kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 February 2013

Jeruk Madu Pak Ali



mai penang tak sah kalau tak beli jeruk kan? tapi jaa suka jeruk Pak Ali jer. even rege dia mahai sikit bila nk compare yang lain tapi puas hati sebab sedap, tak batuk dan tak buat kita cerry berry kalo terlebih makan pun dan yang pasti HALAL... heee..


dulu masa datang orientasi jaa beli jeruk Pak Ali kat Pasar Chowrasta jer. tapi kali ni adik ipar jaa (Hazwan) bawak kitorang kat sini lak. katanya sini kilang dia. betul ke eh? betulkan jaa kalau silap ok. dekat jer Kedai Jeruk Pak Ali ni dengan USM. area sungai dua ni jer pong...


memula ingat kat sini boley dapat rege yang lagi murah. rupanya tidak. sama jer ngan rege kat Pasar Chowrasta RM12/kg. mintak 10-20 kg pun rege sama gak. kecuali kalau dia tak packing. i mean dia bungkus 10kg terus. ermm.. takmo le kita kalau macam tu. camana nak bahagi-bahagikan nanti kan?

 

makanya jaa beli 5kg jer lah. kalau dapat sepuloh hingget sekilo leh gak borong 10kg. tapi hrmmm... dia takmo bagi diskaun pongg. 5kg pun jadi lah. jaa suh dia buat packing 1/2 kg setiap 1. dapat ler sbyk 10 peket untuk di agihkan kat family di kelate. (bajet tak banyak kali ni) hehehe...


P/S : ada ke tempat yg jual Jeruk Pak Ali (ori) dengan lebih murah?


17 comments:

  1. pernah dgr sayup sayup je pasal jeruk pak ali ni. hehe.

    ReplyDelete
  2. Sedaknyo jeruk.kak ipar cikji hok dk peneng skmo wat kelik.tp sblum mkn,kitorang basuh dulu.suh v iley ubat2 dio tuh.

    ReplyDelete
  3. fames jeruk pak ali.hehe dulu masa hana belajar kat penang hana beli jeruk kat terminal bas batworth je.huhu kat situ murah sikit. xpasti plak mana lebih sedap

    ReplyDelete
  4. lama tak makan jeruk , masuk blog kak jaa ni rasa terliur pula hehe

    ReplyDelete
  5. mmg glemer jeruk pak ali kan. tp cikna tak suka jeruk. masammmm... -_-

    ReplyDelete
  6. my faberet jeruk ni... tp jeruk yg sy paling tak suka, jeruk buah salak.. huuu.. tak pernah pergi tempat ni, kalau datang penang nanti, boleh la g...

    ReplyDelete
  7. fuh terliur ..dengar jeruk pon dah terliur..apatah lagi tgk..:)

    ReplyDelete
  8. sedapnya jeruk penang! pernah beli jeruk kat jhor. rupa sama tapi rasa tak sama. best lagi jeruk penang!

    http://skuterlady.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. wah nanti gi ke penang leh lah singgah

    ReplyDelete
  10. MJ dok Penang pun jarang makan jeruk PakAli ni :)


    p/s : MJ dok asrama Indah Kembara :) Dah tahun ke 4 alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  11. Jeruk Pak Ali nie famous memang wajib beli kalau sampai ke Penang, sekarang siap ada iklan dah. hehe

    ReplyDelete
  12. dulu masa pi langkawi, pi beli jeruk kat pasar chowrasta. byk gak pilihan

    ReplyDelete
  13. sama je kot harganya jaa...

    terliurlah nur tgk jeruk ni.. :)

    ReplyDelete
  14. Deqla x terliur pun jeruk ni...sbb kurang mkn...hihi

    ReplyDelete
  15. dulu suka juga jeruk pak ali ni...tapi skang cam da kurang...hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...