kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 March 2013

Citer ke Terengganu dan Keropok Lekor Sedap


Beberapa hari lepas jaa ke Terengganu. gi makan gulai umah sedara en.suami di Wakaf Tapai.... kitorang gi ngan mertua. dari rumah jaa di kg. Bunohan ke kg. Wakaf Tapai, punyalah jauh jaa rasa. berejam duk dalam kete, naik kematu punggung. huhu. (*_*)




bertolak jam 11 pagi kitorang sampai sana lebih kurang jam 2.15 petang gitu. sebab sebelum tu, kitorang singgah solat di rumah mak sedara Pak mertua jaa dulu di Kuala Teganu. apa tah nama kampung tu, jaa lupa pulak nak bertanya. heee!



lepas gi kenduri kawin, terus kitorang bertolak balik. sebelum tu, jaa plan nak singgah ngedate di Pantai Bukit Keluang... tapi tak kesampaian, sebab dah lewat sangat dah masa tu.... akhirnya kami singgah beli keropok jer lah di Merang.... keropok kat sini sedappppp ooooo.... murah lak tuu....

LOKASI :
 kalo dari Penarik, ianya sebelum Sutra Beach Resort sebelah kiri jalan. 
harga : keropok mentah 50sen seketui, siap goreng 3ketui RM1.
no.tel : 09-6531310 (refer signboard kat atas tuuu)



pic atas kopok mentah. yang bawah pulak kopok siap digoreng. jangan tertukar pulak. korang kalau mai Teganu, cuba lah singgah beli keropok kat sini yer... best oo.. plus lagi kalo yang siap digoreng tu (pic bawah), lembut dan sedap jer isi dia. kalau korang makan tak habis pun, masih boleh simpan dan digoreng pada esok hari. konfem rasanya tetap lembut. tapi kena simpan dalam fridge laa.. jaa tu pun goreng kopok tu selepas semalaman la tu....ngeee!


p/s : minggu ni penuh ngn jemputan kawin..tengok gulai pun dah tak lalu... (=_=)

17 comments:

  1. keropok lekor terengganu memang sedap. tgk gambar pon dah tergoda. huhu.

    ReplyDelete
  2. MasyaAllah, sedapnyaaa kak.... ishh mengidam gila kopok leko...

    Apapun, ena ada tag untuk join satu GA ni, jom join...

    http://www.ladyainaa.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html

    ReplyDelete
  3. sedap ea kak jaa? ssh la nk cri hk sdp, mak suka makan kepok hk mentah, pelik jah sero,hhee

    ReplyDelete
  4. uuu...terliurnya tgk kopok lekor ni jaa...

    Nur pernah mkn yg kat losong punya..sedap jugak...

    haih...terasa2 ni.. :)

    ReplyDelete
  5. sedapnye... nka jugak. fav kite tu. hehehe.. :P

    ReplyDelete
  6. heheh. kate terengganu memang tkklari dengan kesedapan kerepoknya..

    ReplyDelete
  7. wohoooooo. gi tranung tak ckp pun. huhu.

    ReplyDelete
  8. kak ina xsabar nk blik trg... mmg sedap kepok dia :)

    ReplyDelete
  9. kak ina xsabar nk blik trg... mmg sedap kepok dia :)

    ReplyDelete
  10. kak ina xsabar nk blik trg... mmg sedap kepok dia :)

    ReplyDelete
  11. hehe...xdala sis,nana duk phg,kmie asal tumpat:)

    ReplyDelete
  12. kepok ganu mmg sedap. lama xg terengganu.

    ReplyDelete
  13. kepok kt kg. tok beng kt tganu pn sedap jg.. siap kne amek nombor lg kalu nk beli situ :)

    ReplyDelete
  14. kaawan2 pegi kelantan hari tue..keropok lekor kat sana besar kat sini kecik jer

    ReplyDelete
  15. deqla dah lama x mkn kepok...uwaaaaa.... bila la dpt jumpa jaa... agk2 jaa bole dok blnje mkn kepok? kohkohkoh...

    ReplyDelete
  16. Yang ni rasanya keropok lekor paling sedap pernah saya makan di Malaysia. haaa klu pergi memang beli sampai RM 50, siap beli utk agih2 kat sedara mara lagi.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...