kelab blogger ben ashaari, KBBA,

02 March 2013

Jaa, apa rahsia untuk kurus?



adeh. pening kepala lutut jaa nak jawab soklan nih. asal kuar jumpa rakan lame je tanya. asal jumpa orang kenal jer tanya tips kurus, tips diet... ketahuilah semua bahawa aii takmo jadik kurus macam gini tau. seksa! korang ingat orang kurus ni santekk ke? tidak ok. sakit mata tengok. nak pilih baju pun payah. nak peluk pun enggak shedappp... >_<

pada yang nak diet tu, toksah la taksub sangat. makan pil itu, telan pil ini. bahaya! kang ada effect lain, merana badan. kurus ni tak cantik pongg. percaya lah! jaa sendiri nak gemuk, tapi tak tahu kenapa sampai hari ni belum tercapai. berat jaa dari sebelum kawin, lepas kawin, masa peknen ke, tetap maintain tak berubah. haih, pelik sungguh rasa!

korang tau dak berat jaakechik ni berapa? adoii... malu nak sebut tau. cam berat budak pat belas tahun... <40kg! aiyarkk...malu mak! muahahaha. budak darjah 6 pun mampu nak dukung jaa rasanya. hikhik. tak penah gemok. tak tahu di mana silapnya, padahal makan boleh tahan gak banyak, 3 kali sehari tak miss. susu pun kengkadang minum gak. kengkadang laaa...muahahaha....

Mencari Pakej Alpha Lipid SD2 Murah?? klik sini


p/s : jaa impikan berat badan 55 kg? akan tercapaikah?
 

29 comments:

  1. Bestnya makan tapi tak gemuk kan :D hehe. Saya pun macamtu, cuma berat badan sekarang okaylah 51kg :D hee

    ReplyDelete
  2. Syok la tu kak jaa. Dah beranak pun msh slim je. Baby pun lebih kurang kak jaa je. Xmaunya nk gemuk. Dah mkn mcm2 pun cam gitu jgk.
    Tahniah kak jaa

    ReplyDelete
  3. tggi u berapa dear? saya pun spesic Petite..tinggi 147cm je..berat pun cukup mkn je 42 kg kih3x

    ReplyDelete
  4. Berat badan M yg ideal pun 55.. Skang tgh overweight...hu hu,,, M nak kurus, Jaa plak nak tambah berat..

    ReplyDelete
  5. Jaa...org kuruslah senang cari baju....

    ReplyDelete
  6. tak dapek nak nolong. double up meal kot. 6 kali sehari? hehehe..

    ReplyDelete
  7. jaa kena beisi sikit baru mantap.hehe kena minum weight gain ni..hehe tapi xpa. jaa ok dah. kalau berisi pun xkisah :)

    ReplyDelete
  8. 40?...
    adehhh...ringan nyer...meh tukar dengan akak ..nak tak?..akak berat 54kg...
    anak sedara akak yang umur 13 pun berat dia 58kg...


    ReplyDelete
  9. jaa, rindu x? hihi...tirah xdiet pon...makan sokmo...nie duk umah lg lah...hihi

    ReplyDelete
  10. Jaa th x..dulu masa sebelum kawen, fiza cuma 42 je ..punya la susah nak gemok, siap minum susu weight gain.makan banyak2..tak naik jugak berat. pastu bila umor 27 hingga sekarang dah kawen , berat naik sampai skrg jadi 60 ..arghhh. fiza nak naikkan berat tu, fiza makan burger tiap2 malam . skrg ni tgh usaha diet sbb nk kurus balik jadi dalam 50-55 gitu . betul la dulu kawan2 slalu ckp kt fiza masa fiza sibuk nak gemuk dulu, dia kata ..xyah nak gemuk sgt, nanti bila dah naik berat, susah nak turun balik. dan skrg...mmg betul dorang ckp +.+

    ReplyDelete
  11. wooo ringan betul kak jaa niee . apakah tips kurusnya ? ehh tanya lagi :p

    ReplyDelete
  12. aiseh 40 Jaa?
    Deqla lg kecik kot 38 je..huhu
    ai ni nk kecik tp x kecik2..adoiiyaiii rsnya org badan kecik ni pakai bj apa pun shantekk tau Jaa :)

    ReplyDelete
  13. kita serupa ~~ hehe. ok la tu jaa berat 40kg. sy lagi tak ok. huhu.

    ReplyDelete
  14. kurus lah best kak jaa, teringina je nak kurus ,muehehehe

    ReplyDelete
  15. alamak,cikeyra pun pernah tanya soalan yg sama kt jaa,,hihihi..

    p/s:cantik itu subjektifkan,apapun jaa dh cantiklaa..

    ReplyDelete
  16. syukur dengan kejadian... kecik molek dah tu... bukan senang nak slim...
    apa pun mungkin ada kena mengena keturunan jugak jenis gemuk ke kurus ni...

    ReplyDelete
  17. COMELNYE KJAA .. SLIM . PERFECT :)

    ReplyDelete
  18. amboi melayang laa jaaa kecik sangat tuu..

    ReplyDelete
  19. wahh bestnyaa kak Jaa, makan byk2 mana pn tetap maintain...caya laa...heee.. :D jaga ksihatan eyh kak Jaa.. ^______^

    ReplyDelete
  20. Deqla setuju entri ni ...haha...sbb deqla sendri nk gomok..jja ni tinggi eh?? Kalo deqla lak berat 42 ke 45 dah ok kot...sbb deqla rendang je..jaa mmg kena naik byk la sbb jaa tinggi.teringin nk jmpa jaa..bole ukur badan..hahaha..

    ReplyDelete
  21. isk memang kecik molek la jaa ni..sya pon dah nak 45kg..tu pon org cakap kurus sangat..kalu 40 lagi la..hehehehehe..:)

    ReplyDelete
  22. sama la. sis pun org tanya naper kurus.siap mintak petua lagi. tak tahu yg kita ni nak tambah berat.

    mmg tak best bila terlalu kurus.lagi tak best bila muka besar tapi badan ekeding mcm sis..hehe

    ReplyDelete
  23. mak oiii nak 55 kg ke. 50 cukup berisi dah kot. :)

    ReplyDelete
  24. jaa nmpak normal jer xnmpak kurus sgt myb dr gmbar hehee :D

    ReplyDelete
  25. bestnya..dapat berat badan yg di igini..:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...