kelab blogger ben ashaari, KBBA,

01 February 2013

Lepas gian memasak


seminggu lebih duk kat usm, seriyes jaa rindu nak memasak. lama benor tak jamah sudip, kuali dan periuk bagai. padahal masa duk kat rumah, sokmo jer malas bila nak masak. tapi bila teringat asyik duk makan kat luar dan kat kafe aje, tetiba rasa rindu pulak nak main masak-masak.


pada jam 12.30 malam masa en.suami jaa sampai ke usm hari tu. kitorang terus ke alor star untuk menumpang tido di rumah adik ipar jaa di Kuarters Penjara Pokok Sena. lebih kurang jam 3 pagi kitorang sampai sana... letih takyah cerita ler.. tido mati sampai ke pagi subuh yang tak berapa nak pagi...haha...kul 7! :)

 

lepas subuh tu, cacing dalam perut jaa kelaparan. jenguk dlm peti ada jemput-jemput bilis yang dah siap dibuat adik ipar jaa, utk kitorang. so, apa lagi terus goreng...haha. pastu bukak periuk nasik nampak ada nasi sejuk 1/2 periuk kecik. terus jaa decited decided utk goreng bodo bersama bilis dan telur.... meletopppps beb!


jaa goreng gak beberapa ketul nugget. saje nak perabih kan makanan my adik ipar. muahaha. hidang pulak panas-panas dengan air milo.... phewww... sedap betul. semua pakat bangun untuk melantak nasi pepagi hari lagi coz bising ngan suara jaa yang macam murai tercabut ekor duk mencari kuali yang tak jumpa, carik milo pun x jumpa.... hahahhaa... ~firs time dtg xtau dimana dia letak brg..


ekceli, masa kitorang sampai tu, adik ipar jaa takde di rumah. asben dia jer yang ada (my biras) tapi kitorang bantai datang gak. coz nak kenal rumah dia, sejak diorang kawin dulu, kitorang belum penah datang kesana lagi...hihihi... diorang tinggal berjauhan sorang di penang, sorang di kedah. ~Perkawinan Jarak Jauh-PJJ!



p/s : tengah merangka entry merendet bersama en.suami di penang...heee!

13 comments:

  1. leh lepas windu kat family kan?hehe..by the way,pokok sena tu dah dekat ngan kg halaman cheery taw..hehe

    ReplyDelete
  2. bila dh slalu bt kan...jd rindu...bile duk umah apa yg ad jela di masak yer..hihi

    ReplyDelete
  3. masak simple2 pun sedap.
    best la. adik saudara dekat2 sana jugak.

    ReplyDelete
  4. nasi goreng tu mcm sedap je...

    salam kenal...:)

    ReplyDelete
  5. wah..rajin dirumah org yer..mmg kalau dah lama tak masak mmg rindu..kalau hr2 masak..malas laa pulak..hihi

    ReplyDelete
  6. macam sedap jee nasigoreng jaa..bak sikit..hihihi

    ReplyDelete
  7. sedap jugak tu jaa dari takde makanan langsung. hehehe.

    ReplyDelete
  8. lega dapat memasak ek.. :)
    masakan jaa mesti sedapkan..

    ReplyDelete
  9. dapat imagine camne jaa dok bising2 kat dapur tuh. hehehe..

    ReplyDelete
  10. uishhh sedapnyaaa kak... nak juga... masakkan untuk saya boleh??? hehehehe

    ReplyDelete
  11. Wahhhh suami dengan anak datang, sweetnya. hehe.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...