kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 April 2013

Belajar Buat Header Simple Dari Photoscape






Header simple ni antara yang jaa buatkan khas untuk mereka. diharapkan mereka suka. seriyes cakap, jaa memey tak gheti benornya nak ngedit-ngedit ni. tapi rajin try untuk mix and match. dan akhirnya menjadi..!! orang lain bangga buat header dari Adobe Photoshop, tapi jaa dapat buat dari Photoscape pun dah rasa happy banyak kot! haha. jadilah kan? dari nan hadoo!





buat masa ni jaa belom penah buat header untuk blog sendiri lagi. header yang duk menempel di blog jaa ni hadiah dari en.suami jer... header yang jaa duk guna tu, rasa macam taknak tukar dah kot buat masa sekarang ni. sebab bagi jaa, header tu merupakan trademark bagi blog jaa.... sekeping gambar simple ngan gaya terapung cam orang duk bertapa...! kikiki....



p/s : dah lama entry ni terperam dlm draft...hari ni bru sempat publish!

13 comments:

  1. cantik..cuba buat yg tranparent lak jaa..

    ReplyDelete
  2. cantik...pas ni try hok transparent lak jaa

    ReplyDelete
  3. cayalaj jaa..pndai wat header..cikeyra cnfm fail bab nih..huhui

    ReplyDelete
  4. ada jer photoscape kat pc nie tp tak reti nak guna..haha

    ReplyDelete
  5. Pandainhe buat? Akk pun tempah je...

    ReplyDelete
  6. hehe..tulah simple je guna photoscape ni..tp lagi lawa kalau guna photoshop..dlu pakai photoshop. Pastu laptop rosak pulak..aiyak! Terpaksa install balik..huhu..

    ReplyDelete
  7. amboiii. dh meng edit pulak ye. hee.

    ReplyDelete
  8. okla tu jaa. lelama nanti expert la. ;)

    ReplyDelete
  9. Wahh jaa ade bakat laa...comel header...

    ReplyDelete
  10. pandai nya jaa..
    Nur langsung tak reti nak buat header tau..
    huhuhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...