kelab blogger ben ashaari, KBBA,

27 March 2013

Yeayyy... Boleh Naik Pelamin...


Alahai tajuk, kemain riang. macam ayat kanak-kanak ribena pulak.. ngeee! beberapa hari lepas jaa gi makan gulai kat sebelah umah mertua di Gunong. anak sepupu en.suami yang kawin. betul ke tak anak sepupu dia ni ekk? tah jaa lupa pulak camana pertalian darah antara diorang tu..heee!




Kebetulan masa jaa sampai tu, pengantin duk layan tetamu aje, so panjang ler langkah jaa duk ajak en.suami bergoyang gedixx kat pelamin orang. al-maklum laa, zaman kami kawin dedulu mana pasang pelamin. mak jaa tak kasi. katanya tak elok. so kami just ber'pelamin' dalam bilik jer laa... ~sedihnya... sob.. sob... :(



Makanya hari tu, alang-alang pengantin takmo duduk, biar kami jer la jadi pengantin olok-olok sekejap... hihihi... kejap pun jadilah... asalkan merasa.... yer dak?? eh, korang nak tengok gambar kawin kami tak...?? jaa dulu kawin awal tau, sebab gatai... haha... umur 19 tahun 10 bulan dah kawin! hikhik.. nak tengok? meh scroll ke bawah meh....

v



v



v



v



v



v


v


v


v



v



scroll lagi okey...


v



v



v



v



v



v



v



v


cakkkk....tadaaa...




kenangan lama dah ni.. 18/08/2008.. 4 tahun lebih dah usia perkahwinan kami... omeiii dak muka zaman muda remaja kami?? pejam celik2x... termenung kejap... haishh... cepatnya masa berlalu... rasa baru jer semalam bertukar-tukar nombor telefon... ecewahhh.... ter-imbas kenangan bercinta pulakkk.... hohoho... hihihi... huhuhu... ok babai....



p/s : mengenai isu kawin awal, apa pendapat korang?

20 comments:

  1. Comelnya kak Jaa masa kahwin hii :)
    Awalnya kahwin :O
    Saya sekarang 19 tahun 7 bulan. Tu pun duk main lagi, riuh buat bising dengan adik-adik lagi u_u
    Cemana nak kahwin. Hahaha XD
    Kalau suami dah ada pendapatan tetap, boleh ja kahwin awal :)

    ReplyDelete
  2. wahh blh jd pntgntin lg ni..hihi..
    p/s:aha yg mber pnya kak jaa ;-)

    ReplyDelete
  3. cantiknya jaa..Psst jaa kawen masa umur berapa???hehehe...MV kawen masa umur 20 tahun..skg dah tua nak masuk 28..huhu

    ReplyDelete
  4. wah kawen muda..best ler..seru kahwin smpai awal kan..hehe

    ReplyDelete
  5. hihi xpa ayu pn bru free2 blh sgah ni..
    p/s:aha jual utk dropship pn blh ;-)

    ReplyDelete
  6. perghh kak ja..sweet..hehe
    memori kawin kan tetap segar walau berabad berlalu,,kan2?hehe

    ReplyDelete
  7. ntah la... sebab dah 29 umurku tak kahwin2 lagi... hahahah tp rasa ok je....

    ReplyDelete
  8. mudanyaa kak jaa kahwin.. cepat jodoh akk sampai.. huaaaaaaaaa ena memang teringin nak kahwin awal, tapi fikirkan masih tak mampu nak hadapi... sebb tu Allah bg jodoh ena lambat kot.. ngeeeeeee tapi xtahu la..

    apapun, selamat pengantin baru kpd sepupu kak jaa tu... kira sepupu la juga tu kan kan

    ReplyDelete
  9. ramai kawan2 jie umur 20 dah kawen, mungkin dh jodoh.. emm niat tu ade, tp belum mmpu lagi, cewaah..

    ReplyDelete
  10. err entahla. cikna mmg fail bab2 nama sedara ni. jaa lepas gian nampak. hehe..

    ReplyDelete
  11. bagus ni kawen awal.. hehe.. jaa sebaya ngn suami jaa? hehe

    ReplyDelete
  12. sempat lagi tu bersanding semula..
    hehehe

    ReplyDelete
  13. salam kenal jaa.
    akk pun kawen awal.belum cukup tua anak dah bujang.hihi

    ReplyDelete
  14. haha.. pengantin lama naik pelamin pun still sweet jek tgk.. ehh jaa masa kawen tu nmpk berisi...

    ReplyDelete
  15. xpa2 naik pelamin org pun boleh..
    lain bebenor muka jaa. tapi skrg muka jaa kurus. badan maintain :)

    erk, tapikan jaa skrang nampak muda berbanding masa kawin ni

    p/s: jujur punya pengakuan hana

    ReplyDelete
  16. pic pengantin tu, jaa nampak berisi sikit la... :)

    ReplyDelete
  17. cantik jaa masa kawen..tak sekurus sekarang,...

    kawen awal laa elok...ehe..

    ReplyDelete
  18. tak nmpk mcm budak budak pun. matured je muke. hehe. org kelantan mmg majo nye kawen awal kan. :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...