kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 February 2013

Jenjalan di taman belia, Penang


pagi 30/01/13 kitorang dari Pokok Sena, Kedah (rumah adik ipar) bertolak ke Penang sejak 5.15 pagi lagi. terpaksa bertolak awal sebab pagi itu, adik ipar jaa mengajar di SK. Permai, Bayan Baru. fuhh... dah laa malam tu kitorang tido lewat...bangun pulak awal giler. sejuk betul mandi seawal 4.30 pagi.


fikri with abah and ayah su (hazwan)


 bersenam pun pakai sunglasses ~kelass kau!


fikri pun nak tunjuk power gak


first time naik buaian. penakut betul, nanges tak hengat!

kitorang siap sampai di SK Permai pada jam 7.30 pagi. nasib baik sempat sampai. kalau tak ada gak nanges nanti sebab terlewat punch card..hihihi... hajat nak berlanding sejam dua di hotel masa tu tak kesampaian, bila teringat check in mesti lah kul 2 petang. so, melepak lah dulu kami di Taman Belia sebelum carik hotel.


jauh mai bersenam...muahaha...


jenjalan amik gambor je kat sini...heee...


~i'm the pahlawan~the reds warriors~eh, tetiba lak~


 replika train bukit bendera

masa ni fikri baru lepas mandi kat tandas awam kat sini. masa kitorang bertolak dari kedah dia masih tido. so, bantai datang Taman Belia ngan pijama berserta air liur basi lagi.... mama nya pun just pakai baju lebih kurang jer pun. datang ngan berselipar jepun RM2.90 sepasang.. hahaha.. kitorang sampai taman ni lebih kurang jam  8 pagi. masa ni ramai geng cina duk exercise ngan ber'taici'.


 orang datang exersice, kita datang melepak...


en.suami ngan adik ipar jaa lak, just duk main-main ngan alat menan kat situ jer la. jaa tukang snap gambar. blogger katakan... muahahaha... kalau korang tengok pic atas tu, masa tu fikri masih lagi berbaju tido tuu.... masih belom mandi lagi. tapi pak ngan mak nya dah mandi tauuuuu.... ~ngeee!


p/s : lepas tu kitorang ke taman bunga pulak!


9 comments:

  1. wah excercise sakan nampak gayanya tu hihihihi

    ReplyDelete
  2. bersenam pakai spek mata itam..kelas jahhh..hehehe..bestnya jalan2 kat taman sambil bersenam kan..aktiviti yg sihat

    ReplyDelete
  3. haha. kesian die takut naik buaian ehhh. :)

    ReplyDelete
  4. gaya atlet dah ada tu. haha.. nape tak join je tai chi? ;)

    ReplyDelete
  5. jalan sakan la jaa bilan suami datang yea

    ala fikri penakut rupanya..hehe

    ReplyDelete
  6. Nur tak pernah sampai sini....
    sian fikri..takut...

    ReplyDelete
  7. Kemain lg jaa...haha...fikri dah kenapa tu...huhuhu....

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...