kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 March 2013

Selera Ikan Bakar Wakaf Che Yeh


Salam Dears.....sihat ke hari ni? jaa alwez sihat, cukup makan, cukup pakai. cuma tak cukup kilo jer... kikiki... hari ni jaa takmo cakap banyak, nak tepek gambar aje banyak-banyak... >_< ekceli kisah ni dah lama, tapi dah tuan blog kebizian, so hari ni baru boleh citer.... jom layan gambar kami duk makan-makan!

lokasi :
kalo korang dari kota bharu kedai ni sebelum
Pasar Malam Wakaf Che Yeh (sebelah kiri jln)





 pelbagai pilihan ikan, sotong, udang yang segar
pilih, timbang, makan dan bayar...T_T




 pilihan sos/pencicah pun banyak
paling meletopsss sekali 'Pencicah Thai' (2 dari kanan)
sekali cicah rasanya pedas-pedas, dua kali cicah pun pedas
kali ketiga cicah...ermmmmmmm....sedapppppp3x....('',)


 

 ulam celur ada, ulam mentah pun ado,
nak apa? cakap aje. petai, kerdas, jering sumenya ado heh
cicah lak ngan budu tempoyak...ohh konfem mabeless der!





masa syok duk pilih ulam tu, jaa nampak ada retiss masuk. uikkk...betul ke retiss nih? kang kalo aku gi tegur kang tersilap orang, sesia jer malu. cecepat jaa gi tanya en.suami, retiss kah tuh? dia kata bukan. tapi jaa cakap 'konfem!' ala...yang sokmo jadi orang puteh tu laaaaa.... dia ada berlakon dalam Spy M, muka mat salleh tapi cakap Melayu. korang kenal ingat dia tak?




tomyam, patped belut, telur dadar, ulam
1 ekor ikan di bakar berempah
total : RM40.00...sedappp wooo....




gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati...kekeke! pssttt2x... korang nak tahu tak? masa jaa upload gambar en.suami ngn retiss tu ke facebook.... jaa dapat komen dari CIKJI katanya dia pun baru jer balik dari kedai ni. kalau lah jaa pergi awal sikit, dah sah-sah dapat jumpa cikji malam tu, kan cikji? cikji pergi lepas magrib, jaa pulak pergi lepas isyak.ermmm....takde jodoh kita....heee!


14 comments:

  1. Terliur kami2 menengoknya..... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korang ad x nom fon restoran jaakechik nih

      Delete
  2. ikan bakar yang paling sedap yang pernah hana makan kat kelantan. hehe
    ramai betol orang

    ReplyDelete
  3. I think this is among the most іmρortant information for mе.
    And i'm glad reading your article. But should remark on few general things, The site style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

    Feel free to surf to my site proactol buy

    ReplyDelete
  4. a'ah la..retis tu..!
    kenal muka dia, tapi tak tahu nama...

    terliurnya tgk smua tu jaa...
    nur tak sihat sgt ni, nafsu mkn kureng..
    tp sedap pula tgk tu

    ReplyDelete
  5. macam best je...bleh try ni..

    ReplyDelete
  6. sedap yer...org demam nie pon leh sihat..hehe

    ReplyDelete
  7. A'AK LAH..KENAL RETIS TU TP XTAW NAMA.BNYK NOH ULAMAN DIA KEDAI TU..HUHU I LOIKE

    ReplyDelete
  8. terliur nengoknya Jaa..
    plg mabeless tgk air asam dia tu..hoiii hoii ya hoiii sodapp nih

    ReplyDelete
  9. Amboi..ikan 2 yg xtahan tgk...ikan apa 2?

    ReplyDelete
  10. sempat lg photoshoot dgn artis ye. :)

    ReplyDelete
  11. sempat pulak posing ngan retis.. haah kenal retis tu.. hari tu ada join game show panik kat ntv7.. jd kwn hubby deqla masa show tu sbb hubby yg setkan tmpt game tu... ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...