kelab blogger ben ashaari, KBBA,

18 March 2013

Kamera Kompak Olympus RM299



Salam dears. hari ini jaa nak up entry menunjuk-nunjuk. sebelum korang mengata dulu, baik aii cecepat mengaku. tak gitu? ngeh ngeh ngeh! ekceli, jaa baru beli Kamera DSLR Kompak Olympus baru! yeeehaww.. suuko! jaa beli sebab nak gantikan kemera kompak lama jaa yang rosak.


blogger katakan. kena la ada kamera. ye dok? baru gambar comey, orang tengok pun tak sakit mata. asyik duk guna henpon 'norkia cikai' jer... mana aci! 'tok ghok' ore kelate kata. hihi. bak kata Ustaz Azhar Idrus (UAI) ''dok rok cetong' heeehhehehehhee.....


dulu jaa guna kamera Nikon Coolpix, tapi now dah rosak bahagian penutup bateri. sebab penah terjatuh dulu, so penutup bateri tu patah sikit. makanya, kalau nak snap gambar terpaksa ler kena  ikat ngan gelang getah. thats why jaa tak guna. malu seh! kehulu kehilir duk kelek kamera ada getah.... heee!


Kamera Olympus ni murah giler tau. now ada offer. rege dah turun ke RM299. murah benar. siap ngan memory card 8GB dan bateri yang macam henpon lagi. buleh caj bateri direct ke badan kamera. kalau kamera Nikon jaa dulu guna yang bateri saiz AAA tu aje. dan kena beli charger bateri asing pulak tu... saiz kamera dulu pun besar, tak macam yang ini. kecik molek jer. slim cam tuan dia! (jenis kcg lupakan kulit! ada yg baru yg lama dilupakan..hihi..)


nak beli Kamera Nikon DSLR jaa dok mampu. gaji tak berapa nak mahal, taraf hidup pulak tak berapa nak kaya. so, kena berbelanja ikut kemampuan poket ler. yang DSLR tu paling koman pun RM1ribu lebih wooo... mahal! sebulan gaji aii tuuu.... sayang nak beli! heeehehehe... dgn kamera baru ni, boleh ler jaa snap pic comey sikit untuk tepek kat blog jaa ni.... heee...


p/s : beli kamera untuk ke MELAKA #counting days!!#

13 comments:

  1. Pasni kumpul la bli dslr lak.360 drjh gmbrnye.heee

    ReplyDelete
  2. morning..owah2 xdpt DSLR pon xpa..olympus line clear.....huhu..boleh p beli nie.

    ReplyDelete
  3. yeayyy..boleh amik gambar banyak2 lepas nie :D

    ReplyDelete
  4. mmg murah betoi ni jaaa, mkin cantiklah gambar pasni :)

    ReplyDelete
  5. murah betoi jaa...
    Nur punya olympus jugak...
    Nur beli dulu 7ratuii...
    mahai gila..

    ni murah kira okayla..byk jimat...

    ReplyDelete
  6. lepas ni boleh la berphotoshoot ngan fikri. heheh..

    ReplyDelete
  7. sakan la jaa lepas ni bgmbar kan ^_^

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...