kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 February 2013

Gadget Baru : TABLET PHONE HKV



salam dears! lama jaa tak update blog kan? ada yang rindu tak nih? muahahaha.... hari ni rajin dah nak update. nak update pasal gajet baru laaa.... jangan jeles lak yer... hihihi... hari pertama jaa balik kelantan hari tu, en.suami bawak jer ke KB MALL katanya nak usha tablet. dalam hati jaa dah mula kembang setaman dah. bestnya...! boleh bergaya ngan IPAD APLLE ataupun TAB SAMSUNG... phewww.. best2x... ~mata ke atas tangan di dada!

TABLET PHONE HKV, ipad hkv, tab hkv, telefon khv, gadjet hkv,

sebut kata tablet, sume orang terliur jer kan? jaa pun sama la. opkos selalu jer tanam impian nak dapatkan jugak. tapi dah setiap satu gajet tu regenya sama mahal 'murah' ngan gaji jaa....huhu... i'm so sorry la, tak berani nak grab. takut ada gak nanti yang kena makan megi tetiap hari nak menunggu gaji lagi...



oleh kerana jaa tahu status poket kitorang ni di paras yang mana, so hokey ler. aii takleh nak berangan mat jenin sangat. terima jer apa yang ada, yang sesuai ngan bajet kami. so kitorang decided untuk amik yang Brand HKV ni jer. dengan aplikasi yang serba complete, bagi jaa RM699 tu harga yang sangat berbaloi dah. harap nak reka sendiri, konfem tak menjadi... ye dok?



SPESIFIKASI TABLET HKV

  • android 4.1 Jelly Bean
  • screen 7"
  • internal 2GB
  • external 32GB (beli asing)
  • processor Dual Core
  • kamera belakang 5MP
  • kamera depan 2MP
  • dual simcard available
  • call, sms, mms, 3G
  • TV/RADIO
  • Bluetooth
  • Wifi
  • GPS
  • percuma Handfree bluetooth

p/s : yes...akhirnya boleh merasa 'IPAD' gak...tengkiu my darling!

21 comments:

  1. Waaaaahhhh..untung la cik jaa..ichi suami belikan..cik cah jugak masih menanam keinginan memiliki ipad..haha

    ReplyDelete
  2. waa.. bestnya jaa...
    tahniah tahniah. hehe.

    ReplyDelete
  3. wah.. ok la tu spec nye mcm standing dengan gadjet yg lain.. rupenya mcm mini ipad dh... hehe..

    ReplyDelete
  4. wawawahhh..suke ler tu.hehehe
    eh HKV tu brand taiwan ke Jaa ?
    jgn2 tdo pun dgn ipad x Jaa.hehehe

    ReplyDelete
  5. sekarang banyak dah tablet dekat kedai dah kan...ingat nanti nak sambar jugak 1 yang jenama biasa-biasa je..huhu...

    ReplyDelete
  6. wah.. lebih kurang sama je dgn ipad!bestnya.. tahniah dear!

    ReplyDelete
  7. kalau internet pakej macam mana pula jaa..?

    ReplyDelete
  8. wahhhh... bestnye... tengah berangan gak ni... huhu...

    ReplyDelete
  9. tahniah kak ja..hehe... tak rajin lagi g beli gadjet kat kb mall, dgr kata harga lebih mahal dr harga asal,,ye ko?

    ReplyDelete
  10. HKV ni product mana jaa.. wahh kemain lagi seronok ye. jellyy lah. :D

    ReplyDelete
  11. ooo..HKV yer..ingt ipad sungguh...hihihi..okla tu..ala2x pon ada..org len takde ^^

    ReplyDelete
  12. bestnyer suami belikan :)
    nnt rajin la nampak ja update blog

    ReplyDelete
  13. perghhhhhh. untung la die. mengidam la jugak nak ipad ni. :)

    ReplyDelete
  14. Wah specs tablet tu complete la Jaa..Kira ok la tu.. Harga pun berpatutan..

    ReplyDelete
  15. masalahnya. . kita belum tau lg. . sama ada hardware tersebut ada masalah hang dan software yg tidak stabil. . so sapa ada pengalamn guna HKV ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalh hang 2 ada..mula2 beli hkv ni dua kali jga p kdai ..rosak le..tpi x pe rosak time ada warnty...guna x sebulan da rosak..tpi syang nk buang alang2 da beli guna dulu.tpi lepas dibaiki ni..terasa ok gak..xda msalah hang lagi...HKV TYM5..

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...