Pages




28 March 2013

Tengkiu Buai Elektronik Atas Jasamu


Buai karen a.k.a buai elektronik. atau lebih senang dipanggil ndoii jer... hehehehe... ekceli buai karen ni milik fikri. tapi semalam jaa dah mula simpan semuanya dalam kotak. sebab dah lama benar dia takmo tido dalam tuh. menyemak jer duk kat ruang tamu jaa yang cinonet tu. tak kenal buai karen?? ala.. buai karen ni yang duk henjut baby tanpa henti tu ler?? kok enggak kenal?




jaa beli menda ni penghujung bulan 12 tahun 2011. masa tu umur fikri baru 2 bulan. before beli tu, kami laki bini sokmo jer tido tak menentu dan kena bergilir bangun jaga fikri sebab fikri payah nak tido. tah apa yang tak kena, tetiap hari dia sokmo tido pukul 5 atau 6 pagi. duk merengek jer memanjang. dukung tak kena, letak pun tak kena, riba pun serba tak kena. serba salah jadiknya. makanya kami pun decided beli ler ndoii karen ni.



ingatkan beli ndoii ni terus settle masalah. rupanya tidakkkk... adeh... sama saja. dia takmo tido dalam buai karen tuh. lebih kurang umur dia 3 bulan baru dia start guna ndoii tu. tu pun kena ulik dulu (dukung dan tepuk punggung) sampai dia lena dulu baru boleh letak dalam ndoii tu... adeh... pengalaman sungguh jadi mak pak time kita masih muda ni.. huhu...


 


kelmarin dengan rasminya, jaa dah siap simpan segala buai karen a.k.a ndoii ni ke dalam kotak since hampir 3 bulan lebih fikri takmo duduk dalam tu lagi... selamat lah ko kat dalam kotak tu yer ndoii... terima kasih atas jasamu selama ini kat anak-anakku, si fikri. InsyaALLAH ada 'anak baru' nanti akan ku guna ko balik yek... hikhikhik...



p/s : en.suami jaa pesan kat jaa. katanya : jaa jgn jual ndoii ni kat blog udah ler...hehe...

11 comments:

  1. dah siap cakap awal2 tu jgn jual..kikiki...

    ReplyDelete
  2. heheh si dia dah pesan.. akak kat kembar tu 'psang karen kat tgn sendiri' ^_^

    ReplyDelete
  3. ermm..bla nak dpt adik baru agaknya fikri tu..hehe

    ReplyDelete
  4. bila nk tmbah yg baru tu ja?.. hihii

    *kalau jaa dh emel draft dkt kak ina, gtau ek.. :)

    ReplyDelete
  5. ni bukan anak akk je boleh tido ni, akk2 sekali pun boleh tido.. hahahahaha XD

    ReplyDelete
  6. ni bukan anak akk je boleh tido ni, akk2 sekali pun boleh tido.. hahahahaha XD

    ReplyDelete
  7. wahhhh. buai turun temurun la nnt ni. hehe.

    ReplyDelete
  8. simpan kat adik baru ler. hihi..

    ReplyDelete
  9. Hahaha...lawak hubby jaa pesan gitu....

    ReplyDelete
  10. hehehe..siap pesan jgn juai..
    hihihi....

    senangkan zaman sekarang ni

    ReplyDelete
  11. ank2 CiM tk tido buai. mlm diorg tido kt katil baby tu, tp...peringatan yg guna endoi elektrik ni, make sure kaki buai berat especially yg tiang besi tu. kena letak pemverat. klau buai jatuh mmg haru laaa jdnya

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Buku Denaihati