kelab blogger ben ashaari, KBBA,

06 February 2013

Kami di Tanjung Dawai


salam dears... boring tak ngan entry penang memanjang ni? kali ni jangan boring-boring tau, meh jaa tepek gambar makanan lak yer. bukan kat penang, tapi kat kedah... hoho. jauh merantau,kan? berkursus sambil jenjalan makan hangin... best wooo..... T_T


ni citer minggu pertama berkursus benornya... haha. lama betul terperam. banyak sangat entry duk Q tak tahu mana satu yang perlu dipublish dulu. last-last ada gak yang tertinggal....hihihi... ni masa cuti Hari Thaipusam. jaa ikut ana (ofismate merangkap roomate) balik kedah ke rumah abang dia di Sungai Petani.


kitorang bertolak lepas exam dan kitorang lewat kesana atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.. huhu...kami sampai kul 9.30 malam terus dibawa abang ana untuk makan. ingatkan nak makan dekat-dekat situ jer...rupanya sampai ke Tanjung Dawai kami dibawa..... jauh betul... terharu je rasa...!


jaa ngan ana yang sememangnya tengah lapar giler masa tu...so dengan rakusnya menghadap nasi ngan lauk pauk yang super sedappp... rezeki jangan ditolak tak gitu? lagi sedap bila ada yang belanja... makan sampai bertambah-tambah gitu.... ~wahhh...melampau!


ini ler tukang bayor malam tu, abang sulong kepada ana. hihi. tengkiu ya bang, coz belanja saya.... kkekekke... len kali belanja ler lagi... konfem saya bebila masih jer terima..... phewww!! ~melampau kuasa dua nih! sekeh kang baru tahu... :p


balik rumah abang ana, lebih kurang jam 1 pagi lebih rasanya kot. terus terbukam mentido...hehehhe. pastu esok pagi, lepas brekfes nasi lemak buatan kak ipar ana, kitorang terus lelaju menuju ke Alor Star pulak, nak bermalam ni di rumah kakak ana yg sorang lagi di Hutan Kampung... kat atas tu gambar ana ngan anak dia  anak sedara dia, masa gi tapau kepsi di bandar Jitra...hehhehe.... 



p/s : nanti nak gi Tg. Dawai siang hari pulak la, nak snap gambor...hehe..


13 comments:

  1. ouh jaa xfhm eyh,maksud cikeyra adikberadik tu sedaralah..heheh,cikeyra pun xtaw cmna nk explain,yg sebetulnya..ayah dia tu adik kpd tok cikeyra..

    Ouhh patutla dkt fb ada mutual frenz :)
    ehh,segmen jejak kasih.kikiki

    ReplyDelete
  2. terbaik la jaa.. hehe.
    berkursus sambil cuci mata :)

    ReplyDelete
  3. Bestnya jaa.... salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Tengok perkataan Tanjung Dawai terus terngiang-ngiang lagu Cinta Pantai Merdeka.

    ReplyDelete
  5. kak jaa,, nt dtg lg.. hehe. tg dawai~~ dekat dh tu dgn umah mira. area mrsm merbok :)

    ReplyDelete
  6. 3 minggu kot bercuti jaa. hehehe.. mesti cantik tg dawai tu kan..

    ReplyDelete
  7. seronok tu pi berkursus sambil bercuti..

    ReplyDelete
  8. wah kerang..huwaa..nak makan..hehe

    ReplyDelete
  9. best la jaa...banyak tempat sempat g...makan pun sedap

    ReplyDelete
  10. wah jaa ni berkursus sambil jalan2 haha best tu

    ReplyDelete
  11. errr..nur tgk lapar ni..
    tgk makanan lagi jadi lapaerr....
    hihih

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...