kelab blogger ben ashaari, KBBA,

24 February 2013

Happy dengan Happy Prepaid


Jaa nak bagitahu kat korang yang jaa sedang happy dengan happy prepaid sekarang nih! Hikhik. Nak tahu kenapa? Meh jaa cerita. Khamis lepas 21.02.2013, masa jaa balik kerja pukul 5 petang. En.suami ajak jaa ke KBMALL katanya nak gi carik screen protector untuk Ipad HKV yang kami baru beli tuh.
  


So, masa sampai kat Kbmall tu, jaa ada nampak pihak Happy Prepaid buat promotion starter pack baru diorang. Rege sangat murah RM12 dengan prepaid didalam sebanyak RM9. jaa memula taknak juga. Tapi bila tengok Happy Prepaid tu banyak kelebihan terus jer setuju beli. (dah lari dari niat asal ke Kbmall) (>_<)

Kelebihan Happy prepaid :
Free CALL dan SMS ke 3 nombor Sekawan (febret)
Pakej internet RM1/sehari


Makanya, jaa grab la dua. 1 untuk jaa dan 1 untuk en.suami. untung la kalau dapat buat panggilan percuma tetiap hari. Pakej internet pun murah. Laju pulak tu. harga mampu! Boleh jaa letak sim ni di Ipad HKV. Senang nak online bila diluar rumah. Kat rumah jaa tak risau. sebab jaa memang langgan streamyx, boleh guna wifi jer. So, dengan Happy ni jaa masih boleh berinternet hanya dengan RM1 sehari. Murahkan?



Lepas tu yang buat jaa bertambah happy adalah bila jaa dapat hamper free dari Happy jugak. Caranya, just topup RM30 dan jaa dapat putar Roda Impian kat belakang tuh. Sekali dapat hamper daaa... huwaa... hepy sungguh! Happy berganda-ganda ngan happy.


p/s : bab free, sesape pun hepy. Ye dok? Ngee!
p/s : ini jawapan untuk Cik Nur yg tanya pakej internet yg jaa guna. :)

26 comments:

  1. Hi jaa :P

    happy 01 berapa? ingatkan digi plan murah lg.. hehe

    ReplyDelete
  2. wahh,betul2 happy dgn happy ni..besnya..

    ReplyDelete
  3. wahhh untungnyaa kak... akk, okay tak guna happy ni??? ena nak tukar no.. ena dah xmo guna celcom... cekik darah

    ReplyDelete
    Replies
    1. k.jaa guna utk internet jer pastu buat call free ngn en.suami jer. xbuat call out ke nombor lain.

      Delete
  4. sya guna celcom je hihi..kat sini tak pernah jumpa lagi la ada promotion happy ni

    ReplyDelete
  5. hai ja.. wahhhh mmg happy bergande2 la kan siap dpt hamper lagi tu.. hehe



    kat area sini susah nak jumpa sim happy ni.. kat area pantai timur je kot senang nk cari ek ja ? sbbnye akak ipar org ganu.. jenuh gak dah die round area2 perak -- slngor ni tp mmg susah nk jumpa sim happy ni..




    slm kenal,
    cik ana

    ReplyDelete
  6. wahhh...rm1 shari bersama happy..?
    mmg happylah kan.. :)

    ermm..kalau masukkan simkad happy tu dalam brukband boleh tak agak2nya jaa..?

    ReplyDelete
  7. patutla nama dia happy. memang happy sungguh. hihihi..

    ReplyDelete
  8. btl2 mmg hppy sungguh ni kak jaa.. Happy tu utk pantai timur je ke? sini mcm xde pun

    ReplyDelete
  9. Mcm2 skng ni...bole wat pilihan yg terbaik...smpt tu brrgmbo dgn gewey hepi..hihihi

    ReplyDelete
  10. best giler jaa. happy ni semua tempat pon dapat line ke?

    ReplyDelete
  11. Happy nyer jaa....errr...kat sini jarang lak nampak...ker saya yg x prihatin..apapun terbaiklah happy

    ReplyDelete
  12. amboi. sonotla die. hampe lagi dpt. ;)

    ReplyDelete
  13. hepi sgguh Jaa..
    ni lah namanya rezeki :)

    ReplyDelete
  14. untung la. dapat free hamper lagi.
    murah rezeki

    ReplyDelete
  15. Bertuah camni opkoz hepi sesangat ni...

    ReplyDelete
  16. sy pun guna DIGI Happy prepaid . (Happy Prepaid Sekawan (Edisi SKMM) tersedia dengan kredit RM50 dan mempunyai tempoh sahlaku selama 5 hari, just bayar 50 tu je dapat Full set lengkap ngn Phone Alcatel One Touch Glory 2S)

    DIGI HAPPY PREPAID SEKAWAN (HAMPIR SAMA DGN DIGI EASY) :
    3 nombor digi@happy pilihan free call & SMS 24jam
    Caj call adalah flat rate (kadar rata) ke semua telco :
    -call jika dlm kelantan dan terengganu 20 sen / min (60 saat / blok)
    -lain-lain negeri 30 sen / min (30 saat / blok)
    -SMS 6sen - Kepada semua rangkaian
    -TOPUP MENGGUNAKAN KAD RELOAD/RELOAD DIGI ATAU HAPPY


    KELEBIHAN :

    -3 NO DIGI/HAPPY BOLEH DIREGISTER UTK DAPAT FREE CALL DAN FREE SMS 24JAM SETIAP HARI SETIAP WAKTU
    ( ble kita register 3 no tu otomatik jdi free call dgn free sms - jimat...sebab cuma perlu
    topup utk lanjutkan expired date dia...jd duit kredit tu boleh wt main internet@ utk kol no
    lain yg x di register dlm 3 no tu) tp biasenye sy gune wifi free @ umah je lau nk on9 ngan
    phone.. time duk kat tmpt xde wifi bru gune n langgan tenet Rm1 tu..pastu Off/unsubscribed
    balik..hehe... X Yah langgan plan tenet pn xpe lau kat tmpat korang tu ade wifi.

    -LAYARI FACEBOOK PERCUMA DGN FACEBOOK ZERO

    -PLAN INTERNET TANPA HAD PENGGUNAAN SELAGI TIDAK TAMAT TEMPOH ( ade option utk langan RM 1 SEHARI/RM15 SEMINGGU @ RM30 SEBULAN...jd xde masalah.. )

    utk RM1 SEHARI tu kuota Internet yg diberikan adalah 30mb,jadi 30mb x 30 hari = 900MB pd harga rm 30

    Utk RM15 SEMINGGU/450MB kuota Internet

    Utk RM30 SEBULAN & kuota Internet yang akan diberikan ialah 600MB.

    Utk RM48 Sebulan / 2G kuota Internet

    (Langgan Tenet dia akan auto renew mengikut pakej yg kite langgan contoh utk pakej Rm1
    sehari akn auto renew hari2..so kalau xnk guna internet RM1 sehari KENE OFF@unsubscribed la
    bile time x gune kalau x mkn kredit...)
    *** begitu gak utk bulan/minggu akn auto renew pd bulan/minggu berikutnya..


    JIKA TIDAK LANGGAN INTERNET akan dicaj berdasarkan kadar "Pay-As-You-Use", iaitu RM0.50
    bagi setiap 50kb, sehingga RM3- Max RM5 untuk sehari.Contoh-pd hari rabu korang gune tenet
    tanpa langgan plan tenet & penggunaan tenet korang dh capai RM5 time korang gune ari tu
    maka korang boleh guna tenet utk sepanjang hari itu tp sehingga 12 malam je ye.

    P/S: lau nak OFF kan plan tenet HARIAN tu pastikan korang OFF kan dekat2 time tgh mlm (
    sblum 12 tgh mlm ) lau x rugilah krdt korang sbb lps kul 12 ye akan renew yg baru & RM1
    akan di tolak dari kredit korang n bagi kuota Internet yang tidak terpakai tu x boleh
    ditebus @ diminta pembayaran balik ... lps OFF plan tenet Akaun akan dikembalikan kepada
    pelan Pay-As-You-Use & akan dikenakan bayaran sehingga Max RM5 sehari...jika guna tenet lps
    off lah, jadi lau nk guna gak tenet time OFF kan plan tenet tu guna je wifi ..boleh main tenet free.

    -boleh mengaktifkan/membatalkan langganan tenet sebanyak sembilan (9) kali sahaje di dalam
    masa sebulan

    -Bonus Tambah Nilai Suku Tahun: 4 kali setahun Februari, Mei, Ogos dan November
    Tempoh Tambah Nilai Terkumpul dalam masa 3 bulan dgn nilaian berikut akn dpt:
    > min Tambah nilai RM120,dpt 3% Bonus Tambah Nilai masa bualan
    > min Tambah nilai RM 250,dpt 8% Bonus Tambah Nilai masa bualan
    > min Tambah nilai RM 500,dpt 12% Bonus Tambah Nilai masa bualan

    Nota:
    Pelan Happy Prepaid di Kelantan & Terengganu adalah ekslusif untuk pelanggan-pelanggan di negeri ini sahaja dan berbeza daripada pelan Happy Prepaid versi English.

    ReplyDelete
  17. Sy pn pkai happy gak..sblm ni sy pkai happy yg kte bleh bt 5 org teman.so kte leh sms free stiap hari dgn 5teman kte tu..last week sy pergi ke kdai telekomunikasi.sy ckp nk tkr no celcom sy yg sy pkai skrg kpd talian happy..so pkrja dia bt lh utk sy..free je bt..now,no celcom sy sdh brtukar mnjdi happy prepaid sekawan..lg best coz sy dpt call n sms free dgn 3 org teman especially my hubby n family..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...