kelab blogger ben ashaari, KBBA,

28 April 2013

13 Penyakit Gila Seorang Blogger



earning blog, buat duit dengan blog, tips blogging, tips, blogger hebat, tips menjadi blogger hebat,


   1. Gila Ping - Asyikkk ping je sana sini.
   2. Gila Trafik - Kejar trafik sana-sini, suruh orang jenguk blog.
   3. Gila Update - Setiap jam ada entri baru.
   4. Gila Layout - Cukup Sebulan atau seminggu tukar layout baru.
   5. Gila Widget - Blog penuh ngan widget dan gadget.
   6. Gila Kontest - Entry 90 peratus adalah benda ni je.
   7. Gila Giveaway - Sarat blog dengan pelbagai giveaway.
   8. Gila Blogwalking - Blog pun jadi bersawang dah.
   9. Gila Duit - Penuh iklan dalam blog.
   10. Gila Copy Paste - Sikit-sikit nak copy paste ... erkk.
   11. Gila Komen - Merata-rata tinggalkan komen.
   12. Gila SEO - Buat entri penuh dengan kata kunci nak tarik trafik.
   13. Gila Follower - I follow U once, U follow me twice.

    credit to : Blogger HasrulHassan


Senyum sensorang bila jaa baca entry Blogger HasrulHassan ini mengenai 13 Penyakit Gila Seorang Blogger! tak semena-mena jaa terpaku kejap duk pikir dalam hati, aku duk di kategori yang nombor berapakah? hahahhhaa….

Cuma apa yang pasti jaa perasan sejak dua menjak ni jaa makin Gila Bukak Blog! hikhik. hari-hari asyik duk teringatkan blog, kalo boleh 24jam nak ngadap blog! bukan apa, saje jer nak tengok berapa readers online dan berapa trafik yang sedang masyukkk tetiap jam…. hikhik…

Gila Duit pun ye gak kot. perasaan untuk nak buat duit melalui blogging makin membuak-buak sejak dapat BE/CPUV, Iklan Exabytes dan hasil sewa ruang iklan di blog! sehari tak tengok blog boleh gelisah hebakkkk tahu? korang pulak duk di nombor berapa??


p/s : I always love BLOGGING!!

10 comments:

  1. hahah...mmg ada kan penyakit ni...cik siti pun rasa cik siti ada pnyakit gila ni...hehe

    ReplyDelete
  2. err.. pet gila apa eh.. haha

    ReplyDelete
  3. gila renovate. tapi skrang dah kembali normal.hehe

    ReplyDelete
  4. hahaa..tipulah sangt kalo blogger tak ada penyakit GILA ni!

    ReplyDelete
  5. secara kesluruhan, gila blogging la ni. hahaha

    ReplyDelete
  6. kikiki.. semua gila la ni? happy blogging..

    ReplyDelete
  7. kehkehkeh...
    memey gilalahkan...

    ReplyDelete
  8. opss,terkena kat batang idung sndri..hahah

    ReplyDelete
  9. Bole masok tanjung rmbtn ke gila mcm ni..??? Hihihi..rasanya deqla gila komen kot..buktinya tgk je la komen deqla kat blog jaa hari ni...kahkahkah!!

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...