfem riuh sekampung ngan suara dia. meraung-raung sebab taknak balik ngan jaa. adeh. maybe sebab selalu kena tinggalkan di rumah pengasuh time jaa bekerja, dia macam dah serasi ngan mak pengasuh dia tu kot.... ermm... sayang sungguh dia ngan pengasuhnya tu...


p/s : jaa syukur dapat pengasuh yang baik dan amanah!
p/s : seriau tgk video bayi dibuat macam lempeng --> SINI


21 comments:

  1. cheery xsanggup nak tengok video tu..fikri berdendam kot jaa slalu tinggal dia kat pengasuh..haha..eh memandai aje aku ni..memain ckp aje jaa..

    ReplyDelete
  2. hihi,, kami dulu pun asyik kena tinggal dengan pengasuh je,,, tp mak tetap number 1..hik3..

    fikri comei!!!

    ReplyDelete
  3. hehehe sebab akk xmo main kejar2 dia kat rumah kot... XD comelnyaaa dah tumbuh gigi dua hnsem boy ni... xsihat nk mmbesaulah tu.. heeeee

    ReplyDelete
  4. bertuah dapat pengasuh yg baik. risau je sekarang ni mcm2 kes.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..beruntung ada pengasuh camtu...bukan senang nak dpt camtu skrg tau jaa..

    mmg tak sangup tgok video tuh...mcm2 la perangai pelik manusia skrg nih!

    ReplyDelete
  6. comeinya dia..teringat kat bayi kena lambung tu..
    sedihkan..

    ReplyDelete
  7. comel nyer fikri....


    rasa nyer pengasuh indon tu sakit mental..

    ReplyDelete
  8. alamak ,xmo la tgk vdeo tu seramm..
    aloo loo fikri majok la tu,asyk kna tnggl je.nghee

    ReplyDelete
  9. tak sanggup nak tgk video tu
    bagus la fikri dapat pengasuh yg bagus. siap tak nak balik lagi tu..hehe

    ReplyDelete
  10. untung la dapat pengasuh yg bertanggungjawab kan...seriau dengar kes budak kena dera dengan pengasuh kan...

    ReplyDelete
  11. comelnya ^^ nak ad baby comel mcm tu jgak ^^

    ReplyDelete
  12. Mv takut juga dgn berita tue....huhu

    ReplyDelete
  13. comel..untung dapat pengasuh yg baik..

    ReplyDelete
  14. bertuahla jaa dapat cr pgasuh yg mcm tu..lbh baik amik org kite dr org luar..

    ReplyDelete
  15. alolo comelnye ank bujang jaa nih... eeeiii geram !!

    ReplyDelete
  16. perghhh
    ensem ni nti hero Jaa besorr nti..skang kiut miut nih :)

    ReplyDelete
  17. cikji xleh tgk video tu,xsanggup.

    *save date molek la utk berchimchum,tp trekkk ni kito keno bwk toklaki la pasal i ni kae xleh bwk keto,kihkih

    ReplyDelete
  18. tak sanggup tgk video amah lambung tu. rase nak lempang je die.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...