07 February 2013

Hotel Budget di Penang



Broadway Budget Hotel ni jaa sangat-sangat suggestkan untuk sesapa yang impikan mahukan penginapan yang bajet tetapi selesa. lokasi pun agak strategik. dekat aja ngan Nasi Kandar Beratur (sebelah masjid kapitan keling) yang femos amos di liltle india Penang.


 dari tingkap buleh jer nampak KOMTAR~5 minit drive!

hotel ni dah cukup selesa bagi jaa yang tak berapa nak kaya ni. huhu. korang yang ada bajet lebih boleh jer carik hotel yang lebih standard dan yang ada star. ikut kemampuan memasing lah kan. tapi, bagi jaa hotel ni dah ok, stakat nak wat honeymoon tido tuuuu... T_T hotel ni dekat jer ngan Padang Kota Lama.


nombor telefon hotel bajet ni : 04-2628550
alamat : 35F, Jln Masjid Kapitan Keling,
Georgetown 10200, Penang Malaysia.

jaa pilih bilik jenis standard yang ada 1 katil queen. berharga just RM60/smlm utk 1 bilik. jaa booked 1 untuk kami sekeluarga dan 1 untuk adik ipar jaa. walaupun murah, siap beraircond dan siap ada wifi dalam bilik lagi. murah dah tu kan? kalau korang ada jumpa hotel yang lebih murah dan kuailiti yang lebih baik, sila habaq kat jaa noo. nanti senang kalau jaa nak mai penang lagi.


tapi yang mengspoiledkan mood adalah bila fikri meraung dalam bilik hotel. maybe sebab, ni pengalaman pertama fikri tido di hotel membuatkan dia tak rasa selesa kot. budak jakun hotel katakan. memanjang dia nangis, puas pujuk dia takmo berenti. last skali maybe letih sgt, dia akhirnya terlentok sendiri selepas disogok ngan citer Alvin & Chipmunks...hihihi...


p/s : ada hotel yg lebih murah jgn lupa habaq nah...
 

10 comments:

  1. nampak okey hotel tu..murah tapi selesa tu yang penting..hehe
    kesiannya dia sampai tertido..

    ReplyDelete
  2. okla kalau selesa. tp fikri pulak meragam ye.

    ReplyDelete
  3. kesian fikri.tak suka tido kat hotel yea.tak biasa kot kan

    ReplyDelete
  4. keselesaan pentingkan..tempat lak strategi..oklah tu...

    mgkin fikri tak biasa lagi tu....

    ReplyDelete
  5. Owwhh ok la tu...murahhhh...sesuai ikot kemampuan deqla gak ni...huhuhu...

    ReplyDelete
  6. Owwhh ok la tu...murahhhh...sesuai ikot kemampuan deqla gak ni...huhuhu...

    ReplyDelete
  7. satu lagi hotel bajet Triang.sebelah GAMA.ok gak situ.selesa.
    dekat dgn komtar.jaln kaki je ;)

    ReplyDelete
  8. Try pegi friendship motel area pdg kota, murah jgk

    ReplyDelete
  9. SB nak tanya..kemudahan tuala n toiletries lain tu ada tak disediakan?..ni nak gi melancong ke penang noooo..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aqiqah